Engem mért nem hiv vissza az oros clostis hónapban ultrahangra? Vagy másokat sem feltétlen?
sokaktól olvasom h mentek uh-ra figyelni h mi ujság odabent, van e érett tüsző stbstb.
nekem semmi.felirta a clostit és ennyi.
ha veszek ovutesztet és figyelem valamint 2 max 3naponta együtt leszünk akkor nem kerülhetjük el a megfelelő időt ugye?
Szia!
Mivel a closti azért már meddőségi kezelésnek számít, iyelnkor fokozottan kellene figyelni a leendő kismamát, hogy ne fölöslegesen kezelgessék. Okozhat cisztákat is, emiatt pláne oda kéne figyelni.
Amelyik doki ezt nem teszi, az felelőtlen, és nem törődik a betegével. Ha a Te dokid ilyen, szerintem keress másikat.
A hőmérőzés szerintem is felesleges stressz, de az ovutesztet azért nem nevezném annak, és a semminél jobb.
De ha egy doki arra hivatkozva nem nézi ultrahangon a tüszőérés folyamatát (ezt nevezik nyomonkövetésnek, nem az ovutesztet és a hőmérőzést a clostinál), akkor egyszerűen hanyag, vagy nem ért a dolgához. Vagy jobban megéri neki, ha még pár hónapig hozzá jársz.. :-((
A tüszőrepesztő injekcióról már nem is beszélve!
Szerinem keress egy meddőségi centrumot, nehogy valami gond legyen!
Bocsi, de cisztára is adják a clostyt.A hugom pl. a sok cisztájára kapta, és nem ő az egyetlen.
Kedves Kérdező!
Én egyszer voltam uh-n a szedése alatt(igaz én harcoltam ki), hál istennek nekem nem lettek cisztáim. Szerintem menj vissza és Te is harcold ki azt az ultrahangot!
Bocsánat az off-ért. Utolsónak még mindig:
Cukorbetegségre használatos gyógyszerek (metformin) alkalmazása az utóbb években terjedt el a PCOS-betegek körében. Abból kiindulva, hogy többnyire inzulin-rezisztencia áll a háttérben, jelentõsen segíthet a tünetek megszüntetésében, és a ciklus rendszeressé is válhat, a petefészek-működés beindulhat.
...
Ha mégsem indul be a peteérés, akkor azt a meddőségi kezelésben használt módszerekkel lehet elősegíteni.
Klomifen–citrát: ismertebb nevén Clostybegyt tabletta nem hormon, hanem az agyalapi mirigyet serkentésével aktivizálja a petefészket. Hátránya, hogy megnövekszik egy nagyobb ciszta kialakulásának esélye (szedését ultrahangos megfigyeléssel kell követni), továbbá elvékonyítja a méhnyálkahártyát. 3 ciklusig lehet maximum használni.
Hormonkészítmények kis (!) mennyiségben alkalmazva szintén segíthetnek, hogy az ideálisnak tartott 1-3 számú tüsző beérjen. A módszer nehézségét a hormonkészítmény megfelelően alacsony adagolása jelenti, mert a PCOS petefészek könnyen túlstimulálódik, és egyszerre 8-10 tüsző is megérhet, ami nem kívánt sokszoros ikerterhességhez vezethet.
én is pcos vagyok...na hát akkor mindenképp vissza fogok menni s kérni h nézzenek meg uh-al. az nem hiányzik h nagyobb bajt csináljon mint ami eleve van...ma vagyok a norcolut szedés utolsó napján ami meg kell h hozza a vérzésem egyáltalán,s csak a 3ik napjától kéne/kell elkezdenem a closti szedést.
köszönöm a válaszokat mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!