Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennél ha teherbe esnél...

Mit tennél ha teherbe esnél úgy hogy nincs munkád és tb-d sincs?

Figyelt kérdés

A házasság stabil, és vágynál is a gyerekre már nagyon.

32/n

2011. ápr. 17. 18:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

DE ÖRÜLJ CSAK!!!!!!!!!!!!!!a jó Isten nektek adta ezt a babát valamiért.

de tenned kell érte!!!!!szépen bemész a munkaügyibe kérsz papírt hogy nem kapsz semmi pénzt,majd bemész a területileg illetékes önkormányzat szociális osztályára.ott kéred,hogy fizessék a tb-det mert nem tudod.persze függ a bevételtől,hogy a férjed mennyit keres.említsd hogy babát vársz.

TB MEGOLDVA!!!!!!!!!!!!

ha esetleg nem kapnád meg akkor bemész az apeh-hoz és kéred hogy te fizetsd magad után.most 5100 ft havonta.

és már nincs is miért aggódni!

boldog babavárást!!!!!!!!!!!!!!!!!

TESSÉK MOST MÁR ÖRÜLNI!

nem megijedni kell hogy mi lesz most hanem intézni a dolgokat!!!!!most!!!!

2011. ápr. 18. 14:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Azért ez a kérdés a TB-vel nincs megoldva teljes egészében.Az még csak egy biztos ellátás,és kész.Ezenfelül nem ártana össze irni,hogy mennyi a bevétel, és mennyi a kiadás.Aztán átgondolni,hogy a férjed munkahelye stabil-e,mert ha ne adj isten jövő ilyenkorra elküldik,akkor hogyan tovább?Az állam nem halmozza el a kismamákat.Alanyi jogon járó GYES 28.500 Ft és a családi 12.700 Ft,ezzel be is fejeződött.Egyszer kapsz még egy anyaságit szülés után, az pontossan nem tudom most mennyi,és tényleg kész,mást nem adnak.Szóval üljetek le és ezt nagyon beszéljétek át,mert nem játék.
2011. ápr. 25. 01:33
 13/17 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Anyagi okok miatt tuti nem vetetném el soha a babámat!

Bármikor lehet az anyagi helyzetünk jobb, vagy rosszabb. Lehet, hogy valaki úgy áll neki a babatervezésnek, hogy kacsalábon forgó palotában lakik, aztán mire megszületik a picic, lehet hogy már semmi nem marad belőle! És fordítva is lehet: talán már holnap kaphatsz Te is munkát, vagy akár a párod is sokkal jobban kereshet! A keresetünk mindig csak egy pillanatnyi állapot, míg a babavállalás egy életre szól! Lehet, hogy mire megszületik, mindenetek meglsz, csak kicsit tenni kell érte! Ne keseredj el, és ne add fel!

2011. ápr. 25. 09:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én örülnék! :)

18 évesen szerelmes lettem, 19 évesen terhes. Sem munka, sem semmi. A férfi tartott el. Könyörgött egy gyerekért, ami meg is fogant, viszont pár hónapos terhesen szétmentünk. A családom könyörgött, hogy adjam örökbe! Persze nem tettem, és inkább anyaotthonban neveltem gyes-ből és családiból! De így is azt mondom, hogy megérte!

Most jó munkám van, szerető férjem (másik pasi), egy nagy lányom, de hiába küzdünk másfél éve egy második babáért. :(

Ismerek olyanokat, akik vártak, míg millióik lettek, mielőtt babát vállaltak, de semmivel sem boldogabbak, és a gyerek sem attól lesz boldog ha 100 ezres játékot kap.

Ha szereted és megbízol a párodban, hogy minden rendben lesz, akkor én csak boldog babavárást tudok kívánni! :)

2011. ápr. 25. 09:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindenki arra várna hogy minden tökéletes legyen akkor soha nem születnének kisbabák. Mert olyan hogy tökéletes nem létezik, valami mindig hiányozni fog, de ha van egy párod aki szeret melletted áll és jóban rosszban támogat és te is vágysz arra hogy anya legyél akkor tudni fogod jól mi a helyes döntés. Lehet hogy most nincs munkád és tb-d de azt is el lehet könnyen intézni. Nekem se volt és elintéztem az önkormányzatnál tíz perc alatt. Hallgass a szívedre az majd megsúgja mi a helyes válasz.
2011. ápr. 25. 17:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom mondani mint az előttem szólok.Én 22 évesen estem teherbe.Munkanélküli voltam én is meg a (most már)férjem is.Szerencsére tb-m volt,van,és amikor teherbe estem abban az évben volt féléves munkaviszonyom,és kaptam jól táppénzt,szülés után gyást stb.A párom talált munkát,és megpróbáltunk spórolni.Szó mi szó,nagyon nehéz volt nem volt semmink,a barátomnál laktunk amíg a pici 1éves lett,aztán vettünk egy lakást hitelre és a mai napig fizetjük,nem vagyunk gazdagok de nem szenvedünk hiányt semmiben.Nem utolsósorban voltak vannak nagyszülök akik segítenek amiben tudnak.Gyerekruháztatást köszönhetjük leginkább nekik.Biztos nálatok is van legalább egy nagyszülő aki örülne a babának és szívesen segít.Beszéljétek át a pároddal a dolgokat,lehet örökre megbánnád ha elvetetnéd a babát.Ha nagyon akarjátok rendbe lehet hozni a dolgokat,főleg most az anyagi dolgokról beszélek.Csak akarni kell!Én csak a saját példámat hoztam fel neked,mi akartuk nagyon hogy változzon a helyzet és sikerült.Csak pozitivan!!!
2011. ápr. 26. 07:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha az ember állandóan akadályokat gördít a saját boldogsága elé akkor soha nem lesz igazán boldog. Nem kell mindig a rosszat keresni még a jóban is van hogy a dolgok csak alakulnak maguktól. Inkább örülj és légy boldog mert sokan vágynak egy olyan kincsre amit sajnos nem kapnak meg. Te szerencsés vagy.
2011. ápr. 26. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!