Mit tennél ha teherbe esnél úgy hogy nincs munkád és tb-d sincs?
Figyelt kérdés
A házasság stabil, és vágynál is a gyerekre már nagyon.
32/n
2011. ápr. 17. 18:32
1/17 anonim válasza:
akkor nem kérdés. ha vágytok rá, akkor örüljetek neki. a többit meg lehet oldani, nem biztos, hogy később is sikerülne teherbe esned. felesleges mindig a tökéletes időpontra várni...
2/17 anonim válasza:
A gyes alanyi jogon jár. Jegyzőtől kérjél egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságról hatósági bizonyítványt, 1 évig érvényes és tb-t nem kell fizetni. Korod miatt sokáig ne várj a babával.
3/17 anonim válasza:
Egész biztosan NEM!!! Szeretetből, meg vágyból nem lehet megélni. De a te döntésed (meg a párodé).
Többet ésszel mint ész nélkül.
Tanulságul:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
4/17 anonim válasza:
Rendezném a hátteret mindenféleképpen,ha nem is a meló ügyben (mert esetleg nem tudsz elhelyezkedni),de legalább a tb-t fizesd be valahogyan.Bármikor beteg lehetsz,nem csak a leendő baba miatt fizesd be!
5/17 anonim válasza:
Örülnék a babának a párommal együtt. :-) Havonta 5.100 forint az NAV Egészségbizt. Alap, és ha ezt minden hónapban befizeted, akkor lesz TB.-t is. Sok boldogságot!!!!
6/17 anonim válasza:
Én így estem teherbe a kisfiammal. A Tb-t(egészségügyi hozzájárulás) Magam után fizettem. Egy fizetésből 140.000), a gyesből és a családi pótlékból élünk. A kisfiam 9 hónapos, mindene megvan. Nekünk is. Nincs luxus, de szépen élünk. Van minimális hitelünk, de a számlák mindig időben be vannak fizetve!!! Nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni. A gyereknek így is normális pelenkája van, szép ruhái, babakocsijai, stb. Lehet gyereket szépen nevelni így is. Nem az elektromos hinta, a a Nike bébicipő és ruha a lényeg. És tervezzük a kistesót is. Lehet évekig várni és spórolni, de nem biztos, hogy megéri. 30 év fölött már szerintem el kell ezen gondolkodni. Én is 30 fölött szültem, és akkor derült ki, hogy komoly egészségügyi problémáim vannak. Ha vártam volna pár évet, akkor már valószínűleg késő lett volna...
7/17 anonim válasza:
akár én írtam volna a kérdést.....
naná hogy megszülném!!!
én meddőségire is járok.
8/17 anonim válasza:
Nekem épp felmondtak, amikor megtudtam, hogy babát várok. Természetesen megtartottuk, igaz, nekem van tb-m, mert álláskeresési járadékot kapok, s még beleesek abba, hogy gyed-et is kapjak.
De ha nem lenne tb-m biztosan befizetném, mert azért nemcsak pénz kérdése a gyermek. Nem birtuk volna megtenni, hogy ne tartsuk meg.
9/17 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem merek örülni, mert félek, hogy megvetnek emiatt az emberek. A mai világban munka nélkül gyereket szülni.. A doki sincs ingyen gondolom. Hát nagyon össze vagyok zavarodva.
2011. ápr. 18. 10:13
10/17 anonim válasza:
Attól függ, hogy állnák anyagilag. Mert,ha férjem keresne annyit, hogy nem kellene kenyérre spórolni a baba mellett, akkor bevállalnám! Ellenkező esetben nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!