Mennyit várhatok még a gyerekvállalással, hogy ne fussak ki az időből?
Szia!
Én 35 voltam,amikor úgy döntöttünk,hogy jöhet a baba...
Most 40,5 vagyok,és még mindig kétségbeesve küzdünk..
Nincs már egy perc vesztegetni valód időd sem!
Ja,és annak a válaszolónak aki azt írta,hogy meg van a MAGA véleménye a későn szülőkről,annak üzenem,hogy magasról ejtek mások véleményére,a babavállalás kizárólag az Én és a férjem magánügye.Nekem meg a 19 éves kismamákról van meg a véleményem.
Eszem ágában sincs semmire rábeszélni, szülj amikor neked jól esik.
Ettől függetlenül, hiába vagy egészséges, és sportos, fiatalos meg minden (engem nem kell győzködnöd, és más válaszolókat sem), a szervezeted tökéletesen tisztában van a koroddal! És ne legyen problémád, kívánom neked, de lehetnek apróságok, amik számítanak, és nehogy késő legyen!! Szülj most, élni gyerek mellett is lehet, sőt kell!!
A 01:35-ostol kerdezem en is,hogy mi a bajod a 19 eves kismamakkal? Nem kene altalanositani.
19 evesen lettem terhes, 20 evesen szultem a fiamat. Most a honap vegen leszek 22 eves a fiam pedig 21 honapos.
Apukaval mar 3 eves hazasok leszunk nyaron, nagyon jo anyagi korulmenyek kozott elunk amiert EGYUTT dolgoztunk meg. En mar gimnazium mellett is dolgoztam!
Es eletunk ertelmenek szeretnenk jovore kistestvert is.
Most akkor mi is a baj ezzel?
Az orvosok nem veletlenul 20-30 ev kozotti idoszakot tartjak legjobbnak a teherbeeseshez.Es nagyon sajnalom,hogy manapsag mar csodabogarnak szamit az aki fiatalon vallal gyermeket, holott szuleink idejebe ez teljesen normalis volt. Es most nem arrol beszelek aki a semmire akar gyereket vallalni mert ez megint nem csak fiatal parok kozott fordul el hanem 30-as,40-esek kozott is.En nem itelem el, sot de nekem meg epp az furcsa ha vki 30 ev felett vallalja az elso gyereket. Oke,johetnek az indokok: eltunk, utaztunk, buliztunk, hazat epitettunk. De kerdem en: miert dolgoztal annyit ha nincs kinek tovabb add azt? En nem azt mondom,hogy a gyerek lehet csak az elet ertelme (bar nekunk a ferjemmel az) de en megmondom oszinten,hogy sajnalom azt akinek nincs vagy nem lehet gyermeke es igy oregszik meg.
Epp egy neni 80. szuletesnajan vettunk reszt muthonapba. Se ferje, se gyereke. Oszinten sajnaltam Ot. Egy masik bacsi akinek segiteni szoktunk, szinten nincs senkije,nincs gyereke, egy oregotthonba van, tok egyedul, szinte senki nem nyitja ra az ajtot.
Sziasztok!
Szerintem értelmetlen dolog azon vitatkozni, hogy ki mikor vállaljon gyereket. Szerintem mindenki akkor, amikor megtalálja a hozzávaló apajelöltet. :-)
Aki 19 évesen szül, az nagyon szerencsés lehet, hogy addigra megtalálta azt az embert, akivel érdemes családot alapítani. De ez ugye nem mindenkinek adatik meg. És aki azt mondja, hogy 20-30 éves kor között kéne szülni, attól azért megkérdezném, hogy normális pasas nélkül ezt mégis hogyan gondolja?
Én is 19 évesen szültem a nagylányomat. Bár az apjától azóta elváltam, sosem bántam meg, hogy megszültem őt. Pedig toxémiás lettem, majdnem ottmaradtunk a szülőszobán, az utolsó pillanatban műtöttek meg. Pedig nem voltam öreg!!!
Utána sokáig voltam egyedül, mert nem volt olyan férfi az életemben, akivel bevállaltam volna a családalapítást.
Most másik párom van, akivel azóta küzdünk a babáért, amióta nem egyik napról a másikra élünk egy albérletben. Sajnos nem akar jönni. Már elmúltam 40. És azért nem kéne még leírni minket. :-)
Az a komoly genetikei kockázat azt jelenti, hogy nem 0,5%, hanem 1%. Szerintem ez nem olyan hatalmas különbség, hogy emiatt le kéne mondani egy babáról.
És tényleg igaz, hogy a gyerek születése után nem áll meg az élet. Csak megváltozik egy kicsit. És nem biztos, hogy rossz irányba! :-)
"20-30 éves kor között kéne szülni, attól azért megkérdezném, hogy normális pasas nélkül ezt mégis hogyan gondolja? "
En nem ezt irtam, hanem azt,hogy az orvosok ezt az idoszakot tartjak legjobban a gyermek szuleshez.
Kulonben azzal egyetertek veled,hogy mindenkinek maskor jon el az "ideje" es eppen ezert nem kene lenezni a fiatal kismamakat .
En egyaltalan nem itelem el azt aki 30 felett szul, egyebkent. Egyik legjobb baratnom 34 evesen szulte az elsot, most 36 eves es a masodikat varja. Es meg szeretnenek egy babat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!