Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha terhes vagyok, és nem...

Ha terhes vagyok, és nem akarom elvetetni akkor mit lehet ellene tenni? (tudtom szerint abortuszt csak szülőknek kell aláírni)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 4. 21:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
16 évesen inkább attól félj, hogy nem lesz érettségid.
2011. ápr. 5. 16:01
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

én úgy értelmezem, hogy próbáljátok feltérképezni, h mi lenne ha babát várnál, akkor milyen jogai vannak veled szemben a szüleidnek (édesapádnak)

Elvileg nem tehet semmit, amit Te nem szeretnél, tehát nem kényszeríthet abortuszra.

Másrészt, most biztos azt gondolod, hogy mi itt okoskodunk, és hogy Te szeretnél babát, és mi mit tudjuk milyen neked.

Tudod, mi már voltunk 16 évesek, nagyon szerelmesek is sokan köztünk, de sajnos azok a kapcsolatok nagyrésze nem marad meg.Akkora változások lesznek még az életedben, hogy el sem tudod képzelni.én csak 8 évvel vagyok idősebb, de a 16 éves koromhoz képest matuzsálemnek érzem magam,pedig egészen éretlennek vagyok mondható néha:P

Ha úgy érzed ez a kapcsolat elég erős ahhoz, hogy agy gyereket vállaljatok, az csak jó, azt jelenti, hogy 2 esetleg 3 év múlva is az lesz.

De csináld meg minimum az érettségit, vagy a szakmádat, nem tudom mit tanulsz. ha nem is magadért, akkor a leendő babáért, hogy meg tudd adni neki azt amit szeretnél, hogy tudd támogatni őt, esetleg segíteni a tanulásban.

egyelőre foglalkozzatok magatokkal, ha már ennyire előre van a kapcsolatotok, akkor tervezzetek közös életet, mert nekem az jött le hogy még otthon laktok mind a ketten, költözzetek össze előbb. Lakva ismerkszik meg az ember...egészen más ám a nap minden órájában (suli/munkán kívül) együttlenni. nem azt mondom hogy jajj gyűjtsetek pénzt legyen lakásotok...stb, persze ha van lehetőség nem utolsó:P, hanem egymással meg a fiatalságotokkal foglalkozzatok. Most soknak tűnik a 2 év, de az idő repül, nagyon.ezt nektek kell eldönteni, de nagyon gondold meg, mert a gyerek nem oylan dolog, amit beraksz a fiókba, ha nincs kedved vele foglakozni, mindig ottvan, mindig figyelembe kell venni, köré kell építeni az életed...stb én is ajánlok egy kutyust főpróbának.

Amúgy mióta vagytok együtt???

bocs kicsit hosszú lett, a mondatszerkezetekre meg fittyet hánytam...

2011. ápr. 5. 21:00
 23/29 anonim ***** válasza:

tegnapi 22.31-es vagyok:

MIRE kényszerítenek?attól félsz hogy abortuszra? ha nem vagy terhes miért félsz ettől?....KAMUUUUUU

ismét azt mondom hogy e már vagy terhes vagy vagy szivatsz minket...

2011. ápr. 5. 22:18
 24/29 anonim ***** válasza:
74%
A Kérdező sehol nem írta h most terhes lenne. "ha" feltételes módot hasznélt...vagy nem?
2011. ápr. 6. 03:48
 25/29 anonim ***** válasza:

- beszélt/ írt

kicsit korán van még

2011. ápr. 6. 03:49
 26/29 anonim ***** válasza:

sehol nem írta az igaz, de olyan kommenteket ír hogy attól fél hogy abortuszra kényszerítik.... Miért fél már most attól.?? lehet ha nem terhes akkor majd csak 3 év múlva lesz az. akkor miért kell már most attól félni...?

a másik hogy nem akarja hogy elmenjen a baba?...milyen baba?......

2011. ápr. 6. 10:18
 27/29 A kérdező kommentje:
21.00 kérdésedre a válasz : 1,5 éve vagyunk együtt :)
2011. ápr. 6. 19:12
 28/29 A kérdező kommentje:
Ha a párod elmúlt 18, akkor semmi gond. HA ő sem múlt el 18, akkor a védőnő és a gyámhatóság kinevez egy magzati gondnokot azért, nehogy a szüleitek döntsnek helyettetek, legyen bármi is az a döntés. Szóval a szüleid nem vehetik el a babádat a te beleegyezésed nélkül és nem is kötelezhetnek rá, hogy szüld meg, ha te akarod... ----> ez igaz???
2011. ápr. 8. 20:37
 29/29 anonim ***** válasza:
szerintem nem jelölnek ki gondnokot a gyerekre vagyis a magzatra. Ismerősőm 17 éves volt és az annya eldöntötte hogy elvetetik a gyereket (egyszer nem védekeztek párjával és pont összejött a baba) és kérdés nélkül elvetették a védőnő nem mondta nekik hogy nem a szülő a gyámja a magzatnak
2011. ápr. 10. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!