Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek mit válasszak?...

Szerintetek mit válasszak? Nem akarok semmilyen műtétet.

Figyelt kérdés
Volt egy állítólagos spontán vetélésem. Dokihoz visszamentem kontrollra, de mindent rendben talált. Mondta, hogy a hcg lassan majd kiürül, de a méhem tiszta. Erre én azt gondoltam, hogy jó akkor a rossz élményt levezetjük egy kis sporttal. Estére éreztem nagyon erős késszúrás szerű fájdalmat. Bementünk az ügyeletre de semmit nem találtak. MAjd másnap vissza kellett mennem hcg-ém nem olyan ütemben csökkent mint várták, de csökkent. Erre 5 orvos megvizsgált semmit nem talált, de feltételezték, hogy méhen kívüli terhesség. Erre még egy másik is megvizsgált és talán látott valamit. Erre meg akartak műteni, mondtam, hogy nem, mert egy az öt ellen nem érv és csökken a hcg-ém. Azóta kórházban vagyok, és tovább csökken a hcg-ém. A dokim azt mondta, hogy azért akarnak műteni, mert kell az ágy és nincs idő kivárni, hogy a természet elintézze. Össze-vissza beszél a többi doki. Most kitalálták csökkenő hcg mellett és semmi görcs, semmi rosszul lét mellett, tiszta méh mellett, hogy akkor kaparnak. Mondtam, hogy nem várjunk. A dokim persze mondta, hogy nem mondhatom el senkinek, mert őt kirúgják, hogy Ő nem talált semmit és Ő is várna. Félek a műtéttől és nem tartom én sem indokoltnak,mert csak néha barnázom, de semmi panaszon. Segítsetek!
2011. márc. 26. 13:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%
Nos, ha méhen kívüli terhes vagy, belehalhatsz. Ha félbemaradt vetélésed van, szintén. Műtéteket helyhiány miatt nem szokás végezni. A dokid vállalja érte a felelősséget, ha mégis van ott valami és belehalsz?
2011. márc. 26. 13:55
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Én sem hiszem, hogy azért műtenének, hobbiból, mert kell az ágy. És egyébként semmi bajod és nem is láttak semmit, csakúgy megműtenének. És azt is kétlem, hogy Magyarországon, hogy akárkit, akinél minden rendben van, bent tartanának akár csak egy órát is a kórházban. Ha kell az ágy és nincs semmi bajod, akkor minek tartanak bent?

És egyébként ilyen dokid van, akit kirúghatnak, ha azt mondja (ami a valóság) hogy nincs semmi? Ki ő valami lótifuti rezidens, én nemigen adnék egy olyan senki véleményére, akit kirúghatnak, ha elmondja a véleményét. És a kórházban sem igen adhatnak a szakmai tudására.

Egyébként én úgy gondolom, ha a természet el akarta volna intézni, elintézte volna, de valami mégsincs rendben.

különösen, ha már a spontán vetélésed is állítólagos. Egyébként az miért állítólagos? Nem voltál terhes vagy szerinted nem vetéltél el? De akkor mitől magas a HCG szinted?

2011. márc. 26. 14:03
 3/16 anonim ***** válasza:
A te tested a te döntésed. Én nem hagynám hogy műtsenek, hacsak nincs konkrét és nyomós oka. Tehát ilyen esetben nem!!!
2011. márc. 26. 15:52
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt méhen kívüli terhességem. Pozitív teszt után,a nőgyógyászom elküldött uh-ra. Nem láttak terhességre utaló jelet.(ezt nehéz volt feldolgozni)aztán minden nap vettek vért 3napig,nézték a hcg-t. Ami hol emelkedett,hol csökkent. Aztán elkezdem vérezni,nagyon és hát és hasgörcs is nagyon durva volt. Mikor ez történt aznap este,láttak valamit a jobb petevezetőben,így megműtöttek. Ez tényleg nem játék,mert belső vérzésem is lehetett volna,és rosszul is elsülhetett volna a dolog. Így kivették a jobb petevezetőmet. Ez lassan már fél éve,és nemadjuk fel! :)
2011. márc. 26. 16:51
 5/16 A kérdező kommentje:
A gond az, hogy tényleg csökken a hcg szintem. A másik, hogy nincs semmi bajom, nem érzek semmilyen görcsölést. A hcg szint alapján terhes voltam, valamit láttak a petevezetékben, amit egy nő látott csak a többi doki nem. Robbani már nem tud, mert csökkent folyamatosan a hcg-ém. A másik gondom, hogy nagyon nem bízom ott senkiben. Valamit elhallgatnak, egy nő elszólta magát, hogy a császárom alatt valami hiba történt, amikor rákérdeztem kirobbant a balhé, azóta veszekedett velem mindenki. Egyszer azt mondják nem vagyok veszélyben egyszer pedig életveszélyben, szerintem ilyen nincs. Nevetséges. Görcsöltem akkor hazaküldtek, akkor pedig tényleg maradt volna, most semmi bajon. Két nap alatt 110ml-t csökkent a hcg és maximális állapota is csak 940ml volt, szóval nem magas. Nem volt élő embrió, nem is feljődött ki. Vérképem alapján semmilyen vérzésem nincs a hasüregben és nem is láttak semmit. Semmim nem fáj. A poén kértem kontroll uh-ot és nem csináltak. Hétfőn megyek vissza, de ha nem jutunk semmire akkor már tudok menni máshova, mert már máshol is ellátnak, mert nincs már hétvégi ügyelet.
2011. márc. 26. 19:18
 6/16 A kérdező kommentje:
Ja, az kimaradt, hogy miért csak állítólagos spontán vetélés, mert a dokimhoz, amikor kontrollra mentem azt mondta, hogy ez egy teljesen normális spontán vetélés méhem szépen kiürült.
2011. márc. 26. 19:51
 7/16 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ha üres a méhed, akkor mit akarnak rajta kaparni???

Azt érteném, ha a petevezetődet akarnák kivenni, mert ha méhen kívüli, és eldurran, abba tényleg belehalhatsz. De ha tényleg méhen kívüli, akkor mit akarnak a méheden kaparni???

2011. márc. 27. 07:39
 8/16 A kérdező kommentje:
Hát, ezt kérdezem én is. A másik dolog, hogy most mondta Édesanyám, hogy odament a dokihoz, aki elvileg látott valamit, és elszólta magát, hogy valami gebasz volt a császáros sebemnél, ezt most már tagadja persze:))) de amikor meglátta Édesanyámat a szobája előtt, mert Őt nem hagyta nyuogdni, amikor ezt elmesétem neki, hogy még minden tetejébe még ezt is hallottam, na a Főorvosasszony elkezdett ordítani a folyosón, hogy Ő nem pereskedik. Senki nem szólt semmilyen perről, nem akartunk perelni, csak megtudni most a fene lehet. Mára elgem lett, kellet,t hogy nyugi legyen körülöttem, mert már a kórházban mindenki úgy néz rám mint véres ronyra. Most ma eljöttem saját felelősségemre hétvégére, mert nem bírtam tovább. Mára van időpontom egy hétvégén is működő magánkilinkára, ahol csinálnak még egy uh-ot, persze fizetősen:((( Ja és mondtam a kórházban, hogy szeretnék átmenni másik intézménybe nem akarják:)))Nekik kell kezdeményezni, mert ezek az előzmények után én keresgéltem, de nem vesz át se a SOTE se a MÁV:((( pedig már ott tartok, hogy műtsenek, de nem itt ebben a kórházban, és ne ezek az orvosok, akik még meg is kaparnának:((( csak csináljunk már valamit, mert ugyan nincs tünetem és ilyenkor kivárni kellene, de megy az idő:(((
2011. márc. 27. 07:59
 9/16 anonim ***** válasza:
nincs ezen annyit mit temazni...ures a mehed adjanak antibiotikumot a biztonsag kedveert es tunes haza...figyeld a tested es ha lazasodnal vagy ha budos a ver ami tavozik akkor azonnal irany az ugyelet...meg lehet hogy fogsz tapasztalni verzest es fajdalmat de ez termeszetes hiszen urul a tested es valoszinuleg a kovetkezo havid alatt is szenvedni fogsz (nekem meg az is eleg fajdalmas volt)...a lenyeg az hogy nincs ok a mutetre
2011. márc. 27. 12:15
 10/16 A kérdező kommentje:
Hát, igen. Így is lett, haza jöttem, ugyan még nagyon akartak kaparni, de mondtam, hogy köszi nem, mert előtte ez nem merült fel, mert üres a méhem, akkor ne legyen ez már valami ötletszerű dolog, vagy a protkol része. Legalább adjuk meg a természetnek az esélyt, hiszen az végzi a legalaposabb munkát. Szerencsére csak vaklárma volt a méhenkívüli terhesség, az orvosok szeretnek feleslegesen műteni.
2011. márc. 28. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!