Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek lombikozás mellett...

Szerintetek lombikozás mellett megkockáztathatunk-e egy kiskutya-vásárlást? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
2. lombikunknak fogunk nekifutni május-júniusban (1. baba lenne). Mivel kutyás családban nőttünk fel mindketten a férjemmel, ezért a baba mellett nagyon vágyunk egy saját kiskutyára is, amely a kedvességével megkönnyítené a lombik megpróbáltatásait és biztosan sok örömet okozna. Társasházban lakunk, ezért egy lakásban tartható fajtára, a mopszra gondoltunk, viszont nagyon nem szeretnénk, ha a lombikkal nehezen összehozott baba a koraterhességben a kiskutya miatt esetleg elmenne vagy valamilyen fertőzés miatt károsodna. A szoba jöhető kiskutya kb. 3-4 hónapos lenne a lombik idején, vagyis akkor még sorban kapná az oltásait. Ti belevágnátok?
2011. márc. 10. 11:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A kérdező nem azt kérdezte, hogy a kutya elfogadja-e majd a gyereket, hanem, hogy a terhesség hogyan egyeztethető össze a kutyavállalással. De egyébként akinek nincs még gyereke az ne is vállaljon kutyát? Majd csak utána??? :)))
2011. márc. 10. 15:15
 12/15 ketteske ***** válasza:
11.35-ös vagyok. Szerintem itt 2 tábor van, kutyapártiak és ellenzők. Nyilván azok írnak a kutya ellen, akik egyébként sem kutyás beállítottságúak, és nyügnek tekintik az állattartást. Nekik nyilván sose lesz kutyájuk, és másnak sem tudják tiszta szjvből javasolni. Aki viszont állatbarát az inkább a pozitív oldaláról közelíti meg a dolgot, és nyilván nem púp a hátukon az eb, hanem egy családtag, akit nagyon lehet szeretni.
2011. márc. 10. 16:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek. És mivel a kérdező azt írta, hogy mindkettőjüknek volt kutyájuk és szeretnének, így szerintem nem lenne nekik nyűg, simán működne :)
2011. márc. 10. 19:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem veszekedni akartam, csak magamból indulok ki.

Nekem is volt kutyám, mikor gyerek voltam, de nem én takarítottam utána, nem én vittem sétálni, amikor beteg voltam...hanem a szüleim. Aztán én is úgy gondoltam jó egy kutya a háznál. És a kislányom, amikor megszületett. Oda kellett figyelni rá. Eleinte nem mehettem sétálni-kutya nyűglődik. Kiengedtem az udvarra-mindent összekakilt, de nem volt időm nevelgetni, hogy nem kéne. A kicsi beteges volt. A kutya háttérbe szorult. Végül elajándékoztuk.

Hát ennyi. A jó anyánál a kutya a gyerek után kerül csak sorra, és ha nem lehet menni vele sétálni, hát nem lehet.

Ennyi. Szerintem tényleg nyűg egy olyan kutya, ami még csak 9 hónapja van a háznál és még ő is nevelésre szorul. Főleg azért mondom ezt, mert aki lombikra vállalkozik, az már próbálkozik pár éve. Mi lesz, ha meglesz a hőn áhított baba....egy mellőzött kutya lesz. A kutya érdeke is, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe. Ha már 5 éve lenne ott, na az összeszokás. Szerintem ez van. Nem vagyok kutyaellenes, inkább mellette vagyok....ha itt az ideje. Ennyi.

2011. márc. 11. 09:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Oké, persze, megértelek. Én viszont simán bevállalnám, mert hiába próbálkoztunk jó pár évig a babával (még lombikon is voltunk), soha nem szorítottuk háttérbe a kutyákat, és ha megszületik, akkor is lesz aki foglalkozzon velük, még ha nem is én. De persze ez mindenhol más. Nekünk nagyon sok örömet okoznak.
2011. márc. 11. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!