Nem szeretnék gyereket, de emiatt elhagy a párom. Kinek mi segített hasonló szituációban?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a páromat, azt hittem vele fogom leélni az életemet, de sajnos kiderült, hogy ő gyereket is szeretne. Sajnos ezt ultimátumként fogalmazta meg. Én pedig semmiképpen sem szeretnék gyereket, úgyhogy most örlődök. Érdemes pszichológus fordulni?Tud segíteni? Vagy ki tudna , mármint segíteni?!
-Nem tudom eben a topicban jó helyen van-e a kérdésem, de talán. -
2009. febr. 17. 20:21
11/30 A kérdező kommentje:
Köszi, azt hiszem én is erre fogok majd jutni!
2009. febr. 17. 21:34
12/30 anonim válasza:
Én is jártam ebben a cipőbe,eldötöttem még tizen évesen hogy nem szülök
13/30 anonim válasza:
Folytatom mert elnyomtam véletlenül tehát nem akartam gyereket karrier építésbe kezdtem . Egy pár kapcsolatom tönkre ment emiatt,majd 32 évesen rátaláltam életem párjára és már nem volt kérdés, tudtam hogy szülni akarok neki!!! 35 voltam 4,5hónapos a lányzom! Nem késő még 40 évesen sem szülni példa rá a Jakupcsek! Valoszinű még nem találtad meg azt az embert akinek szülnél!
14/30 A kérdező kommentje:
Köszi atapasztalatot. Tévedés!A párom a tökéletes ember. De én nem akarok szülni.
Amúgy azt hiszem az lesz, hogy elhagyom őt és élek inkább egyedül. Nektek minden jót, bocs, hogy ebbe a topicba írtam, azt hiszem itt nem fognak engem megérteni, de ez nem baj:)
2009. febr. 17. 23:12
15/30 anonim válasza:
Tevedes,megertelek!A lelked es a tested tiltakozik a NAGY valtozastol -felelossegtol!Gondolom mindened megvan most,es boldog vagy igy is.Biztosan sok peldat lattal,-hallottal arra hogy egy gyerek lehet jo es "rossz"is,Nagyon sok kapcsolat megy tonkre a "gyerek"...miatt,es igen egy gyerek oriasi felelosseg,az ember nagyon sok mindenrol lemond az eletben a gyerek miatt/szorakozas,azt csinalom amit akarok oda megyek ahova akarok es akkor amikor akarok...es lehetne meg folytatni/sok no ezert nehezen adja fel a SZABADSAGAT!De van egy arany mondas is;"akinek nincs gyermeke az soha nem fogja megtudni mi az igazi orom,es banat".Mert az eletben az igazi oromet egy gyermek boldogsaga,kacagasa adja,es az igazi,mely banatot is a gyermek adja a szulonek!Akarhogyan is dontessz,a te eleted,es ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania.Sok sikert az eletben!/8eves kisfiu anyukaja/
16/30 anonim válasza:
Sajnálom, hogy ez a véleményed, pedig mi itt mind úgy érezzük, hogy a baba a legcsodálatosabb dolog egy pár életében. De ha te ennyire hajthatatlan vagy, akkor egyetértek valamelyik előttem szólóval, aki azt mondta, hogy titeket nem egymásnak szánt a sors. Egyrészt azért, mert a gyerek nem szabad eszköze legyen annak, hogy két ember együtt marad-e vagy sem, másrészt pedig a saját életviteled és élethez való hozzáállásod, (ne haragudj meg a kifejezésért) „önzőséged” miatt nem bűntetheted a párodat, aki gyermekre vágyik. Csak az a rossz benne, ha tényleg szereted őt, és mégis el kell hagyd...De ez a te döntésed. A lényeg, hogy ne azért vállalj gyermeket, hogy a párod nehogy elhagyjon. Ez a lehető legrosszabb döntés. Kitartást és remélem, megtalálod a helyes kiutat ebből a helyzetből.
17/30 anonim válasza:
Én kérdeztem az elején, hogy tudud-e miért nem akarsz gyereket. Ezért nem itéllek el, szerintem más sem, sőt inkább felelősségteljesnek érezlek, hogy nem szülsz csak azért mert úgy "illik". Nem mindenki alkalmas anyának ugyanúgy ahogy orvosnak vagy tanárnak sem.Ez is egy hivatás, csak ez egy életen át tart a nap 24 órájában. Itt nem gondolhatod meg magad, hogy bocs mégsem ez akartam lenni.DE! Ezt én is úgy gondolom, hogy a párodnak is joga van a teljes élethez, és ha ő csak gyerekkel tudja elképzelni tényleg el kell engedni. Azonban ne keseredj el, hogy mostmár egyedül kell leélned az életedet. Nagyon sok férfi is van aki szintén nem akar gyereket. Talán több mint nő. Sose add fel! Mindenkinek megvan a párja valahol csak meg kell találni! Nyitott szívvel járj! Kívánom Neked, hogy megtaláld a teljes boldogságot! Ha már döntésre jutottál és a pároddal is megbeszélted a dolgot írjál. Nagyon örülnék neki!
18/30 anonim válasza:
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy egy babánál nincsen csodálatosabb dolog!Biztos vagyok benne, hogy mikor meglátnád a pozitív tesztet vagy az orvos közölné, hogy babás vagy te lennél a legboldogabb, rögtön megváltozna a véleményed!Szerintem nem korfüggő a babavárás, főleg, ha előre gondolkodik az ember, hogy milyen lesz pár év múlva egyedül...Ha szereted a párodat szerintem gondolkodjál még egy kicsit, ne utasítsd el, a család a legfontosabb!Sok sikert!
19/30 anonim válasza:
Most nézem, hogy 38 éves vagy, akkor semmi akadálya a babának, nem vagy elkésve.A párom anyukája 41 évesen adott életet a kislányának.teljesen egészséges, gyönyörű leányzó lett mostanra.
20/30 A kérdező kommentje:
Mindegyik választ hasznosnak ítéltem, nagyon aranyosak vagytok.Dönteni még nem tudok:(
2009. febr. 18. 11:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!