Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ez normális dolog? Más is...

Ez normális dolog? Más is volt/van vele így?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok. 2 éve együtt vagyok a párommal, másfél éve együtt is élünk. Mindketten egyetemisták vagyunk, de mellette dolgozunk is, annyira nem keresünk rosszul, úgy mondanám, hogy pont jó.

Mostanában rengeteget bezélünk arról, mi lenne, ha majd babánk lesz. Ezek a beszélgetések kezdenek egyre komolyabbak lenni, mondhatni, már nagyon vágyunk egy közös babára. Anyám is 20 évesen szült, apám is annyi idős volt a születésemkor, mint most a párom (23 éves).

Családcentrikus vagyok és imádom a gyerekeket. De nem tudom, hogy nem lenne-e elhamarkodott.

Így konkrétan csak most, nektek merem feltenni ezt a kérdést.

Már nem tudom, mit akarok, de egyre jobban kezdem beleélni magam a dologba. De félek is.

Ti hogyan, milyen érzésekkel vágtatok bele a gyerekvállalásba?

2011. febr. 22. 12:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én akkor úgy bevállalnám,ha biztos a fedél a fejetek felett.Egyébként sem tuti,h azonnal összejön a baba,lehet h elpróbálkozgattok még vele egy darabig.Ha időközben megváltozik a véleményed,még mindig leállhattok.Nem lesz könnyű egyetem mellett(legalábbis könnyebb lenne,ha csak a babára figyelhetnél).
2011. febr. 22. 13:27
 12/18 anonim ***** válasza:
Engem nem is inkább az anyagiak aggasztanának, hanem hogy nem lesz ott velünk az első hónapokban! Egyrészt jól jönne a segítsége, másrészt kimarad a fontos dolgokból. Első fürdetés, lepisilés stb. Nagyon fájna, hogy nem mehet be minden este hozzá, ha lefektettem aludni és nem nyomhatna puszit a buksijára.
2011. febr. 22. 13:37
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó, bocsi, de nem értem a válaszodat. Ki nem látná?
2011. febr. 22. 13:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi detto ugyanigy vaunk a parommal en 20 o 22 es mi is naon sokat beszelunk errol szeretnenk mi is, 4eve vunk egyutt es 3 es fel eve elunk egyutt. En is imadom a gyerekeket, alberletben lakunk midketten dolgozunk. Sok sikert nektek is huzzatok bele:-)
2011. febr. 22. 13:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi egy idősek vagyunk a vőlegényemmel, 25 évesek. 6 vée vagyunk együtt és kb fél év után már mi is ezen tanakodtunk. Akkor még nem volt esélyünk semmire. Most már fél éve sikerült összeköltöznünk nem albérletbe. Én nyáron diplomáztam, munkám azóta sincs, csak feketén, de az is csak alkalmi. Ő még másfél évig tanulna egyetemen és mellette diákként dolgozik 3 nap alatt 6 napnyit. Nekem is van emellett pénzem máshonnan, ez most nem ide tartozik, de ez pár hónapon belül megszűnik majd. Lehet, hogy terhes vagyok, az előző hónapban babát vártam, de nem maradt. Védekezünk most már csak gumival, nem gyógyszerrel, de persze... nem elég alaposan. Mivel nekem nincs bejelentett munkám és a párom sulizna, így ez nehéz. Ez az egyetlen akadálya a dolognak. Sőt, ha nekem volna munkám, akkor más nem érdekelne, mert a vőlegényem így is viszonylag sok pénzt hazahoz, annyit, amennyi egy normál munkával összejön. Nagyon vágyunk babára és nehéz volt ez a sok év így sóvárgásban, ráadásul a sógornőm és a barátja babát vár, aki véletlen jött. A barátja dolgozik, ő még tanult volna. Szerencsére éppen kijönnek a napjai a munkát illetően, mert egy ismerőse felvette őt. A sulit nagy valószínűséggel már nem fogja befejezni, s mivel a szakot nem indítják már, halasztani sem fog tudni.

A mi helyzetünk meg majd kiderül, reméljük a legjobbakat. Nagyon szeretnénk már gyereket, de nem biztos, hogy jó volna, ha így jönne, hogy nincs munkám.

Ha a ti helyetekben lennénk, biztos, hogy nem aggódnánk ezen ilyen sokat. Az egyetlen, amit át kéne gondolnotok, az a suli. Meddig tart még, mert gyerek mellett.. ha nem is lehetetlen, nagyon nehéz és nem is arra tudnál figyelni, amire, akire szeretnél. Ha mondjuk van még egy vagy két év, annyit húzzatok ki gyötrelmesen. Utána meg azonnal jöhet a csöppség. És szerintem nem rossz, ha valaki hamar talál rá a párjára és szeretne gyereket ilyen fiatalon. Mi is ilyenek vagyunk és nem bánjuk. A bátyám 30, nemrég született gyereke. Ő karrierista, nem is nagyon tudja kezelni a helyzetet, de ennek ellenére borzasztóan szereti a pici lányát és mindent megtesz, ami tőle telik. Csak nem ő érte "él", hanem a munkáért.

Szerintem ezt csak úgy tudjátok eldönteni nem egy-két nap alatt, ha a pároddal sokat beszéltek róla és elképzelitek a helyzetet,de nem csak azt, hogy de jó volna, ha itt lenne a baba.

Sok sikert és kitartást!

2011. febr. 22. 16:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Szia! Fősuli első évében lettem terhes. Én is dolgoztam természetesen a suli mellett. Nos. Abba is hagytam a sulit, mikor a babu elindult. Nem lehet úgy tanulni, hogy nincs kire rábízni, napi egy óra, amit délután alszik egy 1 év körüli gyerek, az pedig édeskevés a tanuláshoz, mikor az embernek 13 vizsgára kell készülnie. Szerintem az utolsó évre hagyd a dolgot, diplomázni terhesen is lehet, rohangáló kisgyerek mellett pedig marha nehéz, ha nincs aki felügyeljen rá.
2011. febr. 25. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Én azon a véleményen vagyok, hogyha stabil a párkapcsolatotok,és ahogy írtad anyagi gondjaitok nincsenek,semmi akadálya annak a babának.Munkahelyed után a gyedet kapni fogod,(nekem csak pár ezer forint különbség volt a gyedem meg a fizum között)van biztos fedél a fejetek felett.A korról meg csak annyit,hogy sok olyan ismerősöm van, aki még 35 évesen sem érett még meg a gyerek vállalásra.Persze az fontos hogy az egyetemet be tudd fejezni.Ha a kettőt együtt tudod csinálni (persze ha könnyen tudsz tanulni és nem vagy idegsokkos a vizsgák előtt,mert az rossz hatással van a kicsire is) úgy,hogy a babára elég időt tudsz szentelni,akkor szerintem HAJRÁ!Én akadályát nem látom.
2011. febr. 25. 17:41
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, megtaláltad azt a férfit, akivel egy életre össze akarod kötni az életedet, akkor nincs min gondolkodnod. Most nem papírokról, meg szülői segítségről, meg gyesről van szó, hanem arról, hogy a gyereked apja életed végéig hozzád tartozik majd, akkor is, ha te a Déli sarkra költözöl, ő meg az Északira. Ha ebben az érzésben nincs egy pici bizonytalanság sem, akkor már csak boldog babavárást, és minden jót nektek.:-))
2011. febr. 25. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!