Nemsoká belevágunk a nagy feladatba, és szeretnék vitamint szedni előtte. Ti milyen kismama- vitamint szedtetek előtte, és az első pár hónapban? Mennyivel előtte kezdtétek szedni? Volt valami mellékhatás? Vitaminnal mennyi időre rá sikerült teherbe esni? Köszi a tanácsokat!
folsav...a legfontosabb vitamin az elso trimeszterben...ezt mar el kell kezdeni szedni attol a perctol hogy eldontottetek babat akartok. A tobbi vitaminnal az a szitu hogy mindenkinek maskepp reagal a szervezet tole. Van aki nagyon ehes lesz van akinek szorulas ezert lehet hogy kiserletezned kell majd veluk mig megtalalod azt ami neked a legjobb. Ha normal testalkatod van es valtozatos az etrended akkor eleg ha csak a pozitiv teszteles utan kezdesz el szedni vitamint de ha vekonyka vagy es ossze vissz eszel csak a napi teendoid mellett akkor mar erdemes azt is elkezdeni foleg ebben a jarvanyos idoszakban. Az hogy mikor leszel terhes nem fugg ossze a vitaminokkal (kivetel itt az anorexiasok meg a tobbi onpusztito betegseg amire a szervezet ugy is peteeres hiannyal reagal)...a folsavat tessek szepen elkezdeni aztan hajra!
2011. jan. 12. 20:18
2/15 anonim válasza:
Én nem pont kimondottan kismama vitamint szedtem/szedek.Ezekre a vitaminokra egyébkéntis szüksége van egy átlagos szervezetnek.
Nutrilite Naponta vitamin + Omega3
Amióta babás vagyok:
Naponta vitamin + Omega3 + B komplex (a folsav és a B6 ill. B12 vit. miatt)
Mondjuk ezeket nem kapod meg boltban és gyógyszertárban.
2011. jan. 12. 20:19
3/15 anonim válasza:
Ja a Napontában szinte uaz van, mint a terhesvitaminokban, csak nem mindeggyikből annyit tartalmaz.
Ill. ez bio vitamin készítmény a bolti terhesvitaminok, pedig kémiailag vannak előállítva.
2011. jan. 12. 20:21
4/15 anonim válasza:
Mivel nem tudhatod, hogy mikor leszel terhes, ezért szerintem csak folsavat szedj. Vitamint ráérsz akkor elkezdeni, ha tényleg terhes leszel. Az elevitet javasolom, de csak két naponta. Árban viszonylag jó és sokminden szükséges van benne. Addig egyél inkább sok gyümölcsöt, zöldséget, fehér húst és mellőzd a kávét, kólát.
2011. jan. 12. 20:40
5/15 anonim válasza:
hipp natalt ajánlom!
2011. jan. 12. 23:05
6/15 anonim válasza:
szia!
én Elevitet szedtem később Femibiont az utóbbi jobb és igen már a babavárás előtt!
nem volt egyikkel sem gondom:D
2011. jan. 13. 09:50
7/15 anonim válasza:
Szia!Én a BiYovis Optivit kapszuláját szedem,és még csak próbálkozunk.Ezt ajánlották nekem neten rákereshetsz,minden van benne többek között folsav is!Bajom nincs tőle,nem vagyok sem éhesebb,sem fáradtabb,és hányingerem sincs tőle.A teherbeesés tényleg nem függ össze a vitaminnal,bár én is nagy reményt fűzök ehhez a fajtához,mivel több ismerősöm is terhes lett abban a hónapban mikor ezt elkezdte szedni.Nem tudom,nem szentírás csak próba cseresznye.Én pozitívat tesztelek hónap végén!!!!(pozitív gondolkodás:))))Sok sikert mindenkinek!
2011. jan. 13. 15:45
8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat mindenkitől :)
Utolsónak üzenem, hogy igen, pozitív lesz a teszt, a vonzás törvénye nekem is bejött eddig mindig ;)
Jó babázódást mindenkinek :D
2011. jan. 13. 15:49
9/15 anonim válasza:
Amúgy én úgy tudom a folsav önmagában nem elég.A folsav felszívódásának eredményességét más vitamin segíti.A folsav pedig pl a vasét.Szerintem sokkal jobb komplexen egy félét szedni amiben minden benne van!
2011. jan. 13. 15:49
10/15 anonim válasza:
Utolsó vagyok,és igen én is használom a Titkot.3 hónapja hagytam abba a gyógyszert,eddig a természetre bíztam a dolgokat.Persze eddig nem sikerült na de most!!!!:)))))
Én már annak is örültem,hogy normális menzijeim lettek a gyógyszer után is.Na de csajok nekem ettől a hónaptól jó ideig nem lesz szükségem tamponra és miegymásra;)És köszönöm kedves kérdező:)))Tudod csak pozitívan:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!