Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen vitaminokat ajánlotok,...

Milyen vitaminokat ajánlotok, hogy hamarabb teherbe esehetek?

Figyelt kérdés

Tervezzük 3 honapja a babát,de még nem sikerült.

Szeretném hogy válaszoljatok a kérdésemre.Volt 2 császármetszésem és az orvos a másodiknál elröntot és lett egy nagy mütéttem.Az orvosom azt mondta hogy gyengébb a szervezetem,ajánlott vittaminokat.

2009. ápr. 16. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
E-vitamin 200mg-osat,folsav,cickafark tea.
2009. ápr. 16. 19:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha már vitamin, kezdheted az Elevitet is. Tervezett baba előtt már 3 hónappal ajánlják. Peteérést jelző tesztet próbáltál már? Nekünk azzal elsőre sikerült. (én Babymarkot vettem)
2009. ápr. 16. 20:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Én Elevitet szedtem. Nekem bevált. De ott van a Gravida. Én nem próbáltam, de sokan szedik azt is. Ezen kívül cickafarkfű teát is ihatsz.
2009. ápr. 16. 21:12
 4/8 A kérdező kommentje:
Peteérést jelző tesztet még nem probáltam(de nem tudom hogy milyen az)tudsz segíteni?
2009. ápr. 17. 12:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia. A peteérés jelző tesztet úgy is hívják , hgoy ovu teszt, ovulációs teszt, LH teszt. Rossmanban lehet pl venni, de több drogériában is. Nem olcsó, igaz, ha jól emlékszem közel van 3000-hez egy csomag, amiben csak 5 db van. Vaterán viszont lehet néha kifogni más márkájú csomagokat, jobb árban.

Azon alapul a teszt, hogy egy bizonyos LH hormon hirtelen nagyon magasra szökik a szervezetben félidő körül, és ezt követő rövid időszakban ezért szabadul ki a petesejt. Amikor ez az LH hormon magas onnantól számítani lehet a peteérésre. Ez a magas szint kimutatható a vizeletben.

A lényeg, hogy kb tudod, hogy mikor van ovuláció, és azokban a napokban legalalább 5 napon át tesztelsz. Vizeletbe kell mártani. A terhes tesztekkel ellentétben ez akkor pozitív, ha két vonal van rajta ÉS ugyanolyan erősségű a két vonal, vagy a második erősebb. Pl általánosságban a 13-14. ciklusnapon van a peteérés a nőknél. Mensi első napja ugye az első cikus nap. Onnan számolva szerintem a 8-9. napon érdemes elkezdeni tesztelni, naponta 1 tesztet csinálni, közel ugyanabban az időpontban. Mikor közeledik az ovuláció időpontja akkor fokozatosan erősödik napról napra a második csík. Amikor ugyanolyan erős, vagy erősebb mint a kontrol csík, azon a napon és azt követő 1-2 napban érdemes szeretkezni, mert akkor fog bekövetkezni a peteérés.

Tehát lényegében segít abban, hogy melyik nap kell még "pluszban" együtt lenni. Szóval az időzítést segíti.

Sok mindent összeolvastam annak idején, és azok alapján én abban hiszek, hogy kétnaponkénti szeretkezés a legjobb megoldás, ha babát szeretne valaki + az ovu teszt pozitív akkor azon a napon is és még utána következő napon is. :O)

2009. ápr. 17. 16:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy részletesen leirta nekünk.

Hogyha nyálkahártya folyik az jó-e vagy rossz?Milyen amikor jó? Nekem szokott jönni és olyan tojásfehérjére hasonlit,de viszont valamikor nyúlos.

2009. ápr. 17. 16:48
 7/8 anonim ***** válasza:
nyálka ovuláció időpontjában két ujj között széthúzható, úgy nyúlik, és nagyobb mennyiségű. Viszont rendszeres szeretkezés megváltoztatja, ezért nem lehet ez alapján a módszer alapján egyértelműen meghatározni az időpontot.
2009. ápr. 17. 17:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Neked mennyire vált be az Elevit?,de sokan ajánják a cickafarkfű teát is.de inkább az Elevitről mondj egy pár dolgot.Azért kérdem mert még egyiket sem ismerem,nem volt rá szükségem.
2009. ápr. 18. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!