Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek szörnyeteg vagyok?

Szerintetek szörnyeteg vagyok?

Figyelt kérdés
37 éves és kb. 5 hetes terhes vagyok.Már van egy 7,5 éves gyerekem. Ami a nagy gondom, hogy egyáltalán nem örülök ennek a terhességnek.Nem tervezett baba. Félek mindentől a sokféle vizsgálattól, a bizonytalanságtól (hogy élünk meg, lesz-e munkám stb...).A napi ritmus a "kényelmes élet" változásától. Szörnyű önző vagyok??
2011. jan. 3. 10:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem hisze, hogy önző vagy. Én minden terhességemet terveztem és mikor sikerült, mégis megijedtem: jaj, na most mi lesz, hogyan tovább? De ezen túl kell lépni, ezt le kell vetkőzni, örülni kell, mert gondolom nem nyomorogtok, megvan egy csomó cucc az elsőről, és még egyszer utoljára babázhatsz egy jót. (Szülés után meg védekezzetek :) )
2011. jan. 3. 10:10
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
dehogy vagy önző! Felelősségteljesen GONDOLKODSZ, amit kevés gyereket vállaló mondhat el magáról manapság...
2011. jan. 3. 10:12
 3/15 anonim ***** válasza:
49%

jé,én is most kezdtem az 5. hetet!:)

Érthető,hogy aggódsz,mert a mai világban nem mindenki gondolkozik úgy,hogy 1+1+ még 1... mit számít,majd lesz valahogy.

Ebből csak az jön le nekem,hogy felelősség teljes szülő vagy!

És persze hogy aggódsz,mikor -már meg ne sértődj de-benne vagy a korban,és nem úgy vagy,mint egy 20 éves!

Nem vagy szörnyeteg!!!!

Még van pár heted eldönteni,hogy mit szeretnél! Gondosan rágjátok át otthon,és javaslom,a 7 éves gyerkőc véleményét is tessék +hallgatni!!

2011. jan. 3. 10:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Mi is így voltunk a fiam 2 és fél volt mikor kiderült hogy babás vagyok!A párom ellenkezett eleinte de utána beletörődött!Most 6 hónapos a csajunk és nem bír betelni vele!A vizsgálatokat én is gyülöltem mert a fiam még nem járt oviba aztán cipelnem kellett magammal mindnhova mert az apja dolgozott,most megint babás vagyok 6 hetes és eszembe sincs elvetetni nehéz lesz az biztos de megéri amikor a kezedbe fogod a kicsike kis emberkét akinek te adtál életetNeked még annyiból jó hogy már "nagy"a fiad segít majd neked sokat:)
2011. jan. 3. 10:13
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

Ezért 9 hónap a terhesség:) Nem csak a babának kell fejlődnie, hanem nekünk is elrendezni magunkban a dolgokat, és felkészülni az anyaságra.

Leírom neked a saját történetemet. Az első gyereket terveztük, nagyon vártam, persze semmit sem tudtam arról, milyen nehéz lesz, ha megszületik. Aztán összeszoktunk. 4 éves volt, amikor a második született, akkor már voltak kétségeim, de nem volt vészes. Rá egy évre született a harmadik baba. Őt nem terveztük. Na akkor nagyon be voltam tojva. Gondolhatod, 1 év korkülönbség! Kiderült, hogy a világ legjobb dolga, imádtam.

10 év elteltével lettem várandós a negyedikkel. Tervezett baba volt Ő is. Sokan riogattak, hogy nagyon nehéz lesz visszaszokni a babázásba, főleg 11,12,16 éves gyerkőcök mellett 37 évesen. Valahogy nem tudott meghatni a vészmadárkodás, én bíztam magunkban. Szuper jó, hogy Ő a világra jött. A gond csak az, hogy ekkora családban egykeként nőne fel a nagy korkülönbség miatt. Most várjuk a mi kis utolsónkat. 2 év lesz közöttük. Félek egy kicsit, hogyan lesz, de biztos vagyok abban, hogy mindent meg tudunk oldani.

2011. jan. 3. 10:31
 6/15 anonim ***** válasza:
5 gyerek? Jaj, de irigyellek! Mi most gyártjuk a harmadikat, de esélyem sincs több babára rábeszélni a férjem.
2011. jan. 3. 10:33
 7/15 anonim ***** válasza:
78%
Én is azt hittem:)
2011. jan. 3. 10:35
 8/15 anonim ***** válasza:
80%

"dehogy vagy önző! Felelősségteljesen GONDOLKODSZ, amit kevés gyereket vállaló mondhat el magáról manapság..."

Azért aki felelősség teljesen gondolkodik, az védekezik a nem kívánt terhesség ellen!

2011. jan. 3. 10:41
 9/15 anonim ***** válasza:
51%

10:31 vagyok.

Kedves Előző! Sokan és sok helyen leírták már, hogy tökéletes védekezés nincs. A 3. babámmal úgy lettem terhes, hogy még szoptattam és szoptatás mellett szedhető fogamzásgátló tablettát használtam.

2011. jan. 3. 10:43
 10/15 anonim ***** válasza:
53%
És annak mennyi az esélye?Csak azért kérdezem, mert valószínű, hogy a hatékonysága minden fogamzás gátlónak nulla, ugyanis ezen az oldalon mindenki védekezés mellett esik teherbe...
2011. jan. 3. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!