Tényleg felelőtlenség 20-23 évesen szülni?
Szerintem normális ebben a korban válallni babát. Ha úgy érzitek hogy megfelelő az idő akkor miért ne? :)
Sok sikert hozzá.
Szerintem nem felelötlen abszolút. Ha az ember elöreláthatólag tudja, hogy nem javul semmiképpen a helyzete 10-20 év múlva sem (pl. nekünk), akkor teljesen mindegy mikor vállalja be. A lakáshitelünk 20! év múlva járna le és egyikönk sem fog többet keresni ez 100%... szóval mi bevállaltuk, nem szerettem volna 30 éves lenni az elsönél...
Viszont akinek elképzelése sincs, hogy hova és miböl az tényleg ne vállaljon gyereket. Ez vonatkozik az idösebb korosztályra is tehát ez kortól független.
23/N
Természetesen, ha konkretizálódik a dolog, és úgy érezzük, jöhet a baba, senki véleménye nem fog érdekelni, bevállaljuk. :) És igen, érettnek érzem magunkat hozzá. A párom 27, stabil munkahellyel, és biztos vagyok benne, hogy szuper apuka lesz :)
Örülök, hogy mások is vannak olyan véleményen, mint mi :)
Szerintem nem felelőtlenség, legalábbis én nem érzem annak. Én 22 évesen szültem (akkor már 1 éve házasok voltunk), saját lakásunk volt és biztos munkahelyünk (18 éves korom óta dolgozom). A lakáshitel még mindig fut, de még vagy 20 évig fog is, a gyerkőc már 3 éves. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy fiatalon lettünk szülők, nekünk így kerek a dolog. Már tervezzük a kistesót is lassan (jövőre vágunk bele a próbálkozásba), de előbb még felújítjuk a lakást és veszünk egy autót. Senki segítségére nem számíthatunk sem anyagilag, sem másképpen, de egyelőre úgy tűnik, nem is lesz szükség rá. Mindent meg tudunk adni a gyereknek és rengeteget élményelünk együtt. Nem érzem, hogy a mi családunk rosszabb lenne mint az átlag.
Ettől függetlenül én is sokszor találkozom előítélettel, bár ahogy öregszem, talán egyre kevésbé. Az elején nagyon furán néztek rám mindenhol babakocsit tologatva, volt aki szóvá is tette, hogy milyen felelőtlenség ennyi idősen gyereket vállalni. De egyáltalán nem tartom rosszabbnak ennyi idősen gyermeket vállalni (mi már 4 éve voltunk együtt, mikor a fiunk megszületett), mint amikor valaki a harmincas évei közepén éppen csak megismer valakit és jön is a baba.
Szerintem sem felelőtlenség.
Mindenki akkor vállaljon babát, amikor jónak látja, egy 20 éves is mérlegelhet, ehhez nem kell idősebbnek lenni.
Én 32 évesen szültem az elsőt, de nem bántam meg, 23 éves koromig egyetemista voltam (na ha akkor vállalok gyereket, akkor felelőtlen lettem volna), utána elkezdtem dolgozni, és későn találkoztam azzal az emberrel is, akinek szülni akartam.
Nem bánom hogy későn lettem anyuka, a mai agyammal is így csinálnám, de ez nem jelenti azt, hogy egy 20 éves anyuka felelőtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!