22 évesen ciki lenne szülni?
Egy felnőtt gondolkodású ember nem kérdez olyat, hogy ciki-e gyereket vállalni 22 évesen!
Elmondanám, hogy 21 éves vagyok, de legalább 2 éve készen állok arra, hogy gyereket szüljek, csak sajnos az anyagi helyzetünk nem engedi. Ha ez nem lenne akadály, akkor már régen a kezemben tartanám a babámat!
az a ciki, ha nem tudod kitől van....:D
bocs, nem azt akarom mondani, hogy te nem tudod, hanem hogy az lenne ciki, ha 22 évesen terhes lennél, de nem tudnád kitől
Szerintem nem azért mondja anyukád, mert neki ez szégyen lenne (bár nem ismerem őt). Arra nem gondoltál, hogy esetleg azért javasolja, hogy várj, mert mondjuk nincs biztos háttered, ahova szülnéd a gyereket? És itt nem a párkapcsolatra gondolok. 22 évesen valószínű még nem dolgoztál annyit, hogy tartalékolj a babás évekre, esetleg a gyerekre, nem tudom van-e saját lakásod/lakásotok, munkahely stb. Én anyukád helyében inkább ezért aggódnék, hogy először alapokat teremts magadnak és nem utolsó sorban jól szórakozd ki magad, mert bár gyerek mellett sem kell a 4 fal között ülni, de az már nem ugyanaz. Sokan bevállalják a babát úgymond fiatalon, aztán meg 1-2 év múlva jönnek rá, hogy mennyi minden kimaradt az életükből. Pl. először költöztt össze csak a pároddal, hogy megtapasztaljátok az együttélés örömeit és buktatóit stb. De persze mindenki más, mindenki másképp gondolja, mindenkinek másra van igénye.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem, nem ciki 22 évesen szülni.
Én 20 évesen szültem a kisfiamat, márciusban leszek 22, nem éreztem és most sem érzem korainak. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy nálunk egy elég hosszú kapcsolatból született a gyerek, alig múltam 14 amikor megismerkedtem a párommal és azóta is együtt vagyunk. Szerintem ez volt a lehető legjobb kapcsolat amiből születhetett egy gyerek. Lehet, hogy ha nem tőle szültem volna hanem valami csoda folytán mástól, egy rövidebb vagy "éretlenebb" kapcsolatból akkor korainak érezném. De ezt így már nem lehet megmondani mert nem tudok visszamenni az időben és mástól szülni és nem is szeretnék :)
Szerintem nem az számít, hogy hány évesen szülsz, láthattunk már példát olyanra is aki 64 évesen szült meg olyanra is aki 16 évesen. Nem mondom, hogy egyik vagy másik helyes vagy helytelen. Itt a körülmények a fontosak és az anyuka felfogása. Nekem is van egy olyan barátnőm aki egy évvel idősebb nálam és mikor megtudta, hogy terhes vagyok (kb 7 hónapos voltam mikor először látott terhesen) azt volt az első szava, hogy ugye nem tartom meg?!? (eszembe nem volt elvetetni, főleg nem 7 hónaposan :D) Ő azt mondta legalább még 10 évig nem is gondol gyerekre mert ő is gyerek még és neki így jó. Tisztában kell lenni a saját "határainkkal" és akkor nem lesz gond. Ha úgy érzed, hogy helyt tudnál állni 22 évesen anyaként és a körülményeid is adottak akkor nem ciki gyereket szülnöd.
Az hogy anyukád mit mond az egy dolog. Nem lehet tudni, hogy mért mond ilyeneket, valószínű csak az anyai ösztön beszél belőle és téged félt. Én közel 3 évig nem beszéltem az anyámmal mert a pasija miatt komolyan összekaptunk, igazából a terhességem hozott minket újra össze. Mikor megtudta, hogy babát várok megkeresett és azóta is tartjuk a kapcsolatot, nagyon szereti a kisfiamat ő már az 5. unokája. Nem régiben azt mondta, hogy mikor összejöttem a párommal vegyes érzelmei voltak ezzel a kapcsolattal szemben, az elején féltett mert a párom közel 8 évvel idősebb nálam, aztán ahogy jobban megismerte örült neki, hogy vele vagyok. De nem gondolta volna, hogy ilyen sokáig együtt leszünk és hogy gyereket is fogok neki szülni, azt hitte majd idővel kiütközik a korkülönbség és szét fogunk menni. Szerencsére nem lett igaza :)
A lényeg, hogy erről neked kell döntened, persze hallgasd meg anyukád véleményét is mert jó esetben ő az aki a legjobban ismer téged, de nem kell mindent megfogadni amit mond! Neked kell érezni, hogy akarod-e vagy sem.
Nekem nővérem, 18 évesen már férjnél volt, és 19 évesen szülte első gyerekét. Én most 23 vagyok és már férjnél, mi is tervezzük.
Ahogy többen is írták, inkább az ciki, ha valaki túl fiatalon akarja ezt bevállalni.
Judit, 23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!