Írnának őszintén akik babát terveznek?
Az lenne a kérdésem, hogy csak mi vagyunk ezzel így?:
próbáltuk az ovutesztet, de nekünk nem megy, hogy na pozi és ma csinálni kell, egyszerűen nem olyan, és olyan izé lesz az egész, oda fennköltség vagy nem is tudom. S bár biológia, mégis úgy hiszem, hogy ha erőltetjük akkor abból nem igen foganhat meg a béby...
Annyian tesztelnek, vagy vannak akik egymás után 5napig is akár együtt vannak a cél érdekében, de arról senki nem ír hogy ez milyen illúzió romboló.Lényeg hogy baba lesz...
Vagy csak nekünk vagy bajunk ezzel? Nem tudom így mért nem megy, egyszerűen nem így képzeljük, inkább legyen egy hónappal később minthogy úgy váljunk szét, hogy pfú megvan és ennyi volt... :S
Úgy hogy mi többet nem tesztezünk, maradok a megérzéseimnél - az hogy csak kb sejtem nem tesz feszengővé, nem érzem, hogy na most kötelező a célért, szerencsém hogy kopp-kopp hogy azért kb kiszámítható a ciklusom, de 1-2nap ingadozás van, egyszer csak összejön mikor kell.
Jó lenne ha mások is megírnák hogy éreznek!
El sem tudom képzelni milyen rossz lehet akinek muszáj gyógyszeres segítség és ezért az időzítés is...
Nekem négy gyerekem van, de soha nem "tudományosan" estem teherbe, hanem akkor szeretkezünk, amikor kedvünk volt hozzá, és egyszerüen csak nem védekeztünk.
A túl sok odafigyelés gátolja a teherbeesést, ezen kivül akkor lenni együtt, amikor "muszáj", ez igencsak illuzióromboló - a szexnek a célja az örömszerzés, és nem az, hogy kötelezö legyen éppen akkor, amikor egy teszt azt mutatja.
Szerintem egy normális, jóérzésű pár hónapok sikertelen próbálkozása után kezd ovutesztezni meg ilyesmit. Nekünk spec az első hónapban összejött, pedig semmire nem figyeltünk oda, akkor szeretkeztünk amikor jólesett.
Ez a fórum elég torz mintát ad, mert olyanok írogatnak ide, akik már elég régóta sikertelenül próbálkoznak a babával. Náluk lehet értelme a hőmérőzésnek meg a tesztelgetésnek, de szerintem rettentően illúzióromboló lehet ilyenekkel kezdeni.
Nem kell túlzásba esni sem, de tény hogy nem hátrány ha az ember ismeri a saját testét mert növeli az esélyeket, de fontos hogy csak egy határig!
Mindenesetre aki azt írta hogy torz mintát ad ez a fórum, nagyon jól megfogalmazta, valóban sokszor azok írnak kérdést ezekről a dolgokról akiknek problémájuk van, mert akinél rögtön elsőre összejön az nem fog kiírni erről kérdést pedig bizonyára sokan vannak.
Én a peteérésemet belőttem, és ennyi, de nem muszájbló voltunk együtt és így is jólesett, csak épp adtam egy kis plusz esélyt magamnak :)
Most 5 hónapos a fiam. Lehet hogy a peteérés tudta nélkül is összejött volna ilyen hamar, de lehet hogy csak később, nem tudom. Mármint nem feltétlenül csak a peteérés miatt voltunk együtt, de azokben a napokban akkor is együtt voltunk amikor mondjuk baromira fáradt voltam de ez adott edy löketet :) - és nem bántam meg végül semmilyen értelemben :)
Nekem muszály hőmérőznöm (ami nem nagy kunszt, engem érdekel is a testem, ráadásul könnyű megoldanom), de nem azért, hogy tudjam mikor kell akciózni, hanem egyáltalán azért, hogy van-e peteérésem (ebben az évben 2 volt....)
Múlt héten volt a második, sejtettem is, a hő még előre nem jelzi, de jellegzetesen fájt a mellem. Ennek ellenére nem tudattam a férjemmel, és nem is másztam rá..... Valahogy egész héten nem volt olyan hangulatban....Bezzeg az utóbbi napokban amikor csak lehet! Lekéstük szerintem.Tehát így jártunk. Nekem nem ér meg annyit az egész, hogy azt higyje, csak a baba miatt akarok vele lenni és nem is kívánom igazán!
Nekunk a doki orara megmondta mikor legyunk egyutt,ez igy ment tobb honapon keresztul.homerozest,ovutesztet kiprobaltam,rengetegszer voltunk egyutt meghatarozott idoben.
a hazaseletunknek kb annyi lett,ezt mar nem tudjuk helyrehozni,mar nem olyan mint volt.
4ev sikertelenseg utan,spontan jott ossze a baba,egy hihetetlen szituban es idopontban,mai napig nem ertem miert pont akkor.
Szerintem ez nagyon sok mindentől függ.... Mi például az elmúlt években amióta együtt élünk mindig együtt voltunk legalább két naponta, de gyakran mindennap, így egyáltalán nem furcsa, hogy a közepén kicsit jobban belehúzunk. Nekünk ebben a hónapban éppen egy fordított eset volt, én ovutesztelek, és egyik nap erősödött, de még nem volt teljesen pozitív, tudtam, következő nap lett az. Előtte napokig együtt voltunk és bár kívántuk egymást, de viccesen tájékoztattam a párom, hogy tartalékoljuk és hagyjuk erősödni holnapra a katonákat :) Szerettük egymást másképp és ennyi. Remélem ennek meg lett az eredménye, pár nap múlva kiderül :)
Igazából, hogy ki miért és mennyire, hogyan várja, nagyon szubjektív. Könnyű mondani, hogy nem kell tesztelgetni, nem kell rástresszelni, majd jön ha akar. Mégis vannak helyzetek, amikor ez az érzés legyőzhetetlen.
Pl. Vannak akik idősebbek és úgy érzik lassan kifutnak az időből, vannak akik túl vannak egy korai vagy akár egy utolsó trimeszteri vetélésen (mint pl. én), amik olyan hormonokat indítottak már be, hogy az ember soha többé nem tudja kikapcsolni, anya akarok lenni.
Azzal egyébként nagyon egyetértek, hogy ezen az oldalon inkább azok vannak akiknek nem elsőre jön össze. Nyilván, hiszen ha elsőre összejön, akkor rögtön a terhesség rovatban találod magad :)
Szóval a válaszom, minden pár, minden élethelyzet más, szerintem nem feltétlenül rontja el a görbézés, ovutesztelés, csak nem mindegy hogy csinálod :)
Sziasztok!
köszönöm a válaszokat :)
és igen, sajnos nagyon rossz hogy az embert lehet csak egy valami érdekelné feljön a netre aztán már a megtermékenyítés mély bugyraiban találja magát -feleslegesen! Én is így jártam, és sorstársak vagyunk itt néhány válaszolóval, egyszer lejátszottam magammal, hogy nem izélem rajta magam, majd jön, nem kell most azonnal, megnyugodtam, csak azért hőmérőztem hogy lássam van-e pé-m (gyógyszert szedtem előtte), hogy abban biztos lehessek hogy minden ok, és kész. Na akkor sikerült a baba, de sajnos missed ab lett :(
Azt hittem ha újra próbálkozhatunk de jó lesz, csak szerelmezünk szabadon, erre a görcsös most akarás újra kezdődött, lásd ovuteszt, de azt hiszem ezzel észhez is tértem újra. Elég az esetleges megérzéseim, testünk jelzései és ha éppen szerelmezni akarunk, és baba akar lenni, akkor úgy lesz, ha meg nem, bármit tehetek sem lesz.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy ha valakiknek muszáj időzíteni problémák miatt, túl kell tudni majd lendülni, hisz mindketten szeretnék a közös babát, aztán ha sikerül lehet élvezni a spontanitást újra. De tény, nem ugyanolyan, tán éppen ezért zavar az ovuteszt, de megértem azokat akiknek szükségük van rá, vagy ezért vagy azért, hisz én is ezt éreztem, csak meg kell tanulnom elengedni, mert úgy érzem így nem mehet .
Köszönöm a válaszokat
Mindenkinek a legjobbakat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!