Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az Fsh/Lh arányát mikor...

Az Fsh/Lh arányát mikor érdemes nézni? (Részletek lent)

Figyelt kérdés

4 spontán vetélés után vérvétel eredményeim a következők:

FSH 3.cn:7,4 IU/L (referencia tart:3,5-12,5)

középidő: 2,4 IU/L (ref.tart.:4,7-21,5)

luteális fázis: 1,3 IU/L (ref.tart.: 1,7-7,7)

LH 3.cn:6,4 IU/L (ref.tart.:2,4-12,6)

középidő: 6,8 IU/L (ref.tart.:14,0-95,6)

lut.fázis: 2,9 IU/L (ref.tart.:1,0-11,4)

Tsh 3.cn: 3,270 mIU/L

Prolactin 3.cn: 479 mIU/L

középidő: 530 mIU/L

lut.fázis: 683 mIU/L

Progeszteron értékem rendben van, ezért nem részletezem.

Nem tudom, hogy PCO gyanúja esetén csak a 3. ciklusnapi értékek számítanak-e. Illetve az olvastam, hogy aki babát szeretne, a TSH-ja 1 és 2 között kell, hogy legyen. Pattanásos a bőröm, anyagcserém sincs rendben, mindezek ellenére a dokim azt mondta a leleteim jók,pedig fent leírtakra rákérdeztem nála.

Mivel 4-szer sikerült teherbe esnem, de a babák nem maradtak meg, csak méhtükrözést csinálna, ha jó az eredmény menjünk lombikra.

Még a párom vizsgálata hátravan januárban, de én úgy gondoltam, hogy méhtükrözés előtt egy endokrinológust fölkeresnék.

Szerintetek, valaki tud segíteni? Nagyon tanácstalan vagyok, és elkeseredett!

2010. dec. 4. 10:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Magas a TSH!

Lehet elég lenne gyógyszert szedned rá. Én biztos elmennék endokrinológushoz, teljesen jól látod!

Azt nem tudom LH/FSH mikor kell még nézni, de a 3. napi értékeid nem hiszem hogy rosszak. Középidőben nyilván az LH magas kell legyen a tüszőrepedés miatt, neked mondjuk ott még nem volt magas. Keress egy jobb dokit, nem biztos, hogy rögtön lombikra kellene menni! De ez csak a saját tapasztalatom és véleményem.

2010. dec. 4. 10:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod. Látod ezért kérdeztem, mert a neten sem találtam egyértelmű választ arra, hogy 3.cn-en kívül is kell-e figyelni az arányokra.

Viszont azt nem tudom, hogy endokrin magánrendelőbe kell-e beutaló, mert sztk-ba kell.

2010. dec. 4. 12:18
 3/3 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Bizony, magas az a tsh!

Valószínűleg ezért vesztetted el az eddigi babákat. :(

Magán endokrinológushoz nem kell beutaló. Ha viszed ezt a leletet, szerintem szó nélkül írja fel a pajzsmirigy gyógyszert. A lombiknak így semmi értelme nem lenne! Ha még inzulin rezisztenciád is van mellé, arra is kapsz gyógyszert, és onnantól jó esélyed van, hogy meg is szülessen a babád!

2010. dec. 4. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!