Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 16 évesen terhes lettem....

16 évesen terhes lettem. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Ti mit tennétek a helyemben?

Fogalmam sincs hogyan történt de teherbe estem egy sráctól akivel csak kavartunk. Ma tudtam meg és nagyon szét vagyok esve

Mit csináljak? Kinek mondjam el először?

Köszönöm

16/L

jan. 23. 21:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:
100%
30-as, hidd el nekem a lelki gondoknál nagyobb baja lesz, ha a gyerek csonka családban, nélkülözve nő fel. Idősebb emberek is döntenek így, ha nem olyan a kapcsolat az apával, ha egy fizetés nem elég, van, hogy kettő sem. Sőt, több gyermeket nevelő családok is döntenek úgy, hogy egy 4. baba már nem jöhet. Itt is volt egy olyan kérdés, hogy becsúszott a 3. várandósság, pénzük nem volt elég és ikrek lettek volna. Nem, ilyen helyzetben nem tartottak meg plusz két gyermeket. Ezért van a pszichológus, aki foglalkozik ilyen gyászfeldolgozással. Nem korfüggő, hogy mi a helyes döntés, hanem az, hogy milyen esélyei lesznek utána gyereket nevelni. Sajnos ilyen esetben nem elég szeretni egy gyermeket és bűntudatból mnegtartani. Viszont, ha mégis így dönt, keressen fel már most olyan közösségeket, akár online, ahol egyedülálló anyák vannak, fiatal anyák, stb. Lelkileg ez rengeteget segít. Abortusz esetén csak a terápia, mert erről külsős személyekkel nem igazán lehet.
jan. 26. 09:31
 32/69 anonim ***** válasza:
100%

Kinek jobb, hogy megszüli kedves utolsó?

A 16 éves középiskolába járó lánynak? Az apának, aki 100% nem szeretné a babát megtartani? Vagy a nagyszülőknek, akik nevelhetik a babát helyettük? Ugyanmár...

Soha nem volt abortuszom, van viszont a férjemtől 2 gyermekem. 16 évesen biztos, hogy az abortuszt választottam volna. Baromi nehéz az anyaság, mind lelkileg/anyagilag/fizikailag.

Ha a lányom lenne ilyen helyzetben, akkor is az abortuszt tanacsolnám neki, habár a végső döntés az övé lenne, amiben 100%ig támogatnám.

Mondd el anyukádnak nyugodtan. Nem fog repesni a boldogságtól, de melletted fog állni mindenben.

Aki meg a nevelootthont írta...húzzál már a picsába!! Ekkora idiótasággal inkább maradtál volna csendben.

jan. 26. 09:37
 33/69 anonim ***** válasza:
Elnézést, addigra már nem az volt az utolsó, akinek eredetileg szántam!! Hanem a 30-as..
jan. 26. 09:38
 34/69 anonim ***** válasza:
55%
Milyen gyerekgyilkos?? Az a pár hetes magzat az anyja testén nélkül életképtelen,az orvostudomány se tudja életben tartani. Gyereknek gyerek az tényleg aztán a tuti.
jan. 26. 11:55
 35/69 anonim ***** válasza:
5%
Ezért nem kell kefélni 16 évesen
jan. 26. 12:14
 36/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 16 évesen már teljesen belefér, hogy szexuális életet él.
jan. 26. 14:50
 37/69 anonim ***** válasza:
100%

Szüleidnek elmondani és mentek abortuszra. Az a legjobb döntés.

Ha megszülöd a gyereket egész életedet tönkrefogod tenni. 20 évesen ott sírsz majd, amikor mások buliznak, pasiznak, mennek ide oda. Élnek. Te meg nem tudsz a gyerek miatt. Ráadásul sulit se tudod elvégezni, tovább tanulás sem lesz. Semmi se. Gyerek is nélkülözni fog. Aztán 30 évesen Tescoban lehetsz áru feltöltő és megkeseredett életű. Társkereső tele van a hozzád hasonlókkal. A csávóra meg ne számítsàl, ha már most azon filozol fog e gyerektartást fizetni és hogy mennyit. Ez már rég rossz hozzáállás. Az 30e Ft nem oszt nem szoroz már. Hidd el többet nem fog mert minimál bérre bejelentve vagy be sincs aztán úgy kergesd.

Mindenképpen abortusz, hogy legyen esélyed egy jó életre és majd az újabb gyereknek is egy normális férfival.

jan. 26. 15:37
 38/69 anonim ***** válasza:
55%

"Védekeztünk mindvègig de köszönöm az építő hozzászólást…"

Ezek szerint mégsem.

jan. 27. 12:33
 39/69 anonim ***** válasza:
17%
Az abortusznak az a kockázata, h lehet később nem lehet több gyereked.
jan. 27. 12:35
 40/69 anonim ***** válasza:
19%
Pontosan, ahogy az utolsó írja... Nem egyet ismerek, akinek több, nem önkéntes abortusz után (elhalt magzat után ugyanúgy takarítják ki a méhet, mintha te akarnád elvetetni a babát), nem marad meg a baba, hiába esik teherbe nagy nehezen, olyan gyenge már a méhfala, hogy nem bírja kihordani, pedig az egyikük már egyszer az 5.hónapig is eljutott, akkor vetélt el újból ... Bármilyen műhiba előfordulhat sajnos... Nekem tavalyelőtt volt tisztítás miután elhalt a baba a 7.héten, rettegtem utána, hogy összejön - e újra valaha, majd fél év próbálkozás után sikerült...
jan. 27. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!