Hőgörbe,miért cikk-cakkos? Most kezdtem ebben a ciklusban először ilyet,nen értem miért ilyen összevissza.15.napon tartok. Ovutesztem reggelente második napja pozik,este negatív lesz. Termékeny nyák ma lett több.
Több oka lehet:
- nem megfelelő mérés (pl. nem ugyanabban az időpontban, már fél óra is számít)
- hormonális probléma (pl. progeszteron gond)
- nem volt még meg ténylegesen tüszőrepedés, nem tudott megrepedni
stb.
Érdemesebb lenne beszerezned egy 2 tizedesjegyig mérő hőmérőt, azon jobban látszik a többségnek a hőgörbe (ismétlem, a többségnek, van, akinek elég az 1 tizedes is).
Ugyanakkor mérsz, fél órára pontosan? Ha nem, akkor át kell kalkulálni, neten vannak rá kalkulátorok, vagy te is ki tudod magadnak, szólj, ha leírjam, hogyan :)
Szájban vagy hüvelyben mérsz? (Cikluson belül ugyanott kell végig, nem váltogatva).
Hormonális problémáról, pajzsmirigy stb. nincs tudomásod?
1. Korulbelul merem csak ugyanakkor. 6:30 és 8 korul. Mindig abban a pillanatban,mihelyst felkelek.
De nem váltottam át eddig. Szájban nyelv alatt mérem. Leírod kérlek nekem hogy kell átkalkulálni?
Az emberi hőmérséklet reggel 0,05 fokkal növekszik fél óránként (azaz 0,1 fokkal óránként).
Tűzz ki egy időpontot, és ahhoz viszonyíts, kalkulálj mindig.
Például mindig 6-kor mérsz.
Felkesz kivételesen 5-kor, tehát 1 órával korábban, és mondjuk ekkor mérsz 36.70 értéket. Korrigálni kell, mintha 6-kor keltél volna. A helyes érték 36,80 lett volna, ha ténylegesen 6-kor keltél volna.
Vagy felkelsz 8-kor, jóval később, mint a szokásos 6 óra, ekkor mérsz 36,9 fokot. Megint csak nem mérvadó, át kell számolni, mintha 6-kor keltél volna. A helyes érték 36,7 fok lenne korrigálva 6 órára.
Nem egyidőben és nem két tizedesig mérő hőmérővel mérsz.
Amúgy ritka az, hogy valakinek full "sík" legyen, egy ugrással. De nem is az a lényege ennek. Csak a tendenciát kell figyelni, hogy a pozitív LH teszt után magasabb lesz-e, mint előtte és utólag, a ciklus végén érdemes értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!