Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hőgörbe,miért cikk-cakkos?...

Hőgörbe,miért cikk-cakkos? Most kezdtem ebben a ciklusban először ilyet,nen értem miért ilyen összevissza.15.napon tartok. Ovutesztem reggelente második napja pozik,este negatív lesz. Termékeny nyák ma lett több.

Figyelt kérdés

[link]

A piros csíkot az ovutesztek szintje miatt az app rakta be.

ma 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet:

- nem megfelelő mérés (pl. nem ugyanabban az időpontban, már fél óra is számít)

- hormonális probléma (pl. progeszteron gond)

- nem volt még meg ténylegesen tüszőrepedés, nem tudott megrepedni

stb.

Érdemesebb lenne beszerezned egy 2 tizedesjegyig mérő hőmérőt, azon jobban látszik a többségnek a hőgörbe (ismétlem, a többségnek, van, akinek elég az 1 tizedes is).

Ugyanakkor mérsz, fél órára pontosan? Ha nem, akkor át kell kalkulálni, neten vannak rá kalkulátorok, vagy te is ki tudod magadnak, szólj, ha leírjam, hogyan :)

Szájban vagy hüvelyben mérsz? (Cikluson belül ugyanott kell végig, nem váltogatva).

Hormonális problémáról, pajzsmirigy stb. nincs tudomásod?

ma 11:33
 2/5 anonim ***** válasza:
49%
A ciklus első felében simán lehet cikkcakkos. Az a lényeg, hogy ovuláció után látványsan emelkedjen.
ma 11:39
 3/5 A kérdező kommentje:

1. Korulbelul merem csak ugyanakkor. 6:30 és 8 korul. Mindig abban a pillanatban,mihelyst felkelek.

De nem váltottam át eddig. Szájban nyelv alatt mérem. Leírod kérlek nekem hogy kell átkalkulálni?

ma 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi hőmérséklet reggel 0,05 fokkal növekszik fél óránként (azaz 0,1 fokkal óránként).

Tűzz ki egy időpontot, és ahhoz viszonyíts, kalkulálj mindig.

Például mindig 6-kor mérsz.

Felkesz kivételesen 5-kor, tehát 1 órával korábban, és mondjuk ekkor mérsz 36.70 értéket. Korrigálni kell, mintha 6-kor keltél volna. A helyes érték 36,80 lett volna, ha ténylegesen 6-kor keltél volna.

Vagy felkelsz 8-kor, jóval később, mint a szokásos 6 óra, ekkor mérsz 36,9 fokot. Megint csak nem mérvadó, át kell számolni, mintha 6-kor keltél volna. A helyes érték 36,7 fok lenne korrigálva 6 órára.

ma 12:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem egyidőben és nem két tizedesig mérő hőmérővel mérsz.

Amúgy ritka az, hogy valakinek full "sík" legyen, egy ugrással. De nem is az a lényege ennek. Csak a tendenciát kell figyelni, hogy a pozitív LH teszt után magasabb lesz-e, mint előtte és utólag, a ciklus végén érdemes értékelni.

ma 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!