Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát tervezünk, Áprilisban...

Babát tervezünk, Áprilisban hagytam abba a fog.g. Tablettát. Azóta mondhatni rendszertelenek a ciklusaim, az utolsó 2-3 hónapban kb 60-50-45 ?napokra jött meg

Figyelt kérdés

Ami furcsa volt hgy kb félidőben volt 1-2-3 nap nagyon minimális barna folyásom, pár csepp. Talán az lehet a peteérésem nem?

Most utoljára 10.21.-én jött meg 2-3 napra, majd 11.05-07 ig napi 1-2 csepp barnás folyásom volt. 11.08.-09 is, utána is…voltunk együtt

11.16-17.-en szúró alhasi fájdalmam volt ami abba maradt. Ezután iszonyat fáradtság jött rám ami a mai napig kitart.. utána való héten pár napig (11.20.-23. Kb) nagyon rosszul voltam sírni tudtam volna, puffadtam mint még soha..nem tudtam enni, vagy eppen edeset ettem volna..szúrt az alhasam, petefészkem, émelyegtem szédültem, mindjárt megjön érzésem volt hogy na most tuti megjött de nem..de ez akkor abba is maradt… azóta csak a fáradtságot, levertséget érzem meg hogy nagyon ingerlékeny vagyok.. ami furcsa mert nem szoktam ilyen lenni, csináltam egy clearblue digitális tesztet 25.-én de negatív lett. Dokihoz szerettem volna menni mar az elejen de mindenki lepasszolt.. eloszor norcolutot kaptam meghozta a menstruaciom de 28-35 nap koze nem allt be.. azota fel se veszik masik orvos is csak annyit mond hogy varjuk meg a fel evet utana foglalkozik vele :(

Bocsanat hosszu lett, de most nemtudom hogy hormonzavar(amugy mas tunetem nem volt hogy barmi baj lenne) vagy PMS vagy terhes lehetek e (de azt kétlem :/ ) illetve 11.08 óta kb semennyi folyásom nincsen!

nov. 27. 10:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tabletta abbahagyás után 1.5 évig volt rendszertelen a ciklusom.

Utána sikerült teherbe esnem,meg is született a lányunk.

Előfordulhat fogamzásgátló után hormonzavar. Ezzel nem is lehet mit kezdeni,nem szedhetsz rá másik gyógyszert...Meg kell várni,mire helyrejön minden a testedben. Türelem.

nov. 27. 10:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1es vagyok.

Azért mondta a doki,hogy fél évet várjál,mert ezzel most nem tudnak mit kezdeni. Ezt bele kell számolni,mikor valaki elkezdi szedni a gyógyszert. Ez leállítja a normál ciklust,idő kell,míg helyreáll.

nov. 27. 10:14
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 🙏🏻🥰
nov. 27. 11:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Többieknek esetleg hasonló tapasztalata? :)
nov. 27. 12:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én esetleg 11.16-17-re tippelném az ovulációt és utána a rosszul létet meg a progeszteron szint emelkedése okozhatta. Ha tényleg akkor volt, akkor 11.30-12.01. környékén kell megjönnie, akkor kellene teszteled is.

Én a helyedben elkezdenék ovulációs tesztet használni (neten lehet rendelni olcsón nagy kiszerelésben. Értsd 50-100 db-öt egyszerre). Abból legalább látnád, hogyha van akkor mikor lehet ovulációd és tudnád mikorra várható a menstruációd, akkor is ha csak 50 napra jön meg.

Valami hormonális probléma lesz, de ha van ovulációd így is teherbe lehet esni, csak kisebb az esély.

nov. 27. 13:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🥰
nov. 27. 15:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, de akkor mi lehetett az a barnázás ami minden hónapban van? :(
nov. 27. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tabi abbahagyása után kb 1 évig rendszertelen volt a ciklusom, utána beállt nagyjából, 30-35 napokra. De peteérésem továbbra sem volt minden hónapban, ezt onnan tudom mert amikor peteérésem van erősen nedves vagyok, a nyákom is más. Tabi abbahagyása után kb másfél évvel kezdtünk próbálkozni, a 4.hónapban volt más a nyákom abban a hónapban megfogant a kisfiam. Szülés után újra gyógyszert kezdtem szedni, 7 év után abbahagytam, rögtön beállt a ciklusom 28 naposra és minden hónapban van peteérésem. Le merném fogadni h a szüléssel van kapcsolatban, beállt a termékenységem pedig már közeledek a 40 hez... érdekes h fiatal koromban meg kesze kusza volt minden. Sztem neked totál nincs még beállva, adj időt még a szervezetednek. Jó fél év és sztem rendben leszel.
nov. 27. 18:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem 1 év volt, mire beállt a ciklusom a fogamzásgátló abbahagyása után.

Majd hiába állt be a hossza, sokszor barnáztam, erős hajhullás, menstruáció pedig annyira gyenge, hogy tisztasági is elég volt. Kiderült, hogy hormonális zavar van, pajzsmirigy gond, progeszteron hiány, nagyon vékony méhnyálkahártya. Esélyem sem volt teherbe esni azalatt a közel másfél év alatt.

Én magánban mentem endokrinológushoz, ott komolyan vették a ciklus gondjaimat, csak hát sokna kerül.

Lehet, hogy a tablettától lett ennyi gond, lehet, hogy nem, sosem derül ki. Már állami meddőségiben kezelnek, most volt a második inszeminációnk.

Kezdj el használni ovulációs tesztet és hőmérőzz. A kettőt egyszerre. Önmagában az ovulációs teszt nem igazolja, hogy meg is reped a tüsző.

Hőmérőzni így kell: reggel, ébredéskor, még ágyban fekve. Minimum 3 óra alvás után. Digitális hőmérővel, ami 2 tizedesjegyig mér. Szájban vagy hüvelyben (de adott ciklusbam végig ugyanott).

Mindig azonos időpontban. Már fél óra eltérés is számít. Neten vannak kalkulátorok, át lehet számolni, ha mondjuk 1 órával korábban vagy később keltél. De amúgy magadnak is ki tudod számolni, fél óránként 0,05 fokot nő az ébredési hőmérséklet. Például mindig 6-kor mérsz, kivételesen 7-kor egy nap, és ekkor 7-kor 36,45 fokot mérsz. Átszámolod, mintha 6-kor keltél volna, a helyes érték 36,35 fok (kétszer levont belőle 0,05 fokot).

Hőmérőzést pár hónap megszokni, utána már rutin. A mért értékeket beírod egy alkalmazásba, például Fertility Friend. Berajzolja neked, hogy lehetett az ovulációd.

Ovulációs teszt: mindig 2 csík van rajta. Akkor pozitív, ha a második csík ugyanolyan erős vagy erősebb, mint a kontroll csík.

Amikor pozitív az ovulációs teszt, onnantól 24-36 óra maga a tüszőrepedés, az ovuláció. Például kedd délután pozitív az ovulációs teszt, akkor valószínűleg másnap, szerdán van ovulációd.

Ovulációs tesztet délután, kora este érdemes csinálni, 2 óráig előtte nem szabad inni, pisilni. 20-as érzékenységűvel érdemes tesztelni első hónapokban, a többségnek az jó.

Ha pozitív az ovulációs teszt, az nem igazolja, hogy meg is reped a tüsző. Csak előre jelzi, hogy nemsokára megrepedHET. Ezért kell mellé a hőmérőzés.

nov. 27. 20:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Mind a kettőtöknek nagyon köszönöm🙏🏻

Utolsó köszönöm a hasznos tanácsokat megfogadom!

Remélem hogy sikerül nektek is a baba! :)

nov. 27. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!