Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Amíg nem derül ki a terhesség,...

Amíg nem derül ki a terhesség, ártok vele?

Figyelt kérdés
Szóval amíg nem marad ki a menstruáció, ártok bármivel is egy esetlegesen létrejött terhességnek? Például olyan gyógyszer bevétele, amit terhesség alatt tilos, vagy alkohol (ha alkalomra megyünk). Vagy jobb minden káros dolgot elkerülni már akkor, amikor felmerül egy terhesség lehetősége?
nov. 20. 07:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Nem.
nov. 20. 07:12
 2/14 anonim ***** válasza:
14%
Egy kevés alkohollal nem ártasz valószínűleg, az antibiotikum már kérdéses. Mikor nekem volt egy hüvelyi fertőzésem és egyúttal a terhesség lehetősége is fennállt, a nőgyógyász szigorúan meghagyta, hogy HA és amikor megjön a menstruációm, csak akkor kezdjem el szedni az antibiotikumot és az antifungális szert. (Mire megjött majdnem egy hét késéssel, mivel hogy kémiai terhesség volt végülis, már meg is gyógyult magától az a hüvelyfertőzés, amire olyan antibiotikumot írtak fel, ami nem hagyott volna bennem élő organizmust 😂, szóval nem is kell mindig sietve bevenni, amit felír a doki.) Máskülönben vissza kellett volna mennem valami terhesség alatt is használható, helyileg ható készítményért. Nyilván antibiotikuma is válogatja, van amit terhesség alatt is lehet szedni.
nov. 20. 07:29
 3/14 anonim ***** válasza:
89%

2

Ne haragudj de ezt nem hiszem el, hogy egy hüvelyfertőzés elmúlt magától. Ilyen nincs ezt te is tudod.

Kérdező, az a kérdés, hogy tervezitek a babát és ugye te minden hónapot úgy számolsz hogy most lehet?

Mert ha igen és esetleg többet kell rá várni, akkor teljesen felesleges és kimerítő lesz amíg vársz. Sokan csinálják így, hogy most egy kortyot nem iszom,nem utazok, semmi gyógyszert nem veszek be, aztán a hónapok alatt túl sok lemondás lesz.

És amikor valóban terhes leszel, akkor lesz lemondás igazán.

Szerintem amíg nincs pozitív teszt a kezedben, addig nem vagy terhesnek tekinthető. Szerintem ebből indulj ki.

nov. 20. 07:49
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
csak magadnak ártasz, azzal, hogy fölöslegesen mondasz le dolgokról. amíg nem vagy terhes, élj úgy, mint aki nem terhes!
nov. 20. 07:51
 5/14 anonim ***** válasza:
88%

Nem arról van szó, hogy nem árthatsz vele, inkább arról van szó, hogy ha károsítanád vele a magzatot, akkor valószínűleg meg sem maradna a terhesség, tehát beteg baba nem nagyon születne emiatt.

Viszont az első időkben még nem alakul ki közvetlen kapocs az anyai szervezet és a kis magzat(kezdemény) között, ezért szokták mondani, hogy koraterhességben nehezebben ártasz pl. az alkohollal.

nov. 20. 07:51
 6/14 A kérdező kommentje:
Igazából eddig úgy voltam vele, hogy amíg nincs pozitív tesztem, nem vagyok terhes. Meg eleve úgy is tudtam, hogy az első 6 hétben nem is árt semmilyen gyógyszer vagy akár egy kis alkohol. Most egyébként onnan jött ez az egész, hogy tegnap este elég feszült voltam, és bevettem egy szem Frontint elalváshoz. Amiről ráadásul azt olvastam az előbb, hogy már babatervezés idején sem szabad bevenni (pár nap múlva esedékes a teszt).
nov. 20. 08:28
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

Jó, hát a Frontin azért lassuk ne, nem egy antibiotikum kategória.

Mellesleg kéretlen jótanácsként azt mondanám, hogy amíg ilyen szerekre van szükséged, ne vállalj gyereket.

nov. 20. 08:47
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem, de ha valami baj lesz örökre lelkiismeret furdalásod lesz, hogy te okoztad, hiába semmi köze hozzá.

Amúgy eleve miért van otthon Frontin? Ezek szerint nem kell szedned rendszeresen. Akkor pedig ne kapdosd be, mint egy cukorkát. Terhesen nem lehet. Ha most nem megy, akkor hogy fog? Akkor is leszel feszült.

nov. 20. 09:06
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

"

Ne haragudj de ezt nem hiszem el, hogy egy hüvelyfertőzés elmúlt magától. Ilyen nincs ezt te is tudod."

Ne haragudj, de attól hogy te nem hiszed el, még ez történt. Attól, hogy te nem hiszel el valamit, még nem lesz hazugság, ezt te is tudod. Remélhetőleg legalábbis, mert az elég nagy szűklátókörűségre vallana. Amúgy meg miért is találnék ki ilyet? Lehet, hogy neked még az életben nem győzött le semmit magától az immunrendszered, vagy legalábbis nem vártad meg, de attól még másnál megesik, nem is ritka. Átmenetileg megborult a hüvelyflóra, aminek a rendbetétele nem igényelt antibiotikumot, csak az orvos lőtt volna ágyuval verébre. Ez az igazság. Nem STD-m volt, vagy Streptococcus, stb, csak vegyes baktériumflóra, gomba, magas fehérvérsejt, stb. Sajnálom, hogy csalódást okozok azzal, hogy ez magától is képes meggyógyulni.

nov. 20. 09:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevés olyan dolog van, ami a terhesség nagyon korai szakaszában is ártalmas. És ami ilyen, arra a betegtájékoztatóban 3 oldalon keresztóül hívják fel a figyelmet, hogy mindenképpen normális fogamzásgátlás szükséges hozzá, és az orvos is csak úgy írja fel, hogy ezt elmondja.

Ilyen pl. az acnéra szedett Roacuttan, ami után egy hónapig nem szabad teherbe esni, mert súlyos fejlődési rendellenességet okoz.

Az összes többi, amin nincs ilyen felhívás (a gyógyszerek 99,9%-a) abban az időszakban, amikor még nem tudod hogy terhes vagy (azaz a kimaradt vérzés előtt) semmit nem okoz....

nov. 20. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!