Van aki gyed alatt lett újra terhes de rossz volt a
viszonya a munkahelyével?
Figyelt kérdés
Sziasztok, már egy éves múlt a kisfiúnk és habár eleinte úgy gondoltuk nem szeretnénk mégegy gyermeket mostanra máshogy látjuk és még egyet vállalnánk. GYED-en vagyok, mikor eljöttem az utolsó hónapban a szülés előtt a munkáltatóm már akkor közölte,hogy mihelyst vissza akarnék menni ki fog rúgni utána. Olvastam,hogy ki lehet végülis játszani,hogy ha megszüntetem a fizetés nélküli szabadságom utána táppénzre feltudom vetetni magam és védve maradok. Úgy szeretném ha két éves koráig a fiamnak terhes lennék és akkor itthon tudnék maradni még pár évig és ellátást is kapok. Viszont tartok tőle,hogy nagyon rosszul fogadnák és megpróbálnak majd valahogy kicsinálni. Volt valaki hasonló helyzetben?
Bocsánat elírtam,a fiam két éves koráig esnék teherbe* ezt akattam
okt. 24. 15:04
2/7 anonim válasza:
Nem, mi jó viszonyban vagyunk.
De ha megfelelően jársz el, nem tudnak kirúgni. Beadod az fnsz megszüntetésére irányuló kérvényt 30 nappal a kívánt dátum előtt. Ebben a 30 napban még védett vagy. Mielőtt ez lejár, írásban bejelented a terhességed tényét. Na attól leszel védett, nem a táppénztől.
okt. 24. 15:19
3/7 anonim válasza:
Ha rosszban vagy velük még jobb is, nem lesz lelkiismeret furdalásod, hogy lehúzod őket és emiatt visszavárnak-e.
Ahogy az 1-es írja, a fizetés nélküli szabadság és a terhesség véd, arra kell figyelni ne legyen olyan pillanat amikor ezek egyike se áll fenn. Mindent írásban kommunikálni e-mailben és tértivevényes levélben.
okt. 24. 15:24
4/7 anonim válasza:
Na hat ilyen munkaltonal csepp lelkiismeretfurdalásom nem lenne ezt megtenni. Gyedről vissza , szabadság aztan táppénz, ennyi. Ha 2 éves lesz a kisebb addig még sok víz lefolyik a dunán….
okt. 24. 16:03
5/7 anonim válasza:
Jo viszonyba vagyunk de kozvetito ceg igy kozoltek ha ujra szeretnek dolgozni szoljak es megirjuk a kilepo papirokat.. nyiltan kozoltek hogy mire keszuljek. Nehezen jott a fiam 2.5 ev probalkozas utan es csaszarral. Sima szulesnel tervbe volt hogy nem vedekezunk utana mert szeretnenk kistesot. De csaszar utan elgondolkodtunk. Megoszlik melyik orvos mit mond. Az biztos hormonalis fogamzasgatlot nem szeretnenk es gumit se.. szoval nagyjabol kiesett minden.. 6 het helyett 4 het leteltevel ugy gondoltunk egyik reggel hogy ennyi eddig birtuk, igy vagy vagy. Valahol azon az elven vagyunk hogy 2.5 ev probalkozas utan inszemmel osszejott baba utan meglepodnek ha egybol osszejonne a kisteso, ugy hogy szoptatok es rengeteg tejem van. Tudom nem 100% a szoptatas de erositi bennem a lehetetlent megint. Igazabol csak azt ereznem kellemetlennek hogy az orvosnak elmondjam hogy ujra terhes vagyok nyilvan nem ezt mondanam hanem hogy gumi mellett vagy valami. De oszinten orulnenk neki ha nem kellene ujra atmenni ezeken a kisteso miatt ugy hogy munkahelyem nem lesz mert a kornyekunkbe nem igen van munkalehetoseg, igy cel hogy 2 eves koraig legyen baba :).
okt. 24. 16:55
6/7 anonim válasza:
5ös nem kötekedésképpen de nem véletlen, hogy 6 hét gyermekágy javasolt és semmi szex. Egy tányérnyi méretű seb van a méheden, ha az elfertőződik nagyon csúnya dolgokat tud okozni. Azt mindenképpen érdemes megvárni.
Amúgy lépj be a gyedes csedes csoportba facebookon. Ott szépen leírják a lépéseket, hogyan miként kell eljárni, hogy törvényes legyen és ne is tudjanak kirúgni.
okt. 25. 13:50
7/7 anonim válasza:
Utána se rúghat ki ha visszamész, mert olyan pert akasztassz a nyakába hogy gatyaját fizetheti. Ez nem így megy. Indoklás nélkül nem rúghatnak ki, de ahhoz is kell 2 írásbeli figyelmeztetés előtte, hogy minek nem teszel eleget (persze lehet szelsőséges eset hogy pl szándékos kárt okozol).
Szóval menj vissza, rugjon ki, pereld be, fizetnie kell kártérítést utána vissza is kell vennie és megint 2 év gyed.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!