Ki járt úgy, hogy elhelyezkedett egy jó munkahelyen és utána hamarosan terhes lett? Jó tudom, hogy innentől kezdve az kizárt, hogy visszavárjanak a babavárás után. De mégis hogy bántak veletek?
Én egy nagyon barátságos, jó helyen dolgozom. Felvétel csak akkor van ha valaki kilép. Mivel viszonylag kevesen vagyunk, így mindenkinek megvan a maga munkája, amit sokszor a nap végén nem tud befejezni. Ezért amikor valaki táppénzre megy, mi a többiek kétszer annyit dolgozunk, mert ugye a beteg munkáját is el kell látni.
Nemrég jött egy kolléganőnk aki kedves volt. Beilleszkedett, elfogadtuk. Nem mondta, hogy ő csak azért keresett melót, mert babát akar, és kell a ledolgozott idő. Így amikor bejelentette, hogy terhes, és 3 hónapos terhesen el is ment betegállományba, mi szívtuk meg. Már lassan 3 éve végezzük az ő munkáját, és sokszor le vagyunk maradva, el vagyunk keseredve. Hiába kértük a főnököt, hogy vegyen fel valakit, sajnos nem teheti. Mivel kis cég így megvan a full létszám, és bár a kolléganő otthon babázik, de ő is a létszám tagja. Idén augusztusban kéne visszajönnie, és nem is olyan régen felvetette az egyik kollégám, hogy beszélni kéne a főnökkel, hogy amint a törvény adta lehetősége meglesz rá, rúgja ki. Én ebbe már nem folyok bele, de amint látom a főnököm is hajlik rá.
Szóval, te tudod, hogy milyen tervekkel akarsz egy új munkahelyre menni, de nem árt ha tudod, hogy bizonyos döntéseiddel lehet mások helyzetét keseríted meg.
En igazabol addig nem igazan mennek bele a baba dologba mig nincs jo munkam , mig nem vagyok bejelentve , le nem jart a 3 honap probaido.
Jo lehet csinalni a baba projektet de mi van ha pont akkor jon mikor csak probaidon vagy? Akkor meg lazan kirughatnak!!
Ne ertsd felre.
EN ugy csinaltam, hogy felvettek meg vartam mig lejar a 3 honap. Megkaptam a szerzodes elkezdtunk a baba projektet. E kozbe kertem , hogy vegyenek fel 8 oraba. Mire megkaptam a papirt, hogy dolgozhatok akkor en mar terhes voltam/vagyok. Dolgoztam par hetig sajnos kiderult veszelyeztett terhessegem vagyok :(
A munkahelyen jol bannak/bantak es vissza varnak. Rendes fonokom van , munkatarsaim vannak.
15hkm
vagyok= van
Ahogy a masodik valaszolo irta lehetet titkolni is .
15 hkm
Ez abszolút munkahelyfüggő. Van, ahol 10 ledolgozott év után is elküldenek a francba, mert terhes lettél, máshol meg örülnek neki. Szerencsére még vannak családbarát munkahelyek, és ha egy ilyen helyre mennél, szerintem nem lesz gond.
Én pályakezdőként helyezkedtem el egy szintén családbarát helyen, nem sokkal a próbaidőm lejárta után terhes lettem. A babát meg akartuk tartani, úgyhogy az első adandó alkalommal odaálltam a főnököm elé és közöltem a híreket, lesz ami lesz alapon. Nagyon kedves volt velem, gratulált, ahogy a többiek is, amíg pedig dolgoztam, mindig segítettek nekem, ha kellett. Sajnos én is itthon vagyok 30. héttől koraszülés veszélye miatt, de ettől függetlenül várnak vissza, amikor a baba bölcsis lesz.
Köztes megoldásként: a férjed nem szeretne vele otthon maradni? akkor nem esnél ki akkora időre a munkádból:)
Én nem hagynám ott a jobb állást, hanem tudnék várni még kicsit a babával:)
27n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!