2 hónapja kezdtem új munkahelyem én és terhes lettem ilyenkor mi a teendő? Elküldenek? Vagy tp küldenek?
Meg kell várnod a próbaidő vègét a bejelentéssel, az tuti, aztán amig nem mész táppénzre állni a "kedves" tekinteteket.
Valószínűleg nem fognak megtapsolni, de ha jót akarsz kitartasz, hogy legyen csed, gyeded.
Az a lényeg, próbaidő alatt elküldhetnek, ha kiderül.
Hát ha nem volt, az cumi...
Remélem tudod, hogy amennyit dolgozol, annyit lehetsz táppénzen. Tehát most dolgoztál 2 honapot, tegyük fel még kibírod a próbaidőt, így 3 honap, akkor 3 honapot mehetsz összesen táppénzre is...
Illetve a csed/gyed nem fog járni, mivel ahhoz 365 nap munkaviszony kell, ami szinten nem lesz meg.
Marad a kemény 26ezer ft-os gyes...
Jaa, mert a 2es azt kérdezte elötte volt-e, erre azt írtad, hogy nem 🤦♀️
2 éven belül kell meglennie a 365 napnak.
Azt írtad előbb, hogy nem volt előtte munkahelyed. Akkor most melyik igaz?
Amúgy ahogy az első írta, várd meg a próbaidő végét, nem vagy köteles már most jelezni a főnöködnek a terhességet (feltéve, hogy olyan munkaköröd van, ami terhesség-kompatibilis, tehát nem emelsz nehezet vagy dolgozol vegyi anyagokkal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!