Tervezett, sőt kifejezetten nehezen jött össze, már lombikra készültünk, mikor mégis sikerült spontán.
Balesetből sosem estem teherbe, hogy ez "szerencse" volt-e, vagy már akkor is gondok voltak nálam, azt nem tudni, néhányszor azért előfordult életem során, hogy kiszakadt a gumi, mondjuk 90%ban észrevettük időben.
Terveztük mindkettőt. Első első hónapban, második második hónapban összejött.
Még "szerencse", hogy előtte volt eszem védekezni, hisz élesben kiderült, hogy nagyon termékenyek vagyunk. Sose volt baleset.
3ból 3 tervezett.
A harmadiknál még kétségbe is estem mert csak 4. hónapban jött össze, a két nagy meg elsőre 🫣😅
Több gyereket nem tervezünk, remélem nem is csúszik be. 🙂
Szerintem olyan hogy, "baleset" nincs
Inkább felelőtlenség, ha nem akartok gyereket, és nem védekeztek, nem baleset.. :D
Sose értettem, akik azt mondják balesetből született a baba:D
De ez csak az én véleményem
Mi mind2 gyereket terveztük elsőre össze is jött mind 2
Első 2 tervezett volt. A 2. ennek ellenére meglepetés volt valamennyire, mert IR + pm alulműködésem volt, ami romlott az 1. gyerek után. Az endrokrinológusom akkor mondta, hogy próbálkozhatunk, amikor bízott benne, hogy nem lesz vetélés az értékeim miatt. És hozzátette, hogy valószínűleg nem fog hamar összejönni. Mi meg úgy voltunk vele, hogy úgyse sürgős. Hát rögtön sikerült.
A 3. figyelmetlenség volt. Ovuláció előtt voltam, aznap utaztam el több napra és nagyon megörültünk neki, hogy a gyerekek hagytak nekünk egy nyugis reggelt. Mindketten megfeledkeztünk az óvszerről, férjem kapcsolt még a vége előtt, akkor korrigáltunk. Az esemény utáni fel se merült, mondjuk nem katasztrófa a 3. baba, csak meglepetés.
Hagyományos spirál, vagy betegség miatt nem jól felszívódó tabletta mellett azért bőven előfordulnak meglepetés terhességek. Én pl nem használhatok hormonális fogamzásgátlót, hormonális spirált sem és ezért rézgyöngyöt tetettem fel az 1. gyerek után. Pár hónap múlva, görcsölgetni kezdtem (még nem volt ciklusom) és kiderült, hogy elmozdult. 2 orvos műtétet javasolt, végül ajánlottak egy ügyes kezű doktornőt, aki ki tudta szedni. Mindenesetre többször meghallgattam közben, hogy örüljek, hogy a szervezetem görcsölgetéssel jelezte az elmozdulást, sokaknál csak akkor derül ki, hogy nincs jó helyen, amikor terhesek lesznek. Felhelyezés után 3 hónappal kezdődött a gond és a spirál helyzetét évente kell ellenőriztetni.
Nekem elvileg nehezen, vagy csak lombikkal jött volna össze a baba, így naptár módszert ötvöztük a férjemmel a megszakításossal.
Jelzem, nekünk egyáltalán nem okozott volna gondot, ha teherbe esek, csak nem akartunk direktben próbálkozni, kicsit mind a ketten szerettük volna, ha az élet alakítja minden stressz nélkül (egzisztencia már adott volt).
3 év után egy elcsúszott peteérésből lett a kisfiam :D
De nagyon örültünk neki mind a ketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!