Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megnézitek a görbém?

Megnézitek a görbém?

Figyelt kérdés

[link]

A ciklus. hu behúzta egy napra az ovulációm, szerintetek tényleg akkor lehetett? Eddigi hónapokban legalább egyértelmű volt, kb. a 19-21 nap körül mindig felment minimum 36.2-36.4-re és ott is maradt, amíg meg nem jött.

2024. júl. 16. 10:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem jó. Mindig ilyen alacsony a hőd? Pajzsmirigy alulműködésed nincsen? FertilityFried a legjobb app hőgörbe vezetésére. Nekem a ciklus.hu mindig rosszul húzta be.
2024. júl. 16. 10:29
 2/13 anonim ***** válasza:
Hát a görbe alapján nem volt ovulációd.
2024. júl. 16. 10:39
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem, a görbe alapján nem volt. Ahogy az első kommentelő is írta, nagyon alacsony a hőd, ez pajzsmirigy problémára utal, vizsgáltak már arra?

Hol mérsz? Szájban? Minden reggel ébredéskor, közel azonos időpontban? Digitális hőmérővel, ami 2 tizedesjegyig mér?

2024. júl. 16. 10:47
 4/13 A kérdező kommentje:

Szájban mérem, minden reggel fél 7kor, digitális, 1 tizedes hőmérővel.

Pajzsmirigy kivizsgálásra a háziorvoshoz menjek és mondjam, hogy az alacsony testhőmérséklet miatt?

Általános nagylabort szoktunk amúgy csinálni minden évben, a tsh-m 2,6.

2024. júl. 16. 11:02
 5/13 anonim ***** válasza:
60%

A görbéd alapján nincs peteérés. Ovu után 3 napon belül fel kellene mennie a hőnek alaphő felé. Tehát a ciklusod második felében 3-4tizeddel magasabbnak kellene lennie a ciklus első feléhez képest.

Egyértelműen van valami gond nálad. Kellene ciklus eleji meg vélt ovu után 7. Nappal hormonvérvétel.

A két kiugrás lehetett lh csúcs, megpróbálta a szervezet kétszer is, de nem sikerült.

Én erre tippelnék, de progeszteron rendellenességet is mutathat, lehet nagyon alacsony, ezért nem megy fel a hőd sem. Ha babát szeretnél fontos lenne vizsgálódás. Nődokit keress fel. Vihetsz neki kinyomtatva görbét. Kérd meg, hogy szeretnél egy cikluskövetést kérni.

2024. júl. 16. 11:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt írta, hogy a többi ciklusa rendben volt. Évente egy anovulációs ciklus egészséges nőknél is belefér…
2024. júl. 16. 12:08
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, eddig mindig felment a hőmérsékletem 19-21 ciklusnap körül, utána 13-14 napra rá megjött és leesett a hőm.
2024. júl. 16. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, bamba voltam :) Az meg igaz, hogy évente egy ilyen ciklus teljesen normális.
2024. júl. 16. 14:28
 9/13 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Évente normális egy kimaradás, persze. De a nagyon alacsony alaphő akkor is figyelmet igényel. A TSH érték önmagában nem jelent semmit, T3 és T4 értékeket is nézni kell. Teherbeeséshez egyébként 1 közeli érték javasolt. Nekem is alulműködésem van, ahogy elkezdtük kezelni, harmadik ciklusban teherbe estem. Most 10 hónapos a kisfiam.
2024. júl. 17. 09:55
 10/13 anonim ***** válasza:
Szűrésre tökéletesen elég a TSH, mivel a centrális hypothyreosis ritka, mint a fehér holló.
2024. júl. 17. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!