Mennyi esélyem van teherbe esni szoptatás alatt?
Kislányunk 2 éves, még szoptatom a délutáni alváshoz, az esti alváshoz, hajnalban ha kel, és reggel is kéri mikor felkel.
Szeretnénk neki kistesót.
A menstruációm a szülés (császármetszés) után 1 évre jött meg, hellyel közzel beállt.
A ciklus közepén szokott lenni nyákos folyásom több napig.
Alap vérvételen voltam, ott minden értékem rendben van.
Honnan tudhatom hogy van peteérésem? Esetleg érdemes lenne valamilyen vizsgálatra, vérvételre elmenni? Esetleg LH teszteljek?
Köszönöm a válaszokat!
Pont annyi mintha nem szoptatnál.
Engedjük már el ezt az ősrégi mítoszt hogy a szoptatás miatt nem esünk teherbe...
Én nem hiszek az ősrégi mítoszokban, nem is akarok. Szeretnénk kistesót és szeretném is hogy össze jöjjön szoptatás alatt, semmiképpen nem szeretném ez miatt leválasztani. :)))
Simán van esély.
Én is lh teszttel kezdeném, esetleg hormonpanelt kérnék ha nem sikerül. De valószínűleg van pé.
Saját példámat írom. A kisfiam születése után (császármetszés) 2 és fél hónappal már volt menstruációm. Nem terveztünk több gyermeket (van egy 6 éves lányunk is), de a baba 9-10 hónapos korában terhes lettem egyetlen alkalom miatt... Aktívan szoptattam még éjjel-nappal.
Most 17 hós a középső(kb 1 hónapja magától hagyta abba a szopit). Nemsokára születik a pici , minden rendben vele.
Esély simán van, főleg, hogy egy ideje már menstruálsz.
LH tesztet javaslom én is, max utána dokit.
Ha már megjött, simán.
Nekem a lányommal fél év után, a fiammal 3 hónap után jött meg, és még bőven szoptattam.
Én egyébként úgy lettem másodszor terhes, hogy szoptattam közben, és így terveztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!