8honapos anyatejes kislányom van. Szülés óta nem volt menstruációm. Ma az LH (ovulációs) teszt pozitiv lett, ilyenkor is van ugyanugy esélyem teherbe esni?
Tavaj májusban született a lányom. Szülés utáni vérzésem volt közvetlenül ami normális.
A kislányom mai napig szinte csak cicizik, azóta semennyi vérzésem nem volt, mióta a szülés utáni vérzés elmúlt.
Viszont az utolsó 3hónapban volt
Pozotiz LH tesztem, ahogy most is. (Kontroll csik ugyanolyan erős mint a teszt csik.)
A dokim szerint amig 4óránként rendszeresen cicizik, nem valószínű hogy lesz mensim.
Viszont fogamzàs gátlót, már szülés után kérdezte, hogy szeretnék e.
Nem kértem, mivel szeretnénk ha hamarosan bővülne a családunk.
1. baba születése után 8 héttel menstruáltam először, 5 hónapos korában, ahogy szerettük volna, elsőre megfogant a 2. Csak szopott akkor még, a terhesség végéig szoptattam.
2. babánál is 8 hetes korban jött meg először, utána picit többet vártunk.
3. baba után 7 héttel kezdtem menstruálni, 4 hónapos volt, mikor megfogant a kicsi, ő is szoptatott baba.
4. baba után megint 8 hétre jött meg...
Ha 6 hónapig kizárólag anyatejes a baba, akkor addig nincs ovuláció. De ez is caak akkor valós, ha a szoptatások közt nem telik el 6 óránál több, és a mell teljesen kiürül. 6 hónap után már nem véd a szoptatás, akár anyatejes a baba, aká nem.
Viazont 8 hónaposan kizárólag anyatejen már nem lehet a baba, mert akármilyen a tejed, már nem elég neki. Nem mennyiségre, nem zsírtartalomra, hanem tápanyagként. Mindenképp el kell kezdeni a hozzátáplálást 6 hónapos kor után mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!