Kezeletlen IR-el lehet teherbe esni? Megmaradhat?
Figyelt kérdés
Van itt olyan aki IR-el esett teherbe es nem is tudott rola hogy ilyenje van.2024. febr. 10. 15:56
1/20 anonim válasza:
Persze. De jóval nagyobb a vetélés kockázata.
2/20 anonim válasza:
Ha tudod hogy van miért nem kezelteted előbb? Nyilván teherbe lehet esni, de nagyban növeli a vetélés kockázatát kb az egész terhesség alatt, ki akarna ezen stresszelni?
3/20 anonim válasza:
Előfordulhat, hogy teherbe esel így, de veszélyes a babára, nem csak vetélést okozhat, magzatkárosodást is. Előbb javasolt rendezni a cukorháztartást. Persze lehet szerencséd lesz, de nem érdemes fölöslegesen kockáztatni. Nameg gondolom fel is akarod nevelni azt a gyereket, magad miatt is intézkedni kéne.
4/20 anonim válasza:
Miért nem kezelteti? Mert gyereket akar, de a diétához már nem fülik a foga. Sokkal kényelmesebb zabálni.
5/20 A kérdező kommentje:
Honan tudod hogy zabalok? XD gondolom a 45kilos iresek is reggeltol estig tomik magukat,attol lesznel iresek.
2024. febr. 10. 16:51
6/20 anonim válasza:
Tudtam az IR-ről, de épp lombik idején nem mondanám, hogy betartottam a dolgokat, eléggé elengedtem magam. (Szóval pl. ettem/ittam gyors ch-t reggelire, néha ettem cukrosat napközben, nem számoltam ch-t) Nem volt problémám, terhességi cukorbetegségem sem lett.
Előtte évekig nem estem teherbe, hiába számolgattam mindent, és volt tornával + diétával rendben tartva az IR. Nekem csak arra volt jó, hogy legalább beépítettem az életembe a mindennapi mozgást.
7/20 anonim válasza:
Én nem tudom az voltam-e. 2. ciklusban teherbe estem és minden rendben volt.
Igaz GDM-es terhesség lett, szülés után IR. Nem us határérték közeli értékekkel, minden terheléses inzulin 100 feletti lett.
Szerintem megvolt az terhesség előtt is, de nem tudtam és biztosra utólag sem tudom.
8/20 anonim válasza:
Gondolom akkor te nem a 45 kilós IRes kategória vagy ,hanem a 110 kilós. Aki gyereket akar, de nem hajlandó erte semmit tenni.
9/20 A kérdező kommentje:
63kilo vagyok 160cm es evek ota tartom ezt a sulyt 😂😂 ezek az eloiteletes kommentek.hihetetlen 🤣
2024. febr. 10. 21:15
10/20 anonim válasza:
Az IR azért vagy így, vagy úgy, de kiderül azok miatt a tünetek miatt, amiket okoz. Vagy teherbe esel, de nem marad meg a baba, vagy nem esel teherbe és amiatt derül ki, azt meg kezelni KELL, ha gyereket akarsz és nem akarsz cukorbeteg lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!