Kezeletlen IR mellett megmaradhat a baba?
Úgy tudom terhesség alatt nem lehet szedni de ezt csak ismerőstöl tudom
Ő 2 babát hordott ki kezeletlenül
2. Konkrétan becsúszott..
A diéta alap ha nem akarsz elvetélni, vagy koraszülni vagy csak simán beteg babát.
Az ir hajlamosít gdm-re. A kezeletlen gdm pedig veszélyes a magzatra. Már nem vagy egyedül, figyelj oda!
Nagyobb a rizikód a GDM-re. Ha eddig nem szedtél merckformint, nem fogják javasolni most. Ha az IR igazolt, jelezd ezt a dokidnak, ilyenkor már a 12. héten megcsinálják a cukorterhelést ( OGTT) Igazolt IR-rel én végig tartottam a 180 g CH diétát, főleg teljeskiörlésűt eszek, napi 5+1 pótvacsi és mozgás! Ha nem sportoltál eddig akkor séta+kismama jógát ajánlom (nem az erősìtős, hanem a relaxos verziót)
Reggeli:30 g lassú ch, tízórai: 10 g lassú + 10 g gyors ch,ebéd:40 g lassú + 10 g gyors ch, uzsonna: 20 g gyors ch, vacsora: 30 g lassú + 10 g gyors ch ( ez a 160 g-os szigorubb verzió)
Szerezz digitális mérleget és 1-2 nap alatt belejössz a számolásba. Ha indokolt a dietetikus segít étrendet összeállítani. Ez így szuper egészséges, öröm az ürömben, hogy fitt kismama tudsz maradni. Sokan nagyon eltúlozzák az evést terhesség alatt, 20-30 kg-t hízni brutális és megterhelő, a 3. trimeszterben pont elég a baba meg a magzatfüggelékek, néha ígyis nehezebb a levegő meg a mozgás. Ne feledd, hogy a GDM-esek kb
10%-a ténylegesen cukorbeteg lesz terhesség után is. Megelőzés és tudatosság!
Beteg lehet a baba....
Saját tapasztalat. Súlyos összetett szívfejlodesi rendellenesseggel született a gyerekem aki bele is halt.... Szóval tartsd be!!!!!! Nem játék egy ilyen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!