Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kezeletlen IR mellett megmarad...

Kezeletlen IR mellett megmaradhat a baba?

Figyelt kérdés
Sajnos nem kezelem a betegsegem, igyekszem odafigyelni az etkezesre (tobb-kevesebb sikerrel), de nem szamolok semmit. Tudom, tudom.... Felelotlen vagyok... Gyogyszert nem irt fel az orvos. Nem is gondoltam, hogy spontas teherbe tudok esni, de megtortent a csoda... 8 hetes a baba, van szivhangja is. Mit tudok tenni ezentul, hogy meg tudjam ot tartani? Mar megvan az idopontom az orvoshoz is, lehetseges hogy felir Merckformint, vagy dietat fogja ajanlani?
2020. máj. 11. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:
63%

Úgy tudom terhesség alatt nem lehet szedni de ezt csak ismerőstöl tudom

Ő 2 babát hordott ki kezeletlenül

2. Konkrétan becsúszott..

2020. máj. 11. 16:33
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

A diéta alap ha nem akarsz elvetélni, vagy koraszülni vagy csak simán beteg babát.

Az ir hajlamosít gdm-re. A kezeletlen gdm pedig veszélyes a magzatra. Már nem vagy egyedül, figyelj oda!

[link]

2020. máj. 11. 16:39
 3/6 anonim ***** válasza:
30%
Amit tehetsz az az, hogy kikéred több doki véleményét.
2020. máj. 11. 16:45
 4/6 anonim ***** válasza:
62%
Kérd ki több doki véleményét is. Bár úgy gondolom, ha eddig maradt a baba, akkor már nem lesz ez miatt gond. Nekem 14. hétig kellett szednem rá a gyógyszert, és fokozatosan kellett elhagynom. De én ugye gyógyszer nélkül elvesztettem az ikreket még a legelején, kb még 6 +pár naposan. Így a második terhességem már csak akkor sikerült mikor kaptam gyógyszert az IR-re. Ez miatt úgy vélem, ha most minden rendben, már nagy baj nem lehet. IR-el terhesség alatt nem foglalkoznak, nekem 16. héttől havonta cukorterhelésre kellett járnom, hogy ne legyen terhességi cukrom. Szerencsére nem volt gond, pedig aztán semmire nem figyeltem. Szóval, ha te figyelgetsz az étkezésre és a cukrod is rendben lesz majd, akkor nem kell aggódni. Nyilván a doki tudja mikor mire hogyan adjon gyógyszert.
2020. máj. 11. 16:56
 5/6 anonim ***** válasza:
31%

Nagyobb a rizikód a GDM-re. Ha eddig nem szedtél merckformint, nem fogják javasolni most. Ha az IR igazolt, jelezd ezt a dokidnak, ilyenkor már a 12. héten megcsinálják a cukorterhelést ( OGTT) Igazolt IR-rel én végig tartottam a 180 g CH diétát, főleg teljeskiörlésűt eszek, napi 5+1 pótvacsi és mozgás! Ha nem sportoltál eddig akkor séta+kismama jógát ajánlom (nem az erősìtős, hanem a relaxos verziót)

Reggeli:30 g lassú ch, tízórai: 10 g lassú + 10 g gyors ch,ebéd:40 g lassú + 10 g gyors ch, uzsonna: 20 g gyors ch, vacsora: 30 g lassú + 10 g gyors ch ( ez a 160 g-os szigorubb verzió)

Szerezz digitális mérleget és 1-2 nap alatt belejössz a számolásba. Ha indokolt a dietetikus segít étrendet összeállítani. Ez így szuper egészséges, öröm az ürömben, hogy fitt kismama tudsz maradni. Sokan nagyon eltúlozzák az evést terhesség alatt, 20-30 kg-t hízni brutális és megterhelő, a 3. trimeszterben pont elég a baba meg a magzatfüggelékek, néha ígyis nehezebb a levegő meg a mozgás. Ne feledd, hogy a GDM-esek kb

10%-a ténylegesen cukorbeteg lesz terhesség után is. Megelőzés és tudatosság!

2020. máj. 11. 19:26
 6/6 anonim ***** válasza:
47%

Beteg lehet a baba....

Saját tapasztalat. Súlyos összetett szívfejlodesi rendellenesseggel született a gyerekem aki bele is halt.... Szóval tartsd be!!!!!! Nem játék egy ilyen :(

2020. máj. 12. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!