Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdemes tudatosan kalkulálni...

Érdemes tudatosan kalkulálni a babánk születési idejét?

Figyelt kérdés

Mindig úgy terveztem, hogy nyáron szeretnék nagy pocakos lenni és akkor szeretnék szülni. Szerintem sokkal könnyebb nyáron egy babával (öltöztetés, éjszakázás, korán virrad, későn sötétedik).

A családban szinte minden unoka téli gyerek, nem utolsó sorban születésnapot is egyedi dátumon szeretnék neki ünnepelni, nem mindig összevonva valakivel.

Szerintetek butaság ezt így betervezni? Plusz ugye akkor butaság várni a babaprojekttel most kb fél évet?

28 évesek vagyunk, már úgy érezzük hogy nagyon szeretnénk :) Persze ember tervez, Isten végez, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.

2023. nov. 24. 20:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

27 éves voltam, amikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba. Aztán 8 évet vártunk Rá...

Szóval igen: ember tervez...

Ez nem sorozatgyártás ütemtervvel.

2023. nov. 25. 10:24
 22/27 anonim ***** válasza:
#20 jó most nyilván 10 év múlva teljesen mindegy h melyik évszakban szültél. De akkor meg értelmetlen a kérdés is
2023. nov. 25. 10:26
 23/27 anonim ***** válasza:

30 évesen döntöttünk úgy, hogy jöhet a baba. Augusztus volt, egyébként éppen ideálisnak is tartottam volna a tavaszi-nyári szülést, én bedepizek télen és úgy éreztem nem lesz előnyös nekem a hideg, sötét évszakban babázni. Végül 13 hónappal később, szeptemberben jött össze, szóval végülis úgy lett ahogy szerettük volna, csak sokkal később. Ma már nem érdekel és nem is kalkulálok ilyesmivel. Örülünk, ha érkezik második baba a családunkba, bármikor is teszi azt. Most az volt szempont, hogy min. 2 év legyen köztük ekkor kezdtünk probálkozni, semmi egyéb. Most is a negyedik próbálkozós cikluson vagyunk túl és egyelőre semmi, ami bőven azt jelenti, hogy ha holnap pozitívat tesztelek is nyár végi babánk lesz, de nem zavar.

Én egyébként július végén születtem, én meg azért nem szerettem ezt a dátumot, mert nem lehetett rá összehozni az általános suliban babazsúrt rá. Mindenki éppen nyaralt, mamánál volt, nem tudom... kevesen értek rá, míg tanév közben havonta két zsúrra mentem. :D Mellesleg én élvezem a tömbösített alkalmakat, nekem tök jó érzés, hogy egyszerre több egyént is lehet ünnepelni.

2023. nov. 25. 14:10
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem téli gyerek van, és szeretem így. A terhesség elejét végig hánytam, örültem hogy lenge ruhákban járhattam és nem kellett fullasztó rétegeket magamra vennem mikor amúgy is iszonyat szarul voltam.

Lelkileg meg jó volt, hogy tél végén született. Mert azért bazi nehéz volt az első időszak, de legalább ahogy teltek a hetek-hónapok egyre közelebb volt a tavasz, egyre nyílt a természet, és a lelkem is egyre jobban lett. Ahogy a nyár hajlik a télbe én mindig rosszabb kedvű vagyok, biztos rosszabb lett volna ha nem az "újjászületést" látom magam előtt, hanem hogy megyünk az év komor részébe. Amúgy egy csecsemőt nem olyan bazi nehéz öltöztetni télen sem. Nem ficereg, nem igazán tiltakozik, adsz rá egy meleg kabátot meg egy lábzsákot aztán jónapot. Az sem baj ha mondjuk nagyobb a kabát és pl nem lóg ki a kézfeje alóla, mert úgysem használja semmire. Olyan fél éves kortól lesz egyre nehezebb az öltöztetés szerintem, mikor már szökne, meg szedi le a sapkát, a kesztyűt, kiscipőt, és fontos hogy a ruha ne csak meleg legyen, de mozogni is tudjon benne.

Szóval minden évszaknak megvannak az előnyei meg a hátrányai. Szerintem tök felesleges ezzel tervezni, pláne hogy a legtöbb párnak azért kell néhány hónap mire összejön, úgyhogy olyan nagyon nem is lehet.

2023. nov. 25. 21:58
 25/27 anonim ***** válasza:
55%
Próbálkozni lehet az idôzítéssel, de koránt sem biztos, hogy rögtön összejön.
2023. nov. 26. 03:15
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Itt gyakorin azok vannak többségben, akik hónapokat, éveket vártak egy gyerekre, jajj neked hogy ilyet mertél kérdezni.
2023. nov. 26. 03:29
 27/27 anonim ***** válasza:
71%
26# Sajnos a valódi életben is ez az átlag egyre inkább,picit nyitott szemmel kell járni. Nincs olyan női kollégám,aki nem vetélt el minimum 1x,10-ből 8 ismerősöm pedig problémákkal küzd évek óta. Lombik,meddőségi,stb. Mi full lazán álltunk hozzá,fiatalon egészségesen,még is arcon csapott,hogy 2,5 év után jött össze. Akkor mikor vizsgálatok voltak bizony még abból is kibukott,hogy majdnem egy évig nem jött neki az első,akiről az ég világon nem gondoltam volna. Ez nem azt jelenti,hogy a kérdezőnél is ez lesz,csak nyilván bele kell számításba venni ezt is.
2023. nov. 26. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!