Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdemes tudatosan kalkulálni...

Érdemes tudatosan kalkulálni a babánk születési idejét?

Figyelt kérdés

Mindig úgy terveztem, hogy nyáron szeretnék nagy pocakos lenni és akkor szeretnék szülni. Szerintem sokkal könnyebb nyáron egy babával (öltöztetés, éjszakázás, korán virrad, későn sötétedik).

A családban szinte minden unoka téli gyerek, nem utolsó sorban születésnapot is egyedi dátumon szeretnék neki ünnepelni, nem mindig összevonva valakivel.

Szerintetek butaság ezt így betervezni? Plusz ugye akkor butaság várni a babaprojekttel most kb fél évet?

28 évesek vagyunk, már úgy érezzük hogy nagyon szeretnénk :) Persze ember tervez, Isten végez, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.

2023. nov. 24. 20:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Én pont nyárra nem időzíteném, ha nagyon akarnám, talán a tél közepi hónapokat kihagynám (tehát most elkezdtek próbálkozni, az úgyis augusztus, szeptember még majdnem nyár, aztán meglátjátok, hogy hogyan viselitek lelkileg 2-3 hónap múlva).

De arra számíts, hogyha mindenki téli baba, akkor nagy eséllyel nem tudtok ruhát örökölni, ha ti nyáriak vagytok.

2023. nov. 24. 20:50
 2/27 anonim ***** válasza:
95%

Elég kicsi az esélye, hogy elsőre, pint akkor foganna meg a baba, hogy nyári legyen az öltöztetés miatt. A legtöbb párnák hónapokba telik, mire sikerül és ha ti is az átlaghoz tartoztok, akkor pont őszi/téli babád lesz. Ha egy évet kell várnod, akkor még lehetséges persze...

A lényeg, hogy erre nem alapoznék.

2023. nov. 24. 20:52
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Én próbálok időzíteni, mégpedig úgy, hogy megint téli gyerekem legyen. Nyáron még pont olyan állapotban voltam, hogy gond nélkül tudtam jönni-menni, nem pusztultam el a melegtől sem. Mert azért később már bőven kellett ablakot nyitni az őszi-téli időszakban, mert hogy is mondjam, nem fáztam 😁 A születésnapját pedig természetesen nem hogy máséval a családból, de még a karácsony/télapóval sem vonom össze, ez evidens. Nekem jobban esett a téli hidegben sétálni, és jókat szunyókált a pici is közben. Ő is és én is jobban alszunk pl hűvösben. Nem tudom van-e összefüggés az évszakkal, én is téli születésű vagyok. De ha te jobban a meleget tolerálod, akkor persze, időzítsd nyárra :) Csak elmondtam hogy én miért a telet preferálom 😁
2023. nov. 24. 21:00
 4/27 anonim ***** válasza:
32%
Irigylem a problémádat. Ha nincs szerencséd, eljön az idő, amikor egy szempont lesz, legyen gyerek, nemhogy még az évszak.
2023. nov. 24. 21:05
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Kalkulald úgy, ha jónak látod, de simán lehet belőle téli baba ha 3,4,5. Hónapban jön össze.
2023. nov. 24. 21:29
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem szeretnék nyáron 40 fokban 40 hetes terhes lenni, majd nyáron szép időben "bezárva" lenni egy újszülöttel.

Időzíteni pedig semmit sem érdemes, amikor úgy érzi az ember készen áll próbálkozni kell. Mi még 2020-ban vártunk pár hónapot, mert akkor lengették be hogy 70 helyett 100% lesz CSED, de nem volt konkrétum, hogy akik a bevezetés előtt szülnek azokra is érvényes lesz-e.

Na azzal a pár hónappal azt értük el, hogy az alatt lett egy csokicisztám, 2,5 évbe, egy műtétbe és egy lombikba került hogy gyerekünk lehessen.

2023. nov. 24. 21:30
 7/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég kicsi a valószínűsége, hogy előre tudod ezt így tervezni, de ha mégis sikerülne, miért pont nyár? Nagy hassal 40 fokban megdöglesz, az elején még úgysem nagyon mászkálsz ki, mire feleszmélsz, már jön is az ősz meg a tél. Mondjuk augusztusi a gyerek, 3 hónapos korában kezdődik majd nagyon a mászkálhatnékod, és ilyenkor meg már szar az idő ahhoz, hogy órákig tologasd odakint a babakocsit.
2023. nov. 24. 21:45
 8/27 anonim ***** válasza:
63%
Mi próbáltuk úgy időzíteni, hogy májusi, júniusi ne legyen a várható szülinap. Első gyereknél rögtön sikerült, első hónapban, ő februári. Másodikra többet vártunk, de akkor direkt kihagytuk, hogy nehogy akkor szülessen. Ő októberi lett. Vele sokkal nehezebb volt a terhesség, főleg mert olyan meleg és hosszú nyár volt, mint az idei, nagyon nehezen viseltem. Nekem a téli, tavaszi időszak könnyebbnek tűnik, de mindenki más. (Papa, anyós, 2 unokatesó, 2 nagynéni májusi és júniusi, ezért nem akartuk arra időzíteni.)
2023. nov. 24. 21:46
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Fú az én nagyobbik gyerekem nyár végi és minden bajom volt a kánikulában. Kezdődött azzal, hogy rárakta a lábát az epevezetékemre (ennek még nincs köze a nyárhoz :)), de plusz nagyon vizesedtem, befektettek, műtét is lett és még utána visszakerültem a kórházba trombózissal, gumiharisnyát kellett hordanom és szurkálni magam, pedig nincs is hajlamom... szóval ennyit a nyári lenge ruhákról is.

A másodikat ezért direkt "bármikor, csak ne nyárra" akartam, végül 8 hónapot vártunk rá és tavasz végi lett. De vele nem volt semmi bajom.

Egyébként az első gyerek előtt tök jól bírtam a meleget, azóta meg nagyon nem.

Ja és a nagyobbik mindig a legfiatalabb az osztályában, mert 6 évesen ment. Szóval nem mondom, hogy mindenről a nyár tehet és mindenkinek baja lesz tőle, ez csak egy szubjektív reflexió az idealista elképzelésekre.

2023. nov. 24. 22:01
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg szeptember végére volt kiírva a fiam, de auguszusi lett (koraszülött). 10% körüli az esélye, ha jól emlékszem. Ezért se nagyon küzdenék az időzítéssel. Amúgy elég sok baba fogan az első próbálkozós hónapban is, egy-két hónapot esetleg halasztanék ilyen miatt, de többet nem.

Azon nem izgulnék hogy a hidegben nem lehet babakocsizni - lehet, kell egy jó bundazsák. És újszülöttel se kell otthon ülni, csak tömegbe ne vidd feleslegesen. Pont az első gyerek első éve volt nekem a legszabadabb időszak: vígan elvolt a hordozókendőben, mehettem, ahová akartam.

2023. nov. 24. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!