Kombinált tesztnél, ha a baba méretei 1 hét eltérést mutatnak, akkor ezzel az eltérő korral kalkulálnak ugye?
Az utolsó menstruációmhoz képest kb egy héttel idősebb a baba az uh szerint, így 11+1 naposan mentem a kombinált tesztre, de az eredményen az van, hogy a terhességi kor vérvételkor és uh-kor 12+5 nap, a vizsgálathoz használt kor: biometria alapján. Ez azt jelenti ugye, hogy nem a menstruációt, hanem a méreteket vették alapul?
Illetve a másik kérdés, hogy magas lett a kockázata a vizsgálatnak. Milyen vizsgálatra mentetek ezek után? (A nődokihoz holnap megyek bemutatni az eredményt és kikérdezni, mit tegyek, de már nagyon ideges vagyok.)
A VIZSGÁLT MARKEREK EREDMÉNYE:
PAPP-A: 0,957 iu/L - 0,292 MoM
Szabad ß-hCG: 60,18 ng/ml - 1,723 MoM
ULTRAHANG MARKEREK
Orrcsont (NB): Látható
Tarkóredő vastagsága (NT): 1,80 mm
Trikuszpidális regurgitáció (TR): Normál
Szívfrekvencia (FHR): 161 bpm
Ezek tényleg rossz értékek? A kockázat 1:100 lett.
Az egyebek alatt a papp-a és béta-hcg értékeket érted? Ezek rossznak számítanak?
És az uh szerinti korral számoltak?
A prena az csak vérvétel. Semmi sem kell hozza. Az anya véréből vonják ki a magzati DNS-t. Ha nincs elég DNS a vérben, akkor megismétlik a vervetelt. Ekkor ez ingyenes. Gyakorlatilag megnézik a magzati DNS-ben található kromoszómákat. Viszont mem diagnosztikai vizsgálat. Tehát ha az eredmény rossz, abortuszt nem végeznek el arra alapozva. Viszont ha jó, akkor nem kell a magzatviz mintavétel. Az eredmény 95-99%
Igen szerintem itt a többi értéked és esetleg a korod ront az arányon. Hány éves vagy? Azt hiszem 35 fölött drasztikusan le tudja vinni. De az 1:100 az tényleg elég rossz.
36, lassan 37. Igen, mondják, hogy az életkor nagyon tudja rontani. De hát a mai nők közül sokan ilyenkor szülnek. Remélem, hozzá fejlesztik majd ezeket a vizsgálatokat is. :)
Köszi. Találtam egy helyi dokit, aki elvileg foglalkozik prena teszttel. Láttam, hogy 75 ezerért van olyan, ami csak a down-t szűri. Érdemes lehet megpróbálni.
Véleményed szerint, 35 év felett nem is érdemes kombinált tesztet végezni, hanem egyből prenát vagy mást?
És kombináltra el se mennél?
Ha szabad megkérdeznem, neked is rossz volt a kombináltad annó? Mennyire? Mik voltak az eredményeid és mennyi idősen. Akár priviben is jó, ha itt nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!