Külön iskola eltérő képességű tesóknak?
gondolom nem arról van szó, hogy az egyik kisegítőbe lenne való. Így én nem iratnám külön suliba őket.
Bár nem teljesen világos mitől "erősebb"?
Ismerősi körben van ilyen. Nem a képesség tér el, hanem a nevelési igény. Az egyik alter iskolába jár (W-közeli hozzáállás), ami családiasabb, elfogadóbb (és mellé még egyházi is), a másik gyerek pedig sima állami fenntartású integráló iskolába.
Én mindenképpen azt nézném, hogy adott gyereknek mi a jó.
Egy visszahúzódóbb, mimóza gyereknek lehet, jobb a tesó mellett, mint egy erősebb iskolába, hiába jobb a képesség.
Mondjuk ez kb alsóban szempont, utána már úgyis kialakul a dolog, kisgimi, 6osztályos esetleg a jobb képességűnek, a másiknak pedig lehet cél sima gimnázium, szakgimnázium, vagy hát bmi más.
"Igen, az egyik maradt "sima" általános iskolába, a másik menne gimibe."
ebben az esetben nyilván ez az út. Nem küldheted a kitűnő tanulót pár évvel később kőművesnek sem, csak mert a tesó oda készül.
Ha nem egy osztályba járnak akkor úgyse teljesen közösek az élmények és a barátok uh nem értem itt mi a kérdés. Nyilván minden gyereket a saját képességei szerinti iskolába járatnék, akkor is ha testvérek.
Ha a nagynak jobb h 6 osztályos gimibe megy akkor nyilván nem tartanám 8.végéig az általános iskolába csak azért mert a tesó odajár.
Mennyi a korkülönbség a két gyerek között? 13-14 évesen már nem a kistesót kísérgeti a szünetekben az udvaron, így ilyen szempontból teljesen lényegtelen, hogy egy helyre járjanak.
Egnem is gimibe irattak, amikor lehetőség volt rá, a néhány évvel fiatalabb tesóm maradt az általánosban. Semmilyen szempontból nem okozott törést. A gyerekeidnek sem fog, főleg ha nem úgy vezeted elő, hogy Peti most megy az erős gimibe, de Daninak elég a normál suli. Peti képességeit ott, Dani képességeit itt tuják fejleszteni, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!