Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Külön iskola eltérő képességű...

Külön iskola eltérő képességű tesóknak?

Figyelt kérdés
Testvérekről van szó az egyik jó képességű a másik nem. Elvinnéd a jobbat erősebb iskolába, vagy jobb nekik egy suliban? A közös élmények, barátok miatt? Közel van a 2 suli a logisztika nem szempont.
2019. okt. 21. 10:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

És a gyerekek mit gondolnak a témáról?

Én 6osztályosba jártam, a tesóm maradt az ált.suliban (mivel nem 6.-os volt).

A 6osztályos az ÉN döntésem volt, nem a szülőké.

2019. okt. 21. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:
11%
5-oskenek te nagyon jó képességű örülnél ha, annyit keresnel mint egy kőműves. :D
2019. okt. 21. 16:58
 13/17 A kérdező kommentje:
Bő 1 év. Nem kísérgeti a nagy a kicsit, hanem együtt játszanak délutánként az udvaron egy baráti társaságban. Ha iskolai külön program van, ami nagyon gyakori, ott is egy társaságban vannak, és este közösen mesélik az élményeiket.
2019. okt. 22. 10:09
 14/17 A kérdező kommentje:
Alapvetően jó az általános iskola, de a felső kicsit gyenge. Meleg, családias, szeretetteljes légkör, mindenki ismer mindenkit elven. Jó programok, jó közösség. Ezért vacillálok.
2019. okt. 22. 10:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A nagy jövője érdekében nem hagynám ott. Sokat tud profitálni, ha időben megkapja az alapokat. Könnyen lehet, hogy mindketten olyan új élményeket, tudást szereznek külön, amit amúgy nem keresnének maguktól. Ezért én vinném a sajátomat ilyen helyzetben.
2019. okt. 22. 17:08
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

szerintem, ha mindkét gyerek jól érzi ott magát, együtt is vannak, meg a légkör is jó, én hagynám ott felsőben is a gyereket

én az öcsémmel együtt egy kifejezetten rossz, színvonaltalan, bunkó, gagyi és buta általánosba jártam (mert persze mindenki leszrta, hogy mi esetleg máshova szeretnénk járni, normális gyerekek és tanárok közé), de most egy elit gimiben, 11. osztályban, kb csak magyarból nem megy oktvre, (mert nem érdekli) de évek óta bármilyen versenyre megy, a top ötbe kerül be... fizikából az egyel fölötte járók szakkörébe jár, informatikán nem is az osztállyal dolgozik, csak ráhagyja a tanár, hogy csinálja a saját dolgait, és néha ránéz, hogy kelle neki segítség... szóval hiába voltak kifejezetten szr alapjai, gimiben úgyis mindenki mindent előről kezd, nem fog feltűnni egy közepes iskolából jött gyerek...

2019. okt. 28. 11:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Mi ebben vagyunk. A "kicsi" negyedikes, bár ő nagyon ragaszkodik a tesóhóz, a 6-dikos bátyja már nem pesztrálgatja. Max a tudat, hogy ott van. Mi most 6 osztályos gimire gyúrunk, remélem sikerül. De a nagy sokkal könnyebben tanul, sokkal jobban terhelhető, sőt igényli is, máskülönben szétcsúszik. (ő sportol is). A kicsi egy művészlélek, olyna ejráérünk arra még típus, álmodozó, lassú. Okos, de lassú, szétszórt. Szívem szerint vinném 8 osztályos gimibe, de szerintem neki az nehéz lenne. Vagy nem tudom. Sajnos nálunk a felső tagozat rettentő gyenge, állandó tanárváltással..a nagy ezért szeretne kitörni onnan. Remélem sikerül, máskülönben nem tudom milesz..

Kőművehshez meg annyit, hogy egyáltalán nem bánnám, ha valamelyik fiam az lesz. Lehet dolgozni kell, de annyi a munka, hogy sose érik maguk utól, sz@rrá keresi magát egy jó szakember. Nem kell őket lenézni!!!!

Nálunk nehezített,hogy a gimi másik városban, plusz van még egy kicsi, aki ovis, a túlvégre jár.,.,

2019. nov. 11. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!