Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Érdemes tudatosan kalkulálni...

Érdemes tudatosan kalkulálni a babánk születési idejét?

Figyelt kérdés

Mindig úgy terveztem, hogy nyáron szeretnék nagy pocakos lenni és akkor szeretnék szülni. Szerintem sokkal könnyebb nyáron egy babával (öltöztetés, éjszakázás, korán virrad, későn sötétedik).

A családban szinte minden unoka téli gyerek, nem utolsó sorban születésnapot is egyedi dátumon szeretnék neki ünnepelni, nem mindig összevonva valakivel.

Szerintetek butaság ezt így betervezni? Plusz ugye akkor butaság várni a babaprojekttel most kb fél évet?

28 évesek vagyunk, már úgy érezzük hogy nagyon szeretnénk :) Persze ember tervez, Isten végez, csak kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.

2023. nov. 24. 20:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem érdemes tervezni és várni emiatt... Mi is vártunk vizsgák miatt 8 hónapot, aztán további másfél év volt, mire megfogant a kisfiam. Így utólag már nem várnék.

És egészséges párnál ha minden klappol is abban a hónapban, akkor is kB 20szazalek esélye van, hogy baba legyen belőle. Így nehéz egy évszakra betervezni a babát.

Egyébként én július elején szültem és nem okozott terhesen gondot a meleg, szerettem hogy csak magamra kapok egy lenge ruhát és megyek, nem kell beoltozni nagy pocakkal.

Nem igaz, hogy nyáron kellemesebb a babával sétálni mint télen, meg hogy télen otthon kell ülni vele, bezzeg nyáron... mert mikor kánikula van, és még este 6kor is 35fok, akkor ugyanúgy egész nap bent fogsz ülni a gyerekkel, mint ha fagyna. Nekem így megfelelőt, a folytonos szoptatás mellett a úgysem volt se kedvem, se energiám, se időm kimenni vele napkozben.... Este fél kilenc körül jártunk sétálni az újszülöttel meg a férjemmel, mikor már kellemes volt az idő.

Egyébként meg annyit a tervezesrol, hogy lehet végig kell fekudnod otthon a terhességet, lehet a baba koraszülött, lehet, hogy az első hónapokat kórházban töltitek... Persze nem kívánom meg véletlenül se, de szerintem bármelyik hónapban fogant, megtalalid majd a pozitív és negatív oldalát is a terhesség ék.

2023. nov. 24. 22:32
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nyárra csak akkor tervezd ha egyébként is imádsz 40 fokban rohadni!

Én direkt februárban akartam szülni, akkor is sikerült

2023. nov. 24. 22:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem bármelyik hónapban fogant, megtalalid majd a pozitív és negatív oldalát is a terhesség ék."

Ez a legszebb gondolat, és teljesen igaz 🙂

Én október elejére voltam kiírva, de szeptember közepén szültem végül (tavaly, szóval jó meleg volt), semmi bajom nem volt a melegtől, egyedül a combomnak nem tetszett annyira 😀 . Inkább attól másztam a falra, hogy egy nap 10 szomszéd kérdezte meg nagy sopánkodva, hogy "jaaaj, hogy bííírod ezt a melegeeet?" 🙃

Viszont az ősz elég változékony, voltam többször gondban az elején, hogy mit adjak a babára, első gyerekkel, rutintalanul nem volt egyszerű, még a saját ruháimon is gondolkoznom kellett...

Ettől függetlenül örültem, hogy nem kellett bevásárolnom egy rakás meleg ruhát a téli nagy hashoz, meg nem óriással hassal kellett a havas-jeges úton imbolyognom úgy, hogy nem is láttam a lábam alá/elé 😀

2023. nov. 24. 23:39
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nyári a lányom. Háát brutál volt nekem nyáron terhesnek lenni. Mondtam is,hogy a másodikat télen,vagy tavasz,aztán mire jön a nyár már megyünk mindenfele szinte,víz se fog ömleni. Na most a második is nyáron fog. :D Viszont én is azt mondom,bármikor összejön,az a jó. Mi azt gondoltuk,majd jön az,huszonév vége,de sajnos 2,5 év lett belőle.
2023. nov. 25. 07:54
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Próbalkozni lehet ilyen időzítéssel. A tapasztalat azt mutatja, hogy elég ritkán sikerül. De megpróbalhatjátok.
2023. nov. 25. 08:20
 16/27 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Én is július-szeptember között szerettem volna szülni, hogy a nagy pocak ellenére is könnyen fel tudjak öltözni (igen tudom, micsoda problémák😅), meg amit te is írtál, süt a nap, világos van, jobbat tesz az elmémnek ha nem a hideg, borongós időbe kerülök majd egy ilyen full új helyzetbe, majdnem hogy bezárva a négy fal közé.

Szóval mi most novembertől kezdtünk próbálkozni és hihetetlen, de úgy tűnik sikerült is :) appok szerint július vége a várható szülés. Mondjuk lehet, hogy ez valóban a meleg miatt nem a legideálisabb (gondoltam kelleni fog 2-3 hónap a sikerhez), de azért én ennek is örülök. Mindig is jól bírtam a meleget, bízom benne, hogy nem fog annyira megviselni. Plusz utolsó hónapban már úgysem fogok dolgozni, klíma meg van a házban 😅

2023. nov. 25. 08:34
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Én téli babát szerettem volna, és szerencsére elsőre össze is jött.

Úgy voltam vele, hogy télen amúgy sem szeretek annyit mászkálni, mire jön a tavasz-nyár kezdődik a hozzátáplálás, rengeteg a friss gyümölcs, nyugodtabban/könnyebben lehet jönni-menni, már a gyerek is élvezi, nem “csak van”

Pocakos idők meg leginkább őszre-télre estek, így nyáron még tök lazán tudtunk menni a férjemmel kirándulni, nyaralni. Szerencsére rosszulléteim sem voltak, így kiélveztük az utolsó nyarat kettesben.

2023. nov. 25. 08:38
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon örültem h télen szültem, mert kistethesen még suppoztam is nyáron, nem maradtak ki az élmények és februárban amikor megszületett a kislányom, amúgy se mentünk volna még sehova (császár).

Mire erőre kaptunk éppen elkezdett kijönni a jó idő.

Az rosszul érintett volna, hogy a gyermekágy alatt mindneki nyaral, kirándul én meg be vagyok zárva és utána meg megyünk bele a télbe.

2023. nov. 25. 08:45
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Hehe, nálunk a férjem decemberi, és mindig mondta, hogy a gyereke(ke)t valami melegebb évszakra hozzuk össze, mert neki minden szülinapján mínuszok repkedtek és milyen szar volt így bulizni menni. :D

Aztán úgy alakult, hogy mindkét gyerekünk nyári, de ez csak félig-meddig volt tudatos. Egyébként én is utáltam 40 fokban minden órás terhesnek lenni, de tény, hogy a gyerekek szülinapját meg tök jó minden évben kint a hétvégi házunk kertjében ünnepelni, medencézve, trambulinozva, rövidgatya-pólóban vagy akár egy szál fürdőruhában, és még este 9-kor is világos van meg 25 fok.

2023. nov. 25. 08:59
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az első próbálkozós hónapban összejött a baba, és júliusban született. De nagy baromságnak tartom ezt a kalkulálást, gőzöd nincs, mikor esel teherbe.

18-as: Én imádom a nyarat, strandolni is, nekem abba az évbe kimaradt, mikor szültem, de vmit vmiért… Azóta már bőven bepótoltam:-)

2023. nov. 25. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!