Megbeszéltük, hogy kistesót szeretnénk a kisfiúnknak, most mégis megijedtem. Ti is voltatok így? Normális ez?
35 éves vagyok, a férjem 39, szóval nem kapkodtuk el... Az elsőszülöttünk 4 éves lesz hamarosan, ő szeretne egy kistestvért, valamint mi sem szeretnénk, hogy egyedül maradjon, így megbeszéltük, hogy nem védekezünk. Sokat olvastam róla, hogy az idő múltával az esélyek is romlanak, ezért vágtam bele. Valószínű el is találtuk a megfelelő időpontot, most valamiért mégis megijedtem, hogy mégsem szeretném még, szorítok, hogy a hónap végén megjöjjön...
Valaki hasonló cipőben?
Én ugyan így érzek, mint Te. Korban is ugyan ott vagyok csak fiatalabb férjjel :D
Van egy 4 évesünk, akivel nagyon könnyű terhességem volt, és a szülés is szép élmény. Jó baba volt, aludt szépen, nem volt hasfájós, szóval kb mint a nagykönyvben :)
Néhány hónapja próbálkozunk 2.babával, mert ott van az érzés hogy szeretnénk, de az is ott van, hogy mégsem. Amikor megjön, akkor csalódott is vagyok, meg nem is. Aztán jön az ovu, akkor mindig úgy érzem, hogy igen, akarom. Telnek a napok, várom, hogy leteljen a 14 nap, hogy tesztelhessek, de közben hol akarom, hol nem. Talán ezért is nem jön össze mert nem tudunk igazán dönteni.
Köszönöm, hogy írtál! 🤗
Én is így pontosan így érzek, hogy megkönnyebbülés lenne, ha megjönne, ugyanakkor akarom is. Pedig néhány hónappal ezelőtt, mikor eldöntöttük, hogy akkor majd ősztől nem védekezünk, olyan határozott voltam...
11-es vagyok. Mi is határozottan eldöntöttük, aztán meg volt hogy ott voltunk az ovu előtt és néztünk egymásra este az ágyban hogy akkor igen vagy nem :D
De én is a korom miatt úgy vagyok vele hogy vagy idén vagy max jövőre de utána én már a sok kockázat miatt nem vágnék bele. Meg a túl nagy korkülönbség nem jó a 2 gyerek közt szerintem.
Most közeleg az ovu, figyelem, várom, aztán meglátjuk :D Majd írj, hogy nektek hogy alakult :)
Szia! Nagyon hasonló helyzetben vagyunk/voltunk. Én 35 leszek decemberben, férjem 40. töltötte nem rég. Van egy most már 4,5+ éves kisfiam. Az elejétől 2 gyereket szerettünk volna, de sok minden miatt kitolódott. Aztán épp, mikor a 4-et töltötte a kisfiunk teherbe estem (pedig akkor olyan nagyon kétes érzéseim voltak mint neked..) nagyon durva volt, hetekig nem tudtam felocsudni, annak ellenére hogy a férjem nagyon boldog volt a hírtől.
Mi egyébként nem kistesót szerettünk volna, hanem még egy babát/gyereket. De nálunk is sokat számított a gondolat, hogy ne egyedül nölje(nek) fel.
Most már a 33-34.hét között vagyok és ahogy elsőre, úgy most sem szeretem a terhességemet. Kb minden amit leírtál igaz rám is😃
Ami viszont szintén igaz, hogy amikor nem jött meg, bár jött a riadalom, utána nagyon bíztam benne hogy megmarad és minden rendben lesz. Plusz poén, hogy elsőre nagyon kislányt akartunk, és kisfiú lett.. most meg már “beletörődtünk” hogy szerintünk 2 fiunk lesz, és erre kislányunk lesz.. néha ezt is nehezen hiszem el a mai napig. Most már várjuk nagyon, főleg én a végét.. szerintem ez egy terhességnél sem lesz soha könnyebb. Úgyhogy nálunk fix hogy több baba nem is lesz. A 4 év 9-10 hónap különbség, ami lesz, pedig nekem ideálisnak tűnik, de bevallom nagyon félek a új szitutól.
Egy szó mint száz, szinte naponta vannak kettős érzéseim, de nyilván örülünk is, és már várjuk.. mi is úgy állapodtunk meg, hogy max az én 37 éves koromig. Így jött össze. 🤷🏻♀️ drukkolok hogy neked és a másik hasonló szituban lévö válaszolónak is a lehető legjobban alakuljon az élete!
De jó volt ezt olvasni 🤗
Igen, gondolom, ha már itt lesz akkor biztosan örülni fogok neki, de most még rossz belegondolni is. Igazából nem beszéltem erről az érzéseimről a férjemnek sem, ő úgy áll hozzá, hogy majd jön, ha jönnie kell és ha Isten úgy akarja, és mindegy milyen nemű, csak egészséges legyen. Én viszont mindenképp kislányt akarok, bele se merek gondolni, mi lenne, ha kisfiú lenne...
Neked már közeleg a vége, kívánom, hogy minden rendben legyen és könnyű szülésed legyen 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!