Elvágta a reszelő az ujjam. Most kissé duzzadt és kicsit piros körülötte. 11 hetes kismama vagyok. Ti mennétek ezzel orvoshoz?
Délután krumplit reszeltem és 2x is szinte ugyanott megreszeltem a hüvelyujjam, a körmöm alatti hajlatban. Vérzett kicsit, lefertőtlenítettem Octenisepttel. A krumplit reszelnem kellett tovább, a sebtapasz folyton leesett, ha zsepit tekertem köré vagy neilont azt is lereszeltem. Szóval érte a mosott, nyers krumpli a sebet sokszor és utána egyéb más is.
Most felébredtem és érzem, hogy húzódik a seb, kicsit duzzadt és piros a hajlat ahol elvágtam. A kezem is kiszáradt, így lehet az is rátesz egy kicsit.
Kép róla:
Ha nem lennék terhes nem foglalkoznék vele egyelőre.
Ti ezzel elmennétek orvoshoz? Ez lehet elfertőződés vagy csak szimplán azért duzzadtabb és pirosabb, mert a hajlatban van?
26) "megnézném élőben mennyien mernék a pofámba mondani, hogy hülye vagyok."
Én írtam, hogy anyám háziorvos és kivan ezektől. Ne aggódj, a pofádba mondaná.
Eszembe nem jutott volna terhesen de nem terhesen is ilyen szirszar miatt a kérdés feltevésének a gondolata sem, pedig annyi hülyeséget csináltam terhesen a fáradság meg a rosszullétek miatt.
Pl mosásnál kiejtettem a kezemből a mosóporos kisvödröt és az arcomba, orromba, szemembe szállt egy jó maroknyi mosópor. Azt hittem ott fulladok meg.
Aztán csirkehús aprítás közben a hús helyett a kézfejembe vágtam a kést. Szószerint bepisiltem a fájdalomtól.
Estem el biciklivel 15 hetes terhesen. Itt azért elmentem orvoshoz, de akkor sem az volt az első gondolatom, hogy gyakorira írkáljak.
Karmolt meg kóbor macska is. Mindet túleltem a gyakori népe nélkül.
Pedig nekem is begyulladt a vágás, a karmolás, az esés után a sérüléseim. Lekezeltem őket, tisztán tartottam és elmúltak.
Igen, velem is történtek furcsa esetek semmiségnek tűnő sérülésekből még a múltban, tetanuszt is kellett kapnom egy rozsdás cső megfogása után, mert valami mikró vagásomba egy mégmikróbb rozsdaforgács bekerült. De mégsem ment el az eszem sem terhesen, sem szülés után.
Szóval nyugodj meg, játsszál egyet a kislányoddal és élvezd az életet :)
Kérdező,nyúltal bele a botmixerbe úgy,hogy be volt dugva?én igen,és még meg is nyomtam a turbó gombot.
Nem javaslom hogy megtedd,ha ettől a reszelestol kiakadtal akkor attól a sérüléstől a pszichiátrián kötöttel volna ki.
Egy szerencsém volt,hogy nem kapta le az ujjamat a mixer megpedig az,hogy egy oskovulet már és megijed a nagyobb daraboktol,a csontom megallitotta a késeket.
De a helye még most is látszik,szetvagdosta az ujjamat a mixer,nem kívánom senkinek ezt az érzést ...a gyerekem rendben van,nem is értem mi baja lehetne attól,hogy az anyja egy idiota volt aki belenyulkalt a mixerbe...
Saját érdekedben be ne menj. Egy rakat ember van ilyenkor a sürgősségin, komoly esetekkel, még fertőző betegek is, hánynak köhögnek stb. Össze fogsz szedni vmit.
Csak kenegesd, meg fertőtlenítsd alkohollal. Minden oké lesz.
Ezzel a kis mikroszkopikus reszeléssel akarsz bemenni surgossegire?🤣🤣🤣🤣🤣
Anyukám ezzel úgy elhajtanak mint a nyulat.
Eszem megáll komolyan.🤣🤣🤣
Mondjuk olyan jó,hogy ide a gyakorira jött az összes normális ember,akinek szerencsére mindig helyén van az esze. Ehhez képest a sürgősségire konkrétan egymást érve jönnek az olyan anyukák gyerekkel olyan abszurd dolgokkal,hogy az ember esze megáll komolyan. Tehát vagy itt megy az álszent duma vagy pedig csak a normális járnak ide. :D Lehetetlen,hogy ennyi ember minden egyes nap ott van,online térben meg állítják,hogy milyen okosak.
31# Ha nálad a drága anyukád így beszél az emberekkel,arról viszont megvan a véleményem,mondom ezt eü-ként. Ahol dolgozom bizony olyan baromságokkal jönnek be,de még is normális emberi hangnembe beszélünk szülővel-gyerekkel egyaránt. Tudod lehet normális hangnembe is elmagyarázni,hogy emiatt tényleg nem volt szükséges bejönni. De ehhez mondjuk empátia kellene,azt meg nem tanítják.
Fura, hogy ennyire elfertőzödnek nálad is és a gyerekednél is ilyen apró dolgok. Ezen gondolkodnék inkább a helyedben, mert valszeg kosz van nálad és nem megfelelően fertőtlenítesz és takarítasz dolgokat. Nálunk felújítás alatt sokkal durvább sérülések voltak + előtte is, de soha nem lett senkinek semmi baja és nem kellett a sűrgősségire rohanni. Le van minden seb fertőtlenítve nálunk rendesen és nem a retekben élünk így nem kapunk vérmérgezést vagy érhártya gyulladást minden szartól.
Javaslom tényleg, hogy tanulj meg rendesen takarítani és fertőtleníteni. Ja és pattanásra is simán lehet betadinet meg octeniseptet is tenni...
Hàt ez egyre jobb.😅
37-es: Ez biztosan elgondolkodtató lenne, de az első esetben egész nap suliban voltam, majd anyukáméknál, a második esetben pedig egy nyaralás második napján történt az incidens. A legszebb az egészben, hogy a covid és egyben a gyerekem születése óta minden sz*rt hatszor átmosok, ami olyan, szerencsétlen gyerek kezét is nonstop mosom minden apróságért, még a telefonomat a mai napig fertőtlenítem miután készpénzes kézzel hozzányúltam... Emellett, ha sebünk van (egy pattanást eddig nem gondoltam annak) azonnal lefújom Octenisepttel, a gyereken a kis karcolást is (a férjem szerint ez túlzás is), szóval ha még egy retekdombon is élnénk figyelek mindig a bőrünk tisztaságára, de nem áll a retek a házban, mégha nincs is mindig szétfertőtlenítve minden pontja, nem is lesz. Ismerek olyanokat, akiknél az utolsó kilincs is mindig le van Domestosozva, a kézfertőtlenítés pedig covid előtt is "kötelező" volt náluk. Na ők azok az ismerettségi körömböl, akik állandóan betegek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!