Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elvágta a reszelő az ujjam....

Elvágta a reszelő az ujjam. Most kissé duzzadt és kicsit piros körülötte. 11 hetes kismama vagyok. Ti mennétek ezzel orvoshoz?

Figyelt kérdés

Délután krumplit reszeltem és 2x is szinte ugyanott megreszeltem a hüvelyujjam, a körmöm alatti hajlatban. Vérzett kicsit, lefertőtlenítettem Octenisepttel. A krumplit reszelnem kellett tovább, a sebtapasz folyton leesett, ha zsepit tekertem köré vagy neilont azt is lereszeltem. Szóval érte a mosott, nyers krumpli a sebet sokszor és utána egyéb más is.

Most felébredtem és érzem, hogy húzódik a seb, kicsit duzzadt és piros a hajlat ahol elvágtam. A kezem is kiszáradt, így lehet az is rátesz egy kicsit.

Kép róla:

[link]

Ha nem lennék terhes nem foglalkoznék vele egyelőre.

Ti ezzel elmennétek orvoshoz? Ez lehet elfertőződés vagy csak szimplán azért duzzadtabb és pirosabb, mert a hajlatban van?

2023. aug. 20. 02:30
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
74%
#21. Azta, micsoda szocilógiai esettenulmány, pszichológiai aspektusokkal! Gondolom e szakterületek doktora vagy.
2023. aug. 20. 09:26
 22/41 A kérdező kommentje:
Ja és 19: A különbség kettőnk között, hogy amíg én kérdezek és igyekszem néha hasznos válaszokat adni, te csak belépsz, bunkózol, flegmázol, vered magad az önelégültségedre és -esetemben legalábbis- értelmes válaszokat nem adva azzal szórakoztatod magad, hogy azt lesed ki hány kérdést tesz fel. Pff.
2023. aug. 20. 09:28
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég. Nem. Nem kell egy kis bibivel orvoshoz rohanni. A korábbi tapasztalataidra csak annyit mondanék, hogy octenisepttel lefúj és voilá, nem rohad le a körmöcskéd. A lányod pattanására is jó és neki sem lett volna baja. Ésszel él az ember ugyebár. Annyi ilyen szr van már pl. bepanthen plus- ez nemcsak fertőtlenít (clorhexidine), hanem hámosít is. De bármelyik gyógyszertárba bemégy a hlye bibiddel, tudni fognak rá készítményt és nem a várólistát kell hosszabbítani az orvosnál.

Tehát: octenisept, betadine, bepanthen plus, alkohol- ezek közül bármelyik jó.

2023. aug. 20. 09:28
 24/41 anonim ***** válasza:
90%

#25. Igazad van, sok itt a bunkó válaszadó, hisz senki sem ért egyet veled abban, hogy ezzel a komooooooooly sérüléssel mentőt kéne magadra hívni.

Tényleg milyen bunkók!

Még szerencse, hogy te ilyen okos vagy!

2023. aug. 20. 09:32
 25/41 A kérdező kommentje:

*21=22.

24. A stílust nem, de a javaslatot köszi. Használjuk állandóan amúgy az Octeniseptet, de egy ki nem nyomott, nem piszkált pattanásra meg nem fordult volna alapból a fejembe. Az én esetemben meg gyerek voltam még akkor, suliban játszottam amikor történt a szúrás, egy gyerek hol foglalkozik ezzel? Este anya tuti lefertőtlenítette, de már késő volt.

2023. aug. 20. 09:33
 26/41 A kérdező kommentje:
26. Nem a véleményed miatt leszel bunkó, hanem amiatt ahogyan közlöd. Itt mindenkinek nagy a pofája, de azt megnézném élőben mennyien mernék a pofámba mondani, hogy hülye vagyok. Ezt a sok lehülyézés helyett egy: "Nyugi már, ne aggódd túl, majd meggyógyul, szerintem nem vészes." Kommenttel is le lehetett volna tudni.
2023. aug. 20. 09:35
 27/41 anonim ***** válasza:
96%

Anyám háziorvos. 30+ év praxis alatt a töke tele lett a kismamákkal, akik piszlicsáré hisztik miatt foglalják az ügyeleti időt egy olyan rendszerben, ami az összeomlás szélén áll kapacitáshiány miatt. Persze nem csak kismamák keresik hülyeségekkel, de kiugró az arány, sok nőnek tényleg a terhesség viszi el a maradék eszét is. A retardáció persze marad szülés után is, csak onnantól nem őt, hanem a gyerekorvos Terit szomorítják a szomszéd rendelőben napi szinten.

Kis arányérzéket pls, ha már hamarosan szülő leszel...

2023. aug. 20. 10:06
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Adok rá gyógypuszit 😘

Figyelj, elhiszem a rossz tapasztalatodat, de ami történt veled, az jó, ha 100.000ből (vagy még pár 0 utána) 1 esete. Próbáld meg feldolgozni a múltat, mert nem lehet leélni így egy életet, hogy minden horzsolással dokihoz rohannál, és ezt teljesen jószándékkal írom, együttérzéssel.

Amíg nem kezd furcsa lenni egy seb, nagyon dagad, elszíneződik, nem áll el a vérzés, stb, addig nem kell menni. Max lefertőtleníti a doki is, ha extra sok ideje van, talán egy tapaszt is tesz rá, ha elege van már a napból, ránéz, és elzavar. Ha ezt szeretnéd, akkor menj, de én nem szeretném a helyedben. Sokkal rosszabb dolgokkal se mentem el. Volt, hogy 2 hét után mentem el egy csontrepedéssel, mert már zavart, hogy még nem gyógyultam fel. Vagy leégettem forró olajjal a fél alkalom, én őszintén szólva akkor se akartam menni, csak már "vittek" illetve elrángattak... Na de ez a másik véglet, tudom jól.

A lényeg, hogy a nyilvánvaló traumádat fel kéne dolgozni, és megérteni, hogy amíg nincs gond, nem kellene terhelni az amúgy is összeomlásban lévő egészségügyet.

Próbáltam jól fogalmazni, egyáltalán semmi sértő szándék nincs bennem, remélem lejön. Chill&peace, az idegesség nem tesz jót terhesen (sem). Boldog babavárást!

2023. aug. 20. 10:36
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Mint laikus, gondolom azért dagadt fel, mert belekerült a krumpliból, és az irritálta a felsértett bőrt, de ennyi.

Én ekcémás vagyok pl, és csak kesztyűben tudok dolgozni a konyhában, mert egyből piros, duzzadt lesz mindenhol a kezem a gyümölcsöktől, zöldségektől.

2023. aug. 20. 10:36
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

"A különbség kettőnk között, hogy amíg én kérdezek és igyekszem néha hasznos válaszokat adni..."

Kérdező, aki evvel a "sebbel" kórházba akar menni, az inkább ne adjon semmilyen tanácsot."

2023. aug. 20. 11:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!