Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Antibiotikum melletti teherbee...

Antibiotikum melletti teherbeesés nagy kockázat lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párommal babát szeretnénk és az együttlét utáni napon erős torokfájással és magas lázzal lebetegedtem. Tüszős mandulagyulladásom van, amire Augmentin duót kaptam. A kérdés igazából az, hogy ha pont az az “akció” volt sikeres, nagy kockázatot jelentene ez a lehetséges magzatnak? Tudom senki sem tudja ezt olyan pontosan megmondani, csak hátha volt már valaki hasonló szituban. Illetve gondolom amíg szedem a gyógyszert érdemes szüneteltetni a dolgot?

Köszönöm szépen!

2023. máj. 17. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%

Volt egy ismerős pár ahol pont amiatt kellett a terhességet megszakítani, mert közben antibiotikumot kapott.

Ezt csak orvos tudja megmondani

2023. máj. 17. 23:05
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lenne tőle....
2023. máj. 17. 23:08
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Első válaszoló vagyok, ha gyereket terveztek antibiotikum alatt ne csináljátok úgy, hogy abból terhességmegszakítás legyen
2023. máj. 17. 23:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Minek kell baromságokat terjeszteni amúgy?

Az Augmentin egyébként is szedhető terhesség alatt, tehát egészen biztosan nem fog gondot okozni.

Egyébként is marhára kevés olyan gyógyszer van, ami fogantatás körül sem szedhető, és ezekre egyébként rá is írják, hogy védekezés mellett alkalmazható csak.

2023. máj. 17. 23:13
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem ismerem az antibiotikumokat, nem igazán szedtem eddig, de azt tudom, hogy veszélyes lehet egy babára.

Ha babát tervezek minden gyógyszer felírásánál érdeklődöm, hogy milyen hatással lehet ez a magzatra

Szerintem itt nem en vagyon a tudatlan, aki leírja azt, amit elmondtak neki, hogy antibiotikum miatt kellett a terhességet megszakítani, mert nem tudott a terhessegéről,hanem a kérdező, aki gyereket tervezett és ahelyett, hogy az orvost kérdezte volna meg , vagy a tájékoztatót elolvasta volna el a gyógyszer beszedése előtt, utólag itt kérdez rá, hogy a magzatra milyen hatással lenne

2023. máj. 17. 23:55
 6/14 anonim ***** válasza:
11%

Egy saját példámat tudom mondani: 5. inszeminációmra készültem, mikor húgyhólyag-gyulladást állapított meg a háziorvos, amire antibiotikumot írt fel. Nekem meg már ki volt váltva a tüszőrepesztő, aznap kellett volna beadnom.

Azt mondta az orvosom, semmi értelme elmennem így inszemre, mert az antibiotikum miatt 100%, hogy nem fog sikerülni.

2023. máj. 18. 00:06
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

De legalább érdeklődtél előtte és tájékoztattak a következményekről

Ennyi, néma gyereknek anyja se érti a szavát

2023. máj. 18. 00:46
 8/14 anonim ***** válasza:

Az összes penicillin és származéka biztonságos terhesség alatt is.

Egyébként nem tudom melyik orvos javasol megszakítást antibiotikum miatt, mert a leggyakorabban alkalmazott szerek egyike sem okoz gondot a terhesség elején. A doxycyclin és a floxacinok tudnak bajt csinálni, de azok a csontokat bántják, emiatt főleg késői terhességben kerülendőek.

Szóval kérdező ne izgulj, semmi gond nem lesz.

2023. máj. 18. 05:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Kapaszkodj meg, nekem lombiknál a beültetés előtt külön adtak is antibiotikumot.
2023. máj. 18. 06:58
 10/14 anonim ***** válasza:
8 hetes terhesen volt szükségem antibiotikumra, jelentem már 3,5 éves, ezt a megszakítást nem is értem.
2023. máj. 18. 07:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!