Lombikosok ti nem voltatok rosszul leszivás után?
Én is sajnállak!! Nekem is fájt utána, kb egy hétig.
2010. okt. 8. 16:34
Én is sajnállak.
Minnél több petét szívnak le annál jobban fáj (először 7, mer se kottyant, aztán 12 az már minha mensisnék).
De olyanról halottam, hogy ez a túl stimulácionál előfordul.Egy lombikos szobatársamnak ezért nem lehetett frissen beültetni, hanem le kellett fagyasztani az embriókat. Mert ebben az állapotban az anyára is nagyon veszélyes. 3 hónapot ki kellett hagyniuk, hogy rendbe jöjjön a szervezete.Kitartás!
2010. okt. 8. 18:55
3/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Okosabb nem lettem, de mindjárt reggel és hátha az infuzió segit valamennyire! Azért köszi a válaszokat!
Szia! Remélem mára már jobban vagy, olvastam a történetedet (korábbit), sajnálom, hogy így alakult, és kívánom,hogy legyen erőtök és hitetek a folytatáshoz! Nekem a második után voltak enyhe hiperstimus tüneteim,pedig csak 3 petesejtet tudtak nyerni, de én is kaptam infúziót, 3 napig bent tartottak, de utána már minden rendben volt. Valószínű nálad is ez lehet, de jobb,ha megnéznek a kórházban, és ha kell infúziót is kapsz, ilyenkor nagyon fontos a foly.pótlás, ezért is mondják,hogy leszívás után sok-sok folyadékot kell inni. Tiszta szívből kívánom Neked, hogy mind lelkileg-mind fizikailag gyorsan helyrejöjj és újra tudjatok kezdeni!
2010. okt. 9. 09:21
En nem voltam rosszul, nálam 7-8 petesejtet nyertek. Nem tudom, ez sok-e. De volt, akinél 2o korul és neki nem lehetett azonnal beultetni, lefagyasztottak az embriokat és 3 honapot varni kellett. Mondjuk állítolag ha olyan sok pete van, akkor nem annyira jok, mint ha kevesebb. Nálad menni volt? Remélem, már jobban vagy?! Elso lombikod? Fel a fejjel, 3 honap és sikerulni fog!!
2010. okt. 9. 12:52
6/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Most értem haza , kaptam 2 palack infuziót, még most is rettenetesen fel vagyok fuvódva. És olyan kemény, hogy lehajolni sem tudok. Ha nem javul , hétfőn is kapok egy "koktélt" azt mondták. Nekem 13 petét tudtak leszivni. ez volt az első és januárban kezdjük ujra. Ami nekem mégis okoz egy kis boldogságot ebben a történetben, hogy 3 páron segitettem a petéimmel, mert, hogy oda adtam donornak. Szivböl kivánom nekik, hogy sikerüljön. A biológussal is beszéltem azt mondta 9-et termékenyitettek meg, és mind szépen osztódásnak indult. Tehát legaláb a petéim jók.
Szia! Minden elismerésem és tiszteletem a TIED! Felülkerekedni a történteken és lelki erővel bírni mindezeket, le a kalappal előtted! Jómagam is lombikos vagyok, és sajnos kimerülő petefészkekkel,tehát már alig reagálok a stimulációra, a 2.nál is mindössze 3 petesejtből egy term.meg és osztódott, és ugyan baba lett belőle, de méhenkívüli terhes voltam,ráadásul szétrepedt a petevezetőm, és azonnal megoperáltak. Belevágunk a harmadik lombikba, de mindig kérdéses, tudnak e petesejtet nyerni tőlem. ezért is írtam,hogy minden tiszteletem a TIED,hogy felajánlottad olyan pároknak a petesejtjeidet,akiknek egyetlen esélyük csak ez,hogy gyermekük legyen! Szívből kívánom Nektek,hogy hamarosan megéljétek végre ezt a csodát:)
2010. okt. 10. 15:14
Hogy-hogy felajánlottad az embriokat masoknak? Miert nem fagyasztottatok le magatoknak januarra? Tudom, h szemetnek tunik a kerdesem, de a petesejtnyeres iszonyatos megterheles a szervezetnek és mellrakot is okozhat, jobb minel kevesebbszer vegigcsinalni.
Arra az esetre, ha meghalnank, mi is masoknak ajanlottuk fel a fagyasztott babakat.
2010. okt. 11. 10:14
9/14 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti válaszoló! Ezt a döntést tartottam a leg ésszerübbnek. Sajnáltam volna kidobni őket, jó minőségüek voltam. Ha ezzel segithetek másoknak , akkor miért dobjuk ki őket. Utolsó válaszolónak! Azért mert ez debrecenben történt és petét csak pesten tudnak fagyasztani, nagyon drágán.
Utolsó vagyok, köszi, h válaszoltál. Azért volt nekem fura, mert mi Pesten lombikozunk és itt rögtön fagyasztják ilyenkor a babákat. Azt nem értem, hogy akkor honnan szednek olyan - babára vágyó - nőket, akik épp abban a ciklusnapban vannak, h be tudják nekik ültetni a babáidat? Meg hogy ha nem vagy túlstimulálva, akkor sem ültettek volna be 9 embriót, nem? Akkor is egy részét fel "kell" ajánlani másnak?
Nem haragudj a kérdésekért és ha tudsz, légyszi válaszolj, mi is régóta lombikozunk és érdekel a dolog.
Szép dolog volt, h felajánlottad őket és kívánom, h legközelebb sikerrel járj!
2010. okt. 11. 16:21
Kapcsolódó kérdések: