Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kedves kismamák! Tudnátok...

Kedves kismamák! Tudnátok nekem/nekünk segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Lehet, hogy a kérdésem/ kérdéseim után jönnek majd jó szokásos negatív kommentek... De! szeretném, ha kedves kismamák leírnák, hogy miket is tapasztaltak?

A kérdés abból ered, hogy gondolom egyértelmű, hogy velem együtt több száz nő szeretne gyereket és valóban figyeli, hogy mi mikor történik. Bevallom én csak az ovuláció környékét néztem, hogy esetleg mikor is vannak azok a napok mikor el kell csábítanom a kedvesemet. 😊

Nos, ezen a napon úgy néz ki túl vagyunk, szombaton az ovuláció tesztem pozitívat mutatott azóta csak negatív, viszont! azt olvastam legtöbb helyen, hogy utána (akinek kisbabája lett) az tűnt fel, hogy száraz lett.. az valóban így van?

Én egyenlőre az ellenkezőjét tapasztalom, illetve, az is törvényszerű, hogy picivel több kell, hogy legyen a hőmérsékletem ezek után? ha alacsony akkor ne is álmodozzak arról, hogy ez a hónap esetleg sikeresen végződjön?!

Nyugodtan kövezzetek meg azért mert " hülye " vagyok de kíváncsian várom a tapasztalatokat. :)

2023. febr. 2. 09:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

kiemelem egy szép mondatodat:

" Egyébként egy év után anyukámnak sírtam el magam, hogy el kell menni vizsgálatokra, mert nem akar jönni. "

Akkor ki állt görcsösen a dolgokhoz? :) most az előző kommenteket ütötted ezzel.

Te is végig mentél ezen akkor hagyd hogy mások ugyan annyira görcsösen álljanak ehhez a témához ahogyan ezekkszerint te is tetted anno.

Köszönöm/ köszönjük hogy megosztottad a tapasztalatodat.

2023. febr. 2. 13:12
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

1 év sikertelenség után kivizsgálás javasolt mindkét fél részéről. Ez nem rágörcsölés, ez tény. És igen egy petevezeték átjárhatósági vizsgálat pl. nagyon kellemetlen és nagyon fájdalmas beavatkozás. Féltem tőle, jóhogy görcsöltem rajta, mert minden porcikám ellenkezett. Gondolom te sem szeretsz részt venni olyan orvosi beavatkozásokon, ami fáj és kellemetlen. Hála istennek nem mentem keresztül ezeken a kellemetlen megalázó turkálós kivizsgálásokon.

Én további kellemes idegeskedést és görcsölgetést kívánok neked! Kezdj el Excel táblázatot vezetni, hogy az itteni válaszolóknak milyen jellegű a hüvelyi folyása. Pazar téma!

2023. febr. 2. 13:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, kicsit elcsúsztál agresszív irányba. Pedig tényleg tök jól leírta a tapasztalatait a válaszoló.

Most már te nem vagy szimpatikus...

2023. febr. 2. 13:22
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

Feljegyzem ígérem és elküldöm neked, hogy te meg utána tudjál mindenkinek írni, hogy engedje el, menjen bulizni meg szívogatni úgy lesz a tuti :)

2023. febr. 2. 13:22
 15/18 anonim válasza:

Kedves Kérdező,

Mivel nekem sajnos nem szabályos a ciklusom így muszáj voltam LH tesztéttel követni, hogy mikor vagyok a legtermékenyebb. Mikor pozitív lett az LH tesztet onnantól kezdve én is azt vettem észre, hogy folyását volt miközben a legjobb barátnőm azt mondta, hogy akkor tuti engedjem el. Még jó hogy nem tettem mert olyan szép pozitív HCG tesztem volt, hogy el se hittem :) jelenleg 37 hetes vagyok és alig várom, hogy megszülessen a mi pici fiúcskánk. :)

2023. febr. 2. 13:45
 16/18 anonim ***** válasza:
Ne görcsölj rá ha nincs még 1 éve a próbálkozás,csak élvezzétek a babacsinálást. Az ilyen odafigyelés csak elveszi a hangulatot ami pedig bizonyítottan javítja a gyerekcsinálás esélyét. Engedd el amíg meg nincs 1 év.
2023. febr. 2. 14:42
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha nem hőmérőztél végig, akkor nem releváns infó hogy hány fok volt a ma reggeli hőd, mert mindig a ciklus többi napjához viszonyítva kell nézni. A progeszteron magas szintje okozza az alap hőmérséklet emelkedését. Ennek a hormonnak a szintje közel azonos tartományba esik a luteális fázisban és a terhesség első heteiben. Így sem a testhőmérséklet, sem a vérből kimutatható progeszteron szintjéből nem lehet megbízhatóan következtetni a terhesség létrejöttére az első 1-2 hétben. Ráadásul ha teszem azt van akár már egy kis szubklinikus pajzsmirigy alulműködésed, akkor a te alaphőd eleve alacsonyabb lehet. (Ez csak egy példa.)

Nekem speciel az volt a legkorábbi "tünetem", hogy elmaradtak a pms tünetek (bár ilyen előfordult akkor is, mikor nem készültem teherbeesni), valamint hogy az ovu után 1 héttel volt 1-2 foltnyi barna pecsételés (ilyen viszont nem volt máskor soha).

Az a szurkáló érzés amit írsz simán lehet attól, hogy a sárgatest irritálja a petevezetőt, vagy csupán a megemelkedett progeszteron szint bélgázosító hatását érzékeled. Ezek bármelyike szintén előfordulhat (nem kötelezően állandó jelleggel) egy terhesség nélküli ciklusban, csak amíg az ember nem akar gyereket nem figyeli. De legalábbis nem feltétlenül társítja a ciklusához.

Azért hajrá, reméljük úgy alakul minden, ahogy szeretnéd :)

2023. febr. 2. 17:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Semmivel nem volt másabb, a szokásos ovus tojasfeherje nyak után a szokásos krémes “folyas” következett. Nem vagyok szárazabb egyáltalán. A testhőmérséklet pedig akkor releváns ha folyton merted és az alap hőhöz viszonyítva magasabb, csak úgy megmérve nem ad információt.
2023. febr. 3. 05:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!