Lehetséges, hogy ilyen tünetekkel mégis terhes vagyok?
Sziasztok!
22 éves lány vagyok, 3 hónapja voltam együtt az akkori párommal. Óvszerrel védekeztünk.
Gyakran elég stresszes vagyok, ráadásul túl is gondolom a dolgokat.
Azóta csináltam 3 terhességi tesztet, különböző időpontokban (aktus után egy héttel, 1 hónappal, majd 2 hónappal), mind negatív lett.
A menstruációm mindhárom hónapban megjött kb 2-5 nap késéssel.
Mellfeszülés vagy egyéb tipikus terhességi tünet nem jelentkezett, csak minimális hányinger és fejfájás, valamint lábzsibbadás, amiket az egyetemi vizsgaidőszakban jelentkező feszültségnek is betudhatunk.
Tehát összességében reális esélyi nincs a terhességnek, tudom, én azonban mégis aggódom.
Nyomásra fájdalmat érzek a medencecsont feletti, illetve a bordaív alatti jobb oldalon. Elvileg ennek nincs köze a babához.
Mi válthatja ezt ki? Terhességhez lehet köze?
Mostanában elég levert vagyok, mint említettem, hányinger és fejfájás előfordul, de inkább a délutáni/esti órákban, nem reggeli rosszullétként.
Az étkezésem és az emésztésem elég rendszertelen, volt már véres a székletem.
Múlthéten voltam először nőgyógyásznál, rákszűrésen.
Végzett hüvelyi ultrahangot és mintát is vett, aminek a héten lesz eredménye.
Nem mondott semmit, hogy bármiféle elváltozás vagy terhesség lenne, de nem kérdeztem rá konkrétan, nem akartam hülyének tűnni. A hasam akkor nem fájt, így arra sem kérdeztem rá. Ráadásul első alkalom volt, így kicsit talán zavarban voltam ahhoz, hogy ezt el is felejtettem (korábban egyszer előfordult már).
Lehet, túl sok filmet nézek és elhiszem, hogy ezek velem is megtörténhetnek, hogy én vagyok az 1000ből egy, de annyit olvastam mostanában a terhességről és annyi féle terhesség van, hogy bármi megtörténhet.
Nem szeretnék még babát, de a 12. hét jövőhéten telik le.
Esetleg valaki tudja, hogy a doki láthatta e volna a magzatot a hüvelyi ultrahangon anélkül, hogy említettem neki?
A mintavétel eredménye mutathat terhességet?
Ti mit gondoltok/ mit tennétek?
(Sajnálom, ha buta kérdés, én is ezt gondolom róla, de nem tudok erről kivel beszélni.)
Tehát óvszerrel védekeztetek, ami aktus során nem sérült meg. A vérzésed nem maradt ki egyszer sem+ a tesztek is negatívak= Nem vagy terhes.
Ha az orvos végzett hüvelyi ultrahangot, akkor észre vett volna egy ekkora terhességet. Ennyi idős terhességnél már jóval nagyobb a méh, mint normál állapotban és ott van egy kis embrió pulzáló szívműködéssel.
Teljesen más problémád van a leírtak alapján, olvastam, hogy stresszes és túlgondoló típus vagy. Sajnos a stressz is nagyon gyengíti az immunrendszert sok mindenre hatással van negatívan. Próbáld meg elterelni a gondolataidat erről a témáról, mert fel fog emészteni. Ha sokat pörögsz ezen nem hiszem, hogy van időd a fontosabb dolgokra, mint például kiegyensúlyozott étkezés, elegendő vízivás, megfelelő vitamin bevitel. Társas kapcsolatok a lelki egészség miatt. Próbálj ezekre fókuszálni, szerintem sokat segítene az egészségi állapotodon. :)
tuti nem vagy terhes.
1 védekeztetek
2 negativ a terhességi teszt
3 megjött a havid minden hónapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!