39 hetes terhes vagyok, ma reggel felső légúti tünetekkel ébredtem (köhögés, orrfolyás, enyhe torokfájás, láz nincs). Mit tegyek?
Egy hete a védőnőmnek is volt hasonló, nem tudom vele most mi van. Kétnaponta járok NST-re, sok eü. intézményben megfordultam mostanában, akárhol elkaphattam, pedig mindenhol maszkoztam, betartottam a szabályokat.
Hogy fogok így szülni? Kinek szóljak? Lehet, hogy csak influenza, vagy nátha, de a lehető legrosszabbkor jött. :(
A babám még a covid előtt fogant, de a terhességem elején is volt már egy betegség, nem tudjuk mi, de tüdőgyulladásban végződött. Nagyon el vagyok keseredve...
Nem kell elkeseredni.
Nem lesz semmi baj sem.
Egy kicsit náthás lettél, hívd fel a korzetit
Ha beindul a szülés, ugyanúgy be kell menni a kórházba. Belépéskor kikérdeznek vannak e covid tüneteid. Ha gyanusnak ítélnek, akkor elkülönítenek, teszteznek. Ha covidos vagy akkor elkülönítve szülsz, és külön helyen gyermekágyaskodsz. A bébit is tesztezik. Ha ő nem covidos, csak te, akkor is gondozhatod, de maszkban és sokkal körültekintőbben, ami a higiéniát illetti. Anyatejjel nem terjed ez a vírus, tudtommal vérrel sem, csak nyál, garat váladékkal.
Ezeket olvastam, hivatalos eü. oldalakon.
De ez csak sima megfázas, nátha is lehet. Ha nincs egyéb gond, nem indul be a szülés, akkor teázgass otthon nyugiban.
Ha vizsgálatra kell menni, ugyanúgy menjél, csak a beléptetéskor jelezd mizu Aztán max elkülönített helyen vizsálnak. De mindenképpen ellátják a kismamikat, ha covidos akkor is.
Köszönöm 4-es, ez hasznos, amit írtál.
Az itthoni kúrát már elkezdtem, teával és C-vitaminnal keltem. Remélem jobban leszek, és tényleg nem covid. Végül is lázam tényleg nincs, bár a köhögésem elég durva.
Igen, 26-án megszületett a pöttöm, mindenki jól van. Én még mindig fújom az orrom, de már múlik.
A kitolás volt kicsit durvább, mert alig volt levegőm, de a dokim jó fej volt, mondta, hogy nem sietünk, úgyhogy végül kicsit többedik nekifutásra, de csak megszületett. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!