Miért nem maradok terhes?
Sziasztok!
Kb. 6-7 hónapja próbálkozunk a párommal, de egyszerűen nem jön össze a gyerek. Már folyamatban van a kivizsgálás mindkettőnk részéről (egyenlőre én vagyok ebben előrébb), nekem eddig jók az erdményeim. Voltam endokrinológusnál, nogyogyasznal, vérvételen stb. Szedek femibion 0 vitamint, Béres cseppet l, c vitamint.
Valamiért így sem jön össze. Mi lehet a hiba? Van aki járt már hasonló helyzetben? Arra gondoltam, hogy mindketten dohányzunk még és esetleg ez lehet az akadálya? Úgy terveztük, hogy amint összejön onnantól tesszük le együtt. De az összes ismerősöm úgy esett teherbe, hogy cigizett és utána lerakta amint megtudta….
Az a fura h azt senki sem írta hogy mire egyáltalán megtudod hogy terhes vagy már rengeteget árhatsz a babának. Főleg ha pl van egy véralvadásos betegséged is amiről nem tudsz pluszba felerősíti a cigi.
De akkor leszokni mikor a baba már 4-5 hetes marhanagy ostobaság. Ismerd be hogy annyira nemis fontos
Szia.
Nem olvastam végig a sok kommentet, így nem tudom volt-e már bármi pozitív sztori.
Itt a miénk:
2 éve egy korai vetélés. Azóta nem jött össze. Rendszeresen jártam vizsgálatokra, nyomoztuk mi lehet a baj. Enyhe IR-em volt, illetve cisztáim.
Diéta, gyógyszerek, mégis sikertelenség.
A férjem vizsgálatára szeptemberbe került sor. Lassúak a spermái. Azt mondta a doktor úr, hogy mivel mindketten dohányzunk, elsőnek nem ír fel 40 ezer forintos vitaminokat, rakjuk le a cigit, mert 10/6 alkalommal ennyi elég a sikerhez. 3 hónap múlva ha nem jön össze, vizsgálat újra és ha ennek ellenére se javulnak az eredmények akkor tovább megyünk. Leraktuk mindketten (férjem 6 éve dohányzik kb napi 35 szál, szóval gondolhatod, hogy nem volt könnyű). Most 9 hetes terhes vagyok.
Nem mondom, hogy a dohányzás minden esetben rontja az esélyeket, de nálunk ez volt a baj. Mi is töltöttük. Kettőnknek kb havi 60 ezer ft volt a cigi. A spermaanalízis magán rendelésen 30 ezer. Én azt mondom NAGYON megérte :)
Én is dohányoztam azonnal leraktam.mikor.megtudtam terhes vagyok.
Semmi károsodása nincs a babának,nem lesz semmi baja de valóban segít ha ugy álltokhozza hogy nem dohányozgok..
D vitamun hiánY is sokszor hiba
Nekem azt monsták 3 éve hogy ha 2 éven belül jön a baba az még normális.
Várd meg az eredményeket és ne stresszelj rá
Tudom, hogy le leszek pontotva, de azert elmeselem a mi sztorinkat is.
Nalam IR és PCOS derult ki, illetve meddosegin csinaltak hycosy-t a jobb oldali petevezeto enyhen elvolt dugulva amit nagy nyomasra kitisztitottak.
Ferjemmnel lassu es epp hogy hataron belul volt a spermaszam.
2,5 ev kellett mire ossze jott baba inszeminációval! Mind2-en dohanyzunk, vagyis en mar csak dohanyoztam mivel egybol leraktam ahogy pozitiv lett a teszt.
De en mar elotte is csak glo-t szivtam es kb napi 3-5 szalra lecsokkentettem h egybol le tudjam rakni.
A ferjem nem rakta le, ugyanugy dohanyzik.
Viszont tenyleg jobb lenne ha mar most elkezdened legalabb te csokkenteni a cigizest mert nagyon nehez lesz, foleg ha napi 15-20 szalat is elszivsz.
Amíg nem tudtam hogy terhes vagyok, én is dohányoztam. Miután kiderült, utána egy szálat sem. Nekem azt mondta az orvos, ilyen korai terhességnél még nem számít, mert a mindent vagy semmit elv érvényesül, ha károsodott volna a kicsi, akkor szimplán nem maradt volna meg. Ettől függetlenül nyilván nem egészséges, és a legjobb minél hamarabb leszokni.
Fél év amúgy nem sok, hivatalosan egy év után kezelnek egy párt meddőnek. Lehet semmi bajotok. De ha van is, azt itt senki nem fogja tudni megjósolni. Csak a kivizsgálások segítenek kideríteni.
"Nekem azt monsták 3 éve hogy ha 2 éven belül jön a baba az még normális."
Persze, mert akik ezt mondták, azoknak mindegy. 2 év meg nagy idő, ha pl. korai petefészek kimerülése van a nőnek, aki így ki sem vizsgáltatná magát, hisz ráér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!