Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Váratlanul beköszöntött a...

Váratlanul beköszöntött a 3.baba, akit nem terveztünk, nem tudom mi legyen?

Figyelt kérdés
Férjemmel 13 éve vagyunk együtt, 19 évesen diagnosztizáltak pco szindrómával. Amikor az első babát terveztük 4 év eltelt, mire spontán megfogant. A második 1 év után, orvosi segítséggel. Mindkettő még kicsi (4 és 1 éves). Férjemmel együtt lenni is alig tudunk, most is sajnos 3 hónap alatt 2szer (pesszáriumot+gélt használok), erre most ebből az egy e havi alkalomból itt a baba. Egyszerűen nem hiszem el, lehetetlen. IR, pcos ugyanúgy fennáll. Nem akartunk 3.gyereket, még egy terhességet, de lelkileg nem tudnám feldolozni az abortuszt. A terhességeim szörnyűek voltak, 6 hónap nonstop hányás, rosszullét, diéta, kórház, mindkét szülés traumatikus majdnem tragédiával. Most meg itt van ő. Férjem nagyon meglepődött, de örül neki, én viszont nem tudom. Az anyagiak rendben vannak, szóval ez nem gond.
2022. dec. 29. 13:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%
Ha az anyagiak rendben vannak, eszembe sem jutna az abortusz.
2022. dec. 29. 13:17
 2/17 anonim ***** válasza:
52%
Lehet emiatt le leszek pontozva, de hidd el, ha ennyi "ellenszél " mellett ő megfogant ,az nem véletlen. Nagyon szeretett volna a családotokhoz tartozni.
2022. dec. 29. 13:25
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
1 Nem minden a pénz. Ha érzelmileg nem tudják ugyan azt nyújtani minden gyereknek, közben meg tönkremegy a kapcsolatuk mert egymásra semmi idő akkor cseszhetik azt is ha milliomosok
2022. dec. 29. 13:26
 4/17 anonim ***** válasza:
61%

Nekem eszembe sem jutna elvetetni, ha nincs rá komoly ok.

Az elözö terhességek nem jelentenek semmit erre nézve, akár lehet álomterhességed és álomszülésed is. (Nekem az elsö kettövel végig hánytam, a harmadiknál meg egyetlen egyszer, de szerintem akkor sem a terhesség miatt)

Ha meg a szüléseid tényleg problémásak, veszélyesek voltak, érdemes programcsászárt kérni, így se traumatikus, sem életveszélyes nem lenne.

Másrészt rengeteg esetben az ilyen magától jött baba lesz a család kedvence. Sokan mondják, hogy a váratlan babák ajándékok, az elsö meglepetés, sokk után már örülni fogsz valószínüleg te is.

Egy abortusz még akkor is nagyon megterhelö egy normál értékrendü nönek, ha komoly (egészségügyi, anyagi vagy családi) ok van rá, csak annyi, hogy nem tervezett volt, szerintem nem ez a kategória, nem érné meg emiagg tönkretenni a hátralévö életedet.

A továbbiakra nézve meg érdemes megbízható védekezést választani, mert egyébként mindog benne van a pakliban egy újabb terhesség esélye.

2022. dec. 29. 13:30
 5/17 anonim ***** válasza:
58%

Hàt nehéz kérdés, nem tusom.

A 2. babàval vagyok most várandós, volt egy vetélésem a két baba között és mindkét terhességnél nagyon sz*rul voltam vagy 3 hónapig, sok vérzés is volt, na én azt mondtam, mégegyszer nem csinálnám végig azt, hogy a WC felett hányva stresszelek, vajon elmúlik-e a vérzés vagy vetélés lesz.

De nem tudom, ha rendben lennének az anyagiak, most azt mondom, talán ez mégsem tartana vissza, végül is túl vagyok rajta. Nálunk mondjuk nem lenne meg az anyagi a 3. gyerekre, úgyhogy ez nem jàtszik, de szerintem nen tartanak vissza két rossz terhesség.

2022. dec. 29. 13:36
 6/17 anonim ***** válasza:
65%

Nézd, a terhesség létrejötte semmiben se hasonlít az előző kettőhöz. Lehet, hogy a terhesség se fog. (Persze, az más, ha valami konkrét orvosi oka van, ami miatt kifejezetten veszélyes lenne rád nézve.)

Nálam nem lenne kérdés, hogy marad. Mondjuk én úgy írom, hogy se IR-em, se PCO-m, mégse jön össze az 1. se, nem hogy a 3. Szóval szerintem én ilyen előzmények után a 26.gyerekem is megtartanám😂

Amúgy nem vagyok egy vajákos asszony, de amikor ilyen minimális esély mellett megfogan egy baba, mindig elgondolkodom, hogy csak van valami oka és kétlem, hogy az, hogy az anyuka kipróbálhassa az abortuszt.

2022. dec. 29. 13:50
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

Át tudom érezni, két gyerekem van, és nem tervezünk harmadikat.

Viszont nekem se jutna eszembe az abortusz, a te helyedben sem. Azt írod, a férjed örül neki, anyagilag belefér, és nem tudnád feldolgozni az abortuszt. A lelki teher így az egész életedre szólna, a nehéz terhesség meg csak kilenc hónapra, ha egyáltalán nehéz lenne.

2022. dec. 29. 13:58
 8/17 anonim ***** válasza:
76%

Ha

Ùgy erzem nem tudnam feldolgozn8 az abortuszt

Az apja örülne neki

Anyagilag sem lenne akadàlya, akkor megtartanàm.

2022. dec. 29. 14:05
 9/17 anonim ***** válasza:
64%

En hasonlóan voltam.

Nekem azt mondták tizen éves koromban, hogy nem is lehet gyerekem

Azt 2ev alatt gyógyszerrel megfogant a fiam, 1 ev alatt szintén gyógyszerrel a lanyom.

2 gyereket akartunk mindig is. Boldogak voltunk.

Védekezés mellett (spirál) terhes lettem egy 3.al. anyagilag simán megengedhettük volna.

De nekem is borzalmas volt a terhességem, 1 eves a kicsi, azóta nem aludtam normálisan. Ha csak belegondolok, hogy ujra virrasztani, pelenkázni, szoptatni. Rosszul vagyok. Még a kicsivel is ezt csinálom (kivéve a szoptatás) nem akartam előről kezdeni.

Emellett mi is sokan vagyunk tesók, tudom milyen, ha sok gyerek van és nincs elég figyelem/minősegi idő külön-külön.

Akarmennyire ellene voltam egy abortusznak, nekem ez tűnt a jobbik rossznak.

2022. dec. 29. 14:12
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Sem abortuszpárti, sem -ellenes nem vagyok. Mindenkinek a lelkiismeretére, valamint a józan eszére bízom ezt. Magam sem tudom, hogyan tudnám feldolgozni azt, ha elvetetnék egy magzatot. Nem volt horrorterhességem sem, és kirívóan nehéz szülésem sem. Amennyiben a pénz nem akadály, akkor más oldalról közelítem meg. Több olyan háromgyerekes családot ismerek, akik azt mondták, hogy egy gyerekkel még álom volt a házasság, kettőnél már szükség volt a nagyon ügyes logisztikázásra, és sok segítségre, a harmadik megszületése pedig a rengeteg öröm mellett nem háromszor, hanem sokszor több problémát jelentett számukra, és gyakorlatilag a házas életük, és azzal együtt a házasságuk ment teljesen tönkre. Többen közülük el is jutottak a válásig, és az anya egyedül maradt a három gyerekkel. Azt csak te érzed, hogy köztetek mennyire erős a kapocs, és mit bír el hosszabb távon. Illetve kérdés, hogy volna-e segítségetek a mindennapokra. Egyébként minden gyerek nagy ajándék szerintem, és nagyon szép a nagy család :-)
2022. dec. 29. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!