Váratlanul beköszöntött a 3.baba, akit nem terveztünk, nem tudom mi legyen?
Nekem eszembe sem jutna elvetetni, ha nincs rá komoly ok.
Az elözö terhességek nem jelentenek semmit erre nézve, akár lehet álomterhességed és álomszülésed is. (Nekem az elsö kettövel végig hánytam, a harmadiknál meg egyetlen egyszer, de szerintem akkor sem a terhesség miatt)
Ha meg a szüléseid tényleg problémásak, veszélyesek voltak, érdemes programcsászárt kérni, így se traumatikus, sem életveszélyes nem lenne.
Másrészt rengeteg esetben az ilyen magától jött baba lesz a család kedvence. Sokan mondják, hogy a váratlan babák ajándékok, az elsö meglepetés, sokk után már örülni fogsz valószínüleg te is.
Egy abortusz még akkor is nagyon megterhelö egy normál értékrendü nönek, ha komoly (egészségügyi, anyagi vagy családi) ok van rá, csak annyi, hogy nem tervezett volt, szerintem nem ez a kategória, nem érné meg emiagg tönkretenni a hátralévö életedet.
A továbbiakra nézve meg érdemes megbízható védekezést választani, mert egyébként mindog benne van a pakliban egy újabb terhesség esélye.
Hàt nehéz kérdés, nem tusom.
A 2. babàval vagyok most várandós, volt egy vetélésem a két baba között és mindkét terhességnél nagyon sz*rul voltam vagy 3 hónapig, sok vérzés is volt, na én azt mondtam, mégegyszer nem csinálnám végig azt, hogy a WC felett hányva stresszelek, vajon elmúlik-e a vérzés vagy vetélés lesz.
De nem tudom, ha rendben lennének az anyagiak, most azt mondom, talán ez mégsem tartana vissza, végül is túl vagyok rajta. Nálunk mondjuk nem lenne meg az anyagi a 3. gyerekre, úgyhogy ez nem jàtszik, de szerintem nen tartanak vissza két rossz terhesség.
Nézd, a terhesség létrejötte semmiben se hasonlít az előző kettőhöz. Lehet, hogy a terhesség se fog. (Persze, az más, ha valami konkrét orvosi oka van, ami miatt kifejezetten veszélyes lenne rád nézve.)
Nálam nem lenne kérdés, hogy marad. Mondjuk én úgy írom, hogy se IR-em, se PCO-m, mégse jön össze az 1. se, nem hogy a 3. Szóval szerintem én ilyen előzmények után a 26.gyerekem is megtartanám😂
Amúgy nem vagyok egy vajákos asszony, de amikor ilyen minimális esély mellett megfogan egy baba, mindig elgondolkodom, hogy csak van valami oka és kétlem, hogy az, hogy az anyuka kipróbálhassa az abortuszt.
Át tudom érezni, két gyerekem van, és nem tervezünk harmadikat.
Viszont nekem se jutna eszembe az abortusz, a te helyedben sem. Azt írod, a férjed örül neki, anyagilag belefér, és nem tudnád feldolgozni az abortuszt. A lelki teher így az egész életedre szólna, a nehéz terhesség meg csak kilenc hónapra, ha egyáltalán nehéz lenne.
Ha
Ùgy erzem nem tudnam feldolgozn8 az abortuszt
Az apja örülne neki
Anyagilag sem lenne akadàlya, akkor megtartanàm.
En hasonlóan voltam.
Nekem azt mondták tizen éves koromban, hogy nem is lehet gyerekem
Azt 2ev alatt gyógyszerrel megfogant a fiam, 1 ev alatt szintén gyógyszerrel a lanyom.
2 gyereket akartunk mindig is. Boldogak voltunk.
Védekezés mellett (spirál) terhes lettem egy 3.al. anyagilag simán megengedhettük volna.
De nekem is borzalmas volt a terhességem, 1 eves a kicsi, azóta nem aludtam normálisan. Ha csak belegondolok, hogy ujra virrasztani, pelenkázni, szoptatni. Rosszul vagyok. Még a kicsivel is ezt csinálom (kivéve a szoptatás) nem akartam előről kezdeni.
Emellett mi is sokan vagyunk tesók, tudom milyen, ha sok gyerek van és nincs elég figyelem/minősegi idő külön-külön.
Akarmennyire ellene voltam egy abortusznak, nekem ez tűnt a jobbik rossznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!