Kamaszkorom beköszönte óta labilis vagyok lelkileg. Hogy tudnék pszichológus nélkül segíteni magamon? Kamaszok, tudnátok ötleteket adni?
Mintha én írtam volna... csak annyi, hogy én rendszeresen vágtam magam.
Ugyan ilyen helyzetben voltam, elmondom, nekem mi segített:
egy igaz barát, aki bármikor meghallgatott (hajnali 3kor is)
nyugtatótea (valeria + orbáncfü a legjobb)
hogy kicsit lazábban vegyem a dolgokat. A barátom belémnevelte, hogy tojjam le, ha bántanak, és ez igencsak hasznomra volt.
Ha gondolod, írhatsz privit is, beszélgethetünk.
Én fiú vagyok, ráadásul "érzelmes típus" is.
Élvezd ki! :)
A melankólia is lehet szép.
Ilyenkor nem kergeted magad hamis ábrándokba, mindent úgy látsz, ahogy valójában van, esetleg rosszabbként.
Ha esik az eső menj el sétálni, vagy ülj az ablak mellé, és töprengj egy kicsit, filozofálj, olvass el egy könyvet, nézz meg egy filmet, és "értelmezd", gondolkodj el azon, mit jelent neked az a mű, mi zajlott le a fejedben, amikor nézted.
Hallgass ehhez a hangulathoz illő zenét. Használd ki!
De semmiképpen se bántsd magad! Ez a legfontosabb!
Ha szeretnél valakivel beszélni erről, vagy szeretnéd hogy ajánljak filmeket, könyveket, zenéket, amik a célnak megfelelnek, írj bátran, akár itt, akár privátban! :)
15/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!