Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Használtatok szívhang figyelőt...

Használtatok szívhang figyelőt a terhességetek alatt?

Figyelt kérdés
24 hetes kismama vagyok és szokszor megijedek, mert kevesebbet érzem a magzatmozgást. Felvetettem a férjemnek, hogy kellene venni egy szívhang figyelőt. Ő azt mondta, szerinte baromság, mert sokszor nem lehet megtalálni vele a szívhangot és akkor csak sokkal nagyobb ijedtséget okoz. Vélemények?

2022. aug. 27. 08:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%
Nekem volt és használtam is. De ha nem érzed a magzatmozgást, akkor ne ettől várj megnyugtatást. A terhességem végén én is éreztem, hogy valami nem ok, még is találtam a szívhangot ami rendben volt, de aznap az ultrahang mutatta, hogy olyan kevés volt a magzatvíz, hogy azonnal indították a szülés... szóval szívhangfigyelő ide vagy oda, ha baj van orvos kell
2022. aug. 27. 12:00
 22/25 anonim ***** válasza:
78%
Az elsőnél nem volt. Mikor az ikreket vártam vettem, mert nagyon nehéz volt megkülönböztetni a mozgásukat. Néha olyan volt mintha csak az egyikük mozogna. Megnyugtatott a 2 szívhang
2022. aug. 27. 16:11
 23/25 anonim ***** válasza:
73%
Igen, az első trimeszterben használtam gyakran, mert paramami voltam. De amikor már éreztem mozogni, olyan 18. héttől kezdve már egyáltalán nem vettem elő. Szerintem ilyen idős terhességnél felesleges. Főleg ha nincs otthon kéznél, minek venni?
2022. aug. 27. 23:27
 24/25 anonim ***** válasza:
48%
1x sem. Igazából nem is láttam még olyat.
2022. aug. 28. 22:57
 25/25 anonim ***** válasza:
48%
Én sem használtam sem a kisfiamnál,sem a mostani terhességemben.Én most vagyok a 23. héten és elég jól érzem szerencsére a mozgást már egy ideje.Meg szerintem sem véd meg mindentől a szívhangfigyelő,egyik barátnőmnek rutin vizsgálaton 40. héten reggel még talált a védőnő szívhangot elvileg,délután az uh-n már nem volt.Szóval hacsak nem 0-24-ben monitorozod a babát vele,meg amúgy problémamentes a terhességed,szerintem nincs értelme megvenni.Ha kell,a védőnőnél szokott lenni,rá tud hallgatni,ha úgy érzed,hogy baj van.De ha nagyon rástresszelsz erre,inkább bérelj egyet valahol,akkor nem veszed meg feleslegesen.
2022. aug. 31. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!