5 hetes kb, milyen vitamin ajánlott? Nem szeretnem túl adagolni sem, ugye abból is lehet baj. Lentebb írom mi van meg, csak az adagolásban nem vagyok biztos.
Folsav 3mg
Magne b6
Vitagamma d vitamin 2000s.
Attól is függ, hogy ne adja ég ! pl hányingeres, hányós első trimesztered lesz, örülni fogsz ha egy szemet is be tudsz venni, és nem jön ki utána, és fel tud szívódni.
Én nem bírtam volna 5 féle vitamint is lenyelni, elég volt egy szemet leküzdeni, és szurkolni, hogy ne jöjjön ki 🤢
Három éve szültem és nem emlékszem rá,hogy a kismamák ennyire rá voltak állva erre a vitamin túladagolásra.Simán bevettem az Elevitet,D vitamin cseppet és a magnéziumot.Doki javasolta a terhes vitamint azt rám bízta melyiket szedem.De az biztos,hogy egyetlen kismamától se hallottam,hogy aggódik túladagolja a vitamint.És se a háziorvostól se a nőgyógyásztól nem hallottam erről.
Most is az Elevitet,D vitamint és magnéziumot szedem.
Persze ha extra dózisban szeded akkor biztos túl lehet adagolni de mostanában tényleg sok kérdést olvasok ezzel kapcsolatban.
#1 voltam. Én nem gondolom, hogy bármit is túladagolnék ezekkel, bár látom, jól le lettem pontozva. Vannak vitaminok, amikből nem tudnék bevinni annyit táplálékkal, amennyi kéne.
Emellett a vitaminbevitel mellett, a terhességem előtt csinált vérképem tökéletes lett. Egészségesen táplálkozom.
A terhesvitaminokban úgy láttam, épp csak akad kicsi ebből és abból, de cserében méregdrágák. Ezért nem szeretem a multivitaminokat sem. Némely vitaminnak a napi szükséglet 10-20%-át tartalmazza, C-vitamint is csak mutatóban 100-150 g-t. Ilyen alapon kár beszedni. Az ár/értékarányt figyelembe véve veszem meg netről ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!