Enyhe pco-ra mozgást, d vitamint és inofolic granulátumot ajánlott az orvosom. Szerintetek segíthet? Főleg az inofolic hatására lennék kiváncsi, ha van benne tapasztalatotok.
34.életévemben vagyok, és van már egy 3 éves gyermekem.
Hosszú évek óta tudom, hogy pco-s vagyok, de az orvosom mindig úgy fogalmaz, hogy enyhe pco-m van.
Ez már eleve látszik nyilván abból is, hogy van már egy kisfiam, aki hamar meg is fogant, amikor felhagytam annak idején a cukorral, és odafigyeltem az egészségemre.
(egyébként abszolút nem vagyok túlsúlyos, 170cm, 60 kg-ez nálam szimpla hormonális dolog)
A ciklusaim viszont mióta az eszemet tudom 35-42 naposak. Mikor mennyi🤷🏻♀️ De előfordul 30-35 nap között is. Peteérésem mindig van, csak nagyon későn. Első babánál folliculometriara jártam és úgy fogant. Most LH teszteket csinálok, és össze is bújunk, amikor kell (pozitiv LH teszt+utána) de egyenlőre nem sikerült a baba. Nem mintha el lennénk késve, kb 3-4 hónapja hogy próbálkozunk, csak ha már kaptam tanácsot, akkor kiváncsi lennék a tapasztalatokra is.
A fentieket javasolta a dokim kezdésnek.
Egyébként egészséges étkezem, eszek édeset, de nagyon elenyésző. Sok zöldséget, halat, lassú felszivódásu ch-ot fogyasztok. Mozogni ugyan keveset jut időm, de most abba is belevágok. Napi 30- 40 perc mozgást javasolt.
Csak az inofolicot nem ismerem.
Elkezdtem, de kiváncsi lennék hogy aki pl csak azt szedte, milyen hatásai voltak. Írjatok tapasztalatokat inofolic+terhesség között ha van :)
Nem azert ilyen a ciklusom, Mert bármi is felborította volna, szimplán mindig is ilyen volt.
Egyébként kb 20 éves koromban akarták “kezelni” fogamzásgátlóval és “hazudtam” mert elfelejtettem hogy elszedtem egy 3 hónapos adagot. De több okból is úgy döntöttem hogy nem fogok fogamzásgátlót szedni.
Egyébként voltam korábban endokrinológusnál is, minimális eltérés van a hormonjaimmal (lh-fsh arány nem tökéletes, de minden más jó). D vitamin hiányom volt, az tény, de más nem. Ugyancsak minimális eltérés az inzulinnal (3 pontos cukorterhelésnél) de azóta már rég máshogy étkezem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!