Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha megtartom a babát, azzal...

Ha megtartom a babát, azzal tönkreteszem a jelenleg alakuló családunkat?

Figyelt kérdés

Kislanyunk 4 éves. Spirál mellett teherbe estem.

Én nem gondolkodtam, a férjem viszont bár elvetetni nem szeretné ő sem, de tudom, hogy neki így is sokszor elég az egy gyerek.

Imádja a kislanyunkat. Jó apa. Sokat játszik vele, mindenben kiveszi a részét.

Segitsegunk nincs.

Nem szeretném, ha tönkremenne a házasságunk.

Nem tudom mit tegyek, hogy a férjem is boldog legyen.

2022. jún. 27. 14:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%

9

Az hogy az egyik fél se meri kimondani hogy legyen kaparás az pont nem azt jelenti hogy akarják, csak egyik se akar felelősséget vállalni adöntésért. Ez amúgy a csávó oldaláról oké hiszen neki semmi beleszólása nincs, maximum ha nem tetszik a helyzet akkor lelép.

2022. jún. 27. 15:07
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

De mitől “alakuló család”?

Nálunk az énfogalmaim szerint az első terhességemmel kezdett alakulni a család..

A házasság nem a gyerek miatt megy tönkre, az max indikàtor lehet.

2022. jún. 27. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

A 8 + 12 kerdesét ismételném?

Miert alakuló?

2022. jún. 27. 15:36
 14/20 A kérdező kommentje:

Amiatt fogalmaztam így, hogy alakuló, hogy segítség nélkül sokszor elég nehéz a nagyon eleven, aktív kislányunkkal.

Mióta megszületett sehol nem voltunk kettesben a férjemmel.

Rosszul fogalmaztam az alakulót.

Anyagiak miatt is picit félünk. Én vállalkozó vagyok, amit itthonról végzek, ezt folytatnom kell majd a baba születése után is, hogy kijöjjünk négyen is a kettőnk keresetéből.

2022. jún. 27. 16:18
 15/20 anonim ***** válasza:
52%
Ne erőlködj kérdező, itt a tudatos gyerekvállás ismeretlen fogalom, mindenki csak potyogtat ész nélkül.
2022. jún. 27. 16:32
 16/20 anonim ***** válasza:
84%
Mi 3at terveztünk akik meg is vannak már. Nemrég jött volna a 4.nem akartuk és nem is mertük bevállani ezt minden pár el tudja dönteni maga. Nektek kell átbeszélni a lehetőségeket mindkét esetbe ha megtartod és ha nem
2022. jún. 27. 16:50
 17/20 anonim ***** válasza:
53%

11-es válaszoló tapintott rá a lényegre.Csak azért tartanád meg hogy ne kelljen elvetetni ha jól értem és félsz egy ilyen döntést meghozni.

Spirál mellett sikerült tehát akkor qvára nem akartatok még egy gyereket meg írtad is hogy néha úgy látod kicsit teher a férjednek a gyerek.Szerintem nem teher hanem nem tud vele mit kezdeni mert a pasik nagy %-a ilyen.

Nem a második gyerektől fog a házasságod tönkremenni de ha már becsúszott alapon meg elég bátor vagy ha mersz minden téren ebbe belefogni.

2022. jún. 27. 16:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy család vagytok, vagyis minden, ami történik veled, az vele is. Bár védekeztetek, vagyis tudatosan nem akartatok gyereket, de ha ő nem akarja "megölni" a magzatot, akkor mi a kérdés? Egy 4 éves gyerek - mire megszülsz 5 lesz - nem olyan picike, hogy ez gond legyen. Ha odafigyeltek egymásra a továbbiakban is, nem lesz semmi baj. Megértem, hogy megijedtél és aggódsz, de ha nem mélyszegénységben éltek, hogy akkora gond legyen még egy éhes száj, akkor tartsátok meg. Egy abortusz az életed végéig elkísér, érzelmileg megvisel. Ha alapból jó a házasságotok, akkor nem lesz gond.
2022. jún. 29. 13:58
 19/20 1Léna ***** válasza:

A család szerepe az, hogy az adódó nehézségeket az életben együtt oldják meg.

Megértem, hogy nem terveztétek ezt a babát, hanem a spirált használtatok védekezésként. (Sajnos nincs 100%-os védekezési mód.)

Fontos, hogy mindkettőtök számára elfogadható, közös döntés szülessen a megfogant gyermeketekről! Ez életbevágó kérdés. Olyan döntés legyen, amiben mindkettőtöknek békessége van.

Mert ha a férjed azt mondja, te dönts, az olyan mintha felhatalmazna arra, hogy elvetesd, de lehet hogy 10 év múlva őt fogod hibáztatni azért mert nem mondta, hogy közösen képesek lesztek felnevelni. Ahol egy gyerek van, ott ajándék a második, mert gyereknek gyerek a barátja. Ha vannak testvéreitek akkor ezt tapasztalatból tudhatjátok, ha egyedüli gyerekek voltatok a családban akkor a testvér hiányát érezhettétek.

A körülményeinket, képesek vagyunk megváltoztatni, főleg ha a gyermekeinkről való gondoskodási vágy és a szeretet motivál erre.

Úgy tűnik írásodból, hogy felelősségteljes szülők vagytok, ne a félelem befolyásolja a döntéseteket. Csodálatos ez a fogantatás. Még a spirált is kicselezte.😊

2022. jún. 29. 16:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Nem. Én a helyedben megtartanám. Fontos, amit a kérdésednél megfogalmaztál, miszerint valójában sem te, sem a férjed nem szeretné elvetetni a kicsit. Ez nagyon fontos. Minden jót kívánok, és jó döntést!
2022. jún. 30. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!